Anterohradna amnezi


Kjo sëmundje - një nga më të popullarizuar science fiction film komplot. Humbja e kujtesës në të tashmen duke ruajtur kujtimet e së kaluarës, disa vite më parë. Njerëzit që vuajnë nga një formë e amnezi jetojmë në një botë të ngjarjeve të shkurtra dhe jo gjithmonë logjike scraps.

Megjithatë, pamja është amnezi pastër anterohradnoyi në jetën e vërtetë nuk ndodh shpesh, kjo formë e sëmundjes zakonisht ndodh shoqëruar nga amnesia reaksionar dhe kujtime të kaluarën e largët, si të errët dhe jo i plotë që nga sot.
Shkaqet e amnezi anterohradnoyiAnterohradna amnezi i referohet një kategorie të çrregullimeve neurologjike amnezi lacunar. Kjo do të thotë se humbja e kujtesës është pjesërisht në intervale të rregullta. Dështimi për të pranuar ngjarje të reja, të kujtojnë ndodhur kohët e fundit dhe harresa janë karakteristikat e këtij lloji të amnezi. Ky njeri i lirë për të mësuar aftësitë e reja. Anterohradna amnezi shpesh është përveç foto klinike të çrregullimeve neurologjike më të madhe dhe me sëmundjet mendore.

Anterohradna amnezi mund të zhvillohet nën ndikimin e faktorëve të psikogjenike ose organike. Shkaqet kryesore të sëmundjes janë:


- dehje (alkooli, helmimi);
- Efektet e sëmundjeve ngjitëse;
- dëmtime në kokë (ndonjëherë edhe më të vogla);
- Shkelja e sistemit neuroendocrine;
- çrregullime të ndryshme mendore;
- të lidhura me moshën dëmtimi i trurit;
- Natyra fizike e sëmundjes;
- stresi, shtetet stresuese emocionale;
- çrregullime mendore (epilepsi, prapambetje mendore, etj).


Simptomat dhe rrjedhin anterohradnoyi amnezi

Fillon me amnezi ai person humb aftësinë për të kujtuar diçka nga të cilat të gjithë të hutuar për disa sekonda. Dhe në hetimin dhe kujtojnë është i plotë dhe në një sekuencë logjike. Kjo kursen pacientit të ashtuquajturat kujtime të vjetra, duke folur për të kaluarën (sëmundje) me sekuencën e vërtetë.


Siç u përmend më herët, anterohradna sëmundje është e lidhur shpesh me reaksionar. Kjo do të thotë se ngjarjet e kaluara e largët janë në dispozicion, si dhe të tashmen. Amnezi pacientëve anterohradnoyi nuk mbani mend jo vetëm veprime të vogla (të cilat aktualisht ditë të javës që hëngrën për mëngjes, ajo që dukej e transmetimit), por edhe ngjarje të cilat me sa duket nuk mund të lë në harresë të (takimin me të afërmit, miq të rinj , vendi i banimit).

Por amnezi keq anterohradnoyi që njeriu të sëmurë ekspozon veten rrezik të vazhdueshëm, që vijnë në një dyqan nuk mund të kthehen në shtëpi pa ndihmë; duke përfshirë gazit, harrojnë për të. Zakonisht në raste të tilla, të afërmit e pacientit është e vendosur në një klinikë të specializuar, ku ajo mund të sigurojë raundin kujdesin orën dhe më e rëndësishmja - të kontrollit, gjëja më e rëndësishme me këtë sëmundje.


Trajtim anterohradnoyi amnezi

Natyrisht, sigurisht koha e sëmundjes nuk është përcaktuar kushte, kjo varet kryesisht në shkaqet e amnezi anterohradnoyi. Por në çdo rast, pacientët janë të administruara të njëjtin trajtim si në llojet e tjera të amnezi neprohressyruyuschey. Trajtimi zhvillohet në diagnostikimin dhe vlerësimin e neurolog pacientit, psikiatër dhe psikolog. Neyropsyholohycheskaya rehabilitimi me këtë sëmundje - themel të terapisë, thelbi i të cilit është metoda kushtëzuara situatës. Ta themi thjesht, një person që vuan nga amnesia anterohradnoyi, të mësuarit për të kujtuar të gjitha gjërat me të cilat ai u përball me realitetin e çdo ditë. Emëruar edhe medikamente të trajtimit paralele. Shumë turistik për mënyra krijuese për të trajtuar amnezi dhe hipnozë.