Amnezi në trurin e njeriut


Mos harroni, të mbajë dhe të grumbullojë informacion - një funksion natyror të trurit. Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por kjo tingëllon palca e shëndetshme natyrore dhe më e lehtë për të kujtuar se sa për të harruar, dhe shumë e di problemin dorës së parë. Megjithatë, komuniteti mjekësor paguajnë më shumë vëmendje për dobësimin e kujtesës - amnezi, dhe të gjitha për shkak se ajo është duke vepruar si një simptomë përfaqësuese që tregon për parregullsi të caktuara në trup. Amnezi në trurin e njeriut - Sot do të jetë subjekt për një artikull.
Llojet amnezyy


Dëgjuar për amnezi - humbje të pjesshme ose të plotë të kujtesës, ne jemi ballafaquar me të errët përkufizimet e saj. Por ata nuk janë aq të vështira për t'u kuptuar dhe kjo është fuqia e të gjithë ne. Po, fëmijët amnezi - një fenomen i harruar ngjarjet e fëmijërisë së hershme, karakteristikë e çdo personi. Posthipnotychna amnezi - humbja e kujtesës e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë se kur një person ishte nën hipnozë. Reaksionar amnezi - është ai që tregon një mungesë të kujtesës për çdo gjë që ka ndodhur për një ngjarje ka shkaktuar atë. Anterohradna amnezi humbja e qartë e aftësisë për të kujtuar ngjarjet pas paraqitjes së saj. Dyssotsyyrovannaya amnezi karakterizohet nga paaftësia e njeriut për të kujtuar ngjarjet e jetës së tyre, pavarësisht nga fakti se informacioni i përgjithshëm është i zhytur dhe mbajtur mjaft sukses. Amnezi Fyksatsyonnuyu dallon pothuajse menjëherë harruar ngjarjet aktuale.


Funny, por shkaku më i zakonshëm i amnezi është abuzimi me alkoolin. Ky problem zakonisht shkon larg pasi trupi po shërohet nga dehje, por në raste të rënda mund të qëndrojnë me një person për jetën. Nga rruga, shkaku i amnezi mund të jetë çdo helmim serioze dhe veçanërisht gjatë për shkak se ju duhet të jetë i vëmendshëm jo vetëm për alkool. Tjetër autori më i zakonshëm i amnezi - një dëmtim të trurit. Shtrëngon, goditje dhe kështu me radhë. N. Zakonisht shkaktojnë amnezi reaksionar, i cili është gjithashtu shpesh, por kjo është koha që ju dëshironi atë, ajo nuk është e parashikueshme.


Trauma psikike ndikon kujtimin në të njëjtën mënyrë, por është parë më shpesh në harresa e saj të ngjarjeve traumatike dhe ngjarjet që janë të lidhura ngushtë. Kështu, truri është e mbrojtur nga "nuk perevaryuvanoyi" informacioni, megjithatë, në një nivel nënndërgjegjeshëm, ai vazhdon si bombë. Amnezi progresive është karakteristikë e sëmundjeve të trurit. Kjo mund të jetë një tumor, abscesi, hematoma. Gjithashtu amnezi mund të jetë pasojë e pash dhe lezione të tjera cerebrale vaskulare. Këto kushte janë të shoqëruara zakonisht me nauze dhe vjellje, përkeqësimi i koordinimit motorik, çrregullimeve vizuale.


Sëmundja Alzheimer
Ajo është një sëmundje serioze - sëmundja Alzheimer është i shoqëruar nga amnezia. Kur amnezi saj është manifestuar më të fuqishëm në konfuzion në ngjarjet, zgjedhja e fjalëve, kohës, të kryejnë veprime të përbashkëta. Përveç këtyre problemeve serioze dhe të rrezikshme për jetën, ka shkaqe të tjera të kujtesës. Stresi, lodhje, mangësi të vitaminës (sidomos vitamina B dhe D), mosha e avancuar nuk lejon përdorimin e funksionit të trurit në fuqi të plotë. Por me ta ne mund të luftojmë veten: plotësisht të çlodhur, hani e drejtë dhe për të marrë një multivitamin dhe trajnimin e trurit, të themi, duke lexuar dhe zgjidhja e problemeve aktivizuar qelizat rezervë në vend të shërbyer. Shefi Specialist amnezyyam - neurolog, dhe të cilat duhet të zbatohen kur kujtimi ju sjell në mënyrë të konsiderueshme për të paktën dy deri tre muaj, ose shoqërohet me motor dhe të folurit aktivitet. Ai pyet pyetje të drejtë, janë në gjendje të identifikojnë burimin e problemeve të emërojë hulumtimit të trurit dhe këshillojë se si për të rivendosur përsëri "miqësi" me kujtime.