Degradimi i individit në abuzimin e alkoolit


Pothuajse të njohur në të gjithë të vërtetën se përdorimi i zgjatur i alkoolit çon në alkoolizmit, duke prek organet e brendshme, sistemin nervor dhe psikikë njeri. Alkoolizmi kronik tani është konsideruar si një sëmundje në të cilën një person ndjen tërheqje patologjike të alkoolit dhe, në rastet e alkoolit përfundimit zhvillon një gjendje e dhimbshme që është shumë raste të avancuara reflektuar çrregullim vazhdueshme të sistemit nervor, degradim mendor. Degradimi i individit në abuzimin e alkoolit është i përhershëm përfundimtar sistematik, varësisë afatgjatë të alkoolit. Në të gjithë botën, përfshirë edhe në vendin tonë, alkooli është një patologji e zakonshme, e cila prek dhjetëra miliona njerëz. Për më tepër, pothuajse i njëjti numër i njerëzve abuzimi i alkoolit, por shenjat deri më tani Varësisht nuk tregojnë. Degradimi i individit është e njëjtë me rezultat abuzimit të shpeshtë të alkoolit, në qoftë se koha nuk kërkojnë ndihmë mjekësore.


Është e vështirë të përcaktohet numri i saktë vuajnë nga alkoolizmi, si shumica e këtyre njerëzve nuk janë duke kërkuar që të angazhohen në trajtimin e sëmundjes së tyre, përveç kësaj, shumë prej tyre nuk e di edhe e pranojnë se ata kanë disa problem me alkool, e cila në masë të madhe komplikon detyrën e zbulimit të hershëm dhe trajtimin e sëmundjes. Më shpesh, varësia e alkoolit te meshkujt, por në gratë sëmundja është më e pafavorshme. Degradimi ndodh drejtat e personalitetit pavarësisht nga gjinia, sistematik dhe të pakontrolluar alkoolit. Në mënyrë të qartë, ndryshimet më të plotë të personalitetit të ndodhë në alkoolizmi në fazat e mëvonshme të zhvillimit të saj. Personalitet sosje manifestuar në humbjen e interesit në çdo gjë me përjashtim të pirë, humbjen e identitetit, dhe janë shqiptuar fituar ndryshime psychopathic.

Ndoshta tiparet më karakteristike të degradimit të personalitetit në alkoolizmi është humbja e kritikave për veten dhe gjendjen e tij të inteligjencës dhe kujtesës çrregullime.

Rënia etike. Kjo shenjë e degradimit të shprehet në bezdushshi alkoolike personalitetit, egërsi, humbje e ndjenjës së detyrës, kritereve morale. Të varur nga alkooli, atëherë bëhet cinik, i trashë, i vrazhdë, i cili është parë më shpesh në rrethin familjar, në shtëpi, që është, kur nuk ka nevojë për një farë mënyre frenojnë veten respektojë normat e pranuara të sjelljes. Në kushtet e shokët e tyre alkoolike duke u përpjekur për të bërë përshtypje, mburret, të gatshëm për të dhënë premtime jorealiste, të plotë gënjyer. Ka karakteristikat e veta dhe subjektet alkoolike humor Ajo është kryesisht alkoolit dhe aluzion seksual. Humor mund të karakterizohet nga vrazhdësi dhe parregullësi e tyre. Pacientët me alkoolizmit shpesh tregtar, me dëshirë në aktivitetet e saj të prodhimit, e cila flet si e degradimit social dhe profesional. Alkoolizmi shpesh çon në një rënie në shërbim, humbje të vendeve të punës, e cila nga ana e shoqëruar me thyerje të marrëdhënieve shoqërore, humbja e aftësive, e përbërë pereduyazyka renegati jetesës, vagabondi.


Humbja e kritikave. Ajo është shprehur kryesisht nga fakti se pacienti nuk është në gjendje për të vlerësuar në mënyrë adekuate peshën e abuzimit të alkoolit. Njerëz të tillë shpesh pini shpjeguar rrethanat e caktuara, manifestimet e alkoolizmit në veten e tyre se ata nuk e shohin, ata mund të bien dakord për rreziqet e alkoolit për shëndetin e tyre mendor dhe fizik, por në të njëjtën kohë, nuk i japim rëndësi për rolin e alkoolizmit në familje, konfliktet zyre dhe problemet. Ngushtë kritika lidhur humbje vazhduar rënien në aftësitë intelektuale, e cila në raste të rralla mund të arrijë çmenduri. Interesi Rrethi ngushtim alkoolike, që do të thotë shumë situata që ata nuk janë të perceptuar. Menduarit Produktiviteti ul, ai bëhet i ngadaltë, pasiv, formulaic. Gjendja aktuale e punëve të vlerësuar pacientët tipar gjendje karakteristik i degradimit të alkoolit të individit është humbja e kujtesës, veçanërisht ato ngjarje që ndodhën kohëve të fundit.


Me kalimin e kohës, të shtrembëruar në alkoolizmi dhe ndryshimin e vlerave, nevojën për alkool se subjugates të gjitha nevojat e tjera të jetës në rritje. Motivet largët zhduken, aktivitetet inkurajon vetëm motiv i kryesor që formon kuptimin e ekzistencës - të alkoolit. Interesa të forta të mjaftueshme vitale dhe objektive të përshkruara ndryshime jetike të personalitetit mund të ngadalshëm, por pastaj gradualisht të marrë përsipër të alkoolit në vetvete të gjitha arsyet tjera të sjelljes. Edhe alkoolizmi zgjatur nganjëherë çon në shfaqjen e shpejtë të rënies sociale dhe intelektuale në njerëzit me inteligjencën të lartë. Një shembull mund të ketë raste kur vuan nga varësia e alkoolit individ i talentuar, aktiviteti mbahet gjatë krijuese.


Degradimi alkoolike e personalitetit ndonjëherë ndahen në disa lloje:
1. Alkooli degradimin e tipare të personalitetit psychopathic. Kështu agresioni avokat parat, vrazhdësi, cinizëm, e kombinuar me manifestimet e histerisë, epilepsi.

2. Alkooli degradimi i individit me euforisë kronike. Në këtë lloj të kritikës është reduktuar në mjedis dhe gjendjen e tyre, sepse është dominimi tipike qetë, humor i qetë për të komunikuar me njerëz të mbërthyer humor banesë, gaz, frazat formule.


3. Alkooli aspontannistyu i degradimit të individit. Grupi palëvizshmë këta pacientë, apatike, pasiv, njerëz aktiv bëhen të tillë vetëm kur është e nevojshme kërkimit dhe alkoolit. Shpesh njerëzit që vuajnë nga alkoolizmi, të përfshira në këtë grup, të çojë një jetë parazitare.