Dyslexia korrigjim Dyslexia


Dyslexia është një shkelje të veçantë të mësuarit në thelb drejtim neurologjike. Ajo karakterizohet nga paaftësia për të shpejt dhe saktë njohin fjalë, për deshifrim dhe aftësitë drejtshkrimore të zhvilluar. Të gjitha këto vështirësi lidhen me komponente të pazhvilluara fonolohycheskyh gjuhës. Këto vështirësi ekzistojnë duke ruajtur aftësitë e tjera njohëse, si dhe kushtet e plota të trajnimit. Shenjat e mesme e reja - një shkelje në lidhje me mungesën e të kuptuarit të tekstit, mungesa e përvojës së leximit dhe fjalorin.


Rusia ka përdorur dy qasje për të përcaktuar Dyslexia, këtë mësim, klinike dhe psikologjike. Kur mësimi i referohet shkeljeve të pjesshme dhe të veçanta të leximit, të shkaktuara nga shkelja e funksioneve mendore dhe karakterizohet nga përsëritja e gabimeve.
Gjatë qasjen klinike psikologjike do të thotë shkelje specifike të leximit, të paturit e nivelit intelektual, si dhe shkelje të gjuhës, në mungesë të trazirave në analyzer auditory dhe vizuale, si dhe disponueshmërinë e mjedisit optimal të mësuarit. Një nga kryesore avokatët paaftësinë shkelje të zotëruar slohoslyyanyem dhe të automatizuar të lexuar fjalë të tëra, shpesh të shoqëruara nga mungesa e të kuptuarit e leximit. Besohet se baza e proceseve specifike cerebrale çrregullim fajin që janë baza funksionale aftësi të leximit.

Dyslexia greke do të thotë mohim sensin pozitiv të fjalës dhe gjuhën. Zgjedhja e karakterizuar në gjendje të zotëruar lexim dhe letra ne pranine e te mesuarit.
Çfarë i parë vjen në mendje kur njerëzit e parë të dëgjojë diagnozën? Në disa problemeve që lidhen me lexim Dyslexia, shkrimi dhe drejtshkrimi. Në Dyslexia tjetër të nxjerrë nga kthyer fjalët dhe shkronjat, dhe individët dyslexic lidhur me vonesën në program. Por të gjithë të dhënë unanimisht Dyslexia mësuarit aftësi të kufizuara. Por problemi i vërtetë është paaftësia për të studiuar një nga fytyrat e Dyslexia.

Tani të përqëndrohet në aspektet pozitive të Dyslexia. Tani është informacion gjerësisht në dispozicion në lidhje me atë suksesin nuk kalojnë dysleksykov jetën. Suksesi i tyre është për shkak të Dyslexia. Këta njerëz përfshijnë Hans Kristian Andersen, Albert Einstein, Tom Cruise, Leonardo da Vinci.
Shumë prindër janë të shqetësuar në lidhje me diagnozën në mënyrë të çuditshme dhe të habitur, sepse fëmija është interesante, përgatitur në teknologji, ne kemi zhvilluar me qëllim imagjinatës, dhe në disa mënyra është edhe më të avancuar shokët. Megjithatë, diçka që shkakton probleme në komunikimin interpersonal me shokët e klasës. Fëmija preferon shoqërinë rritur. Realitetet Shkolla zhgënjej ju dhe fëmijën. Chad nuk duan të lexojnë ruse dhe jo kalin e tij. Fëmija në matematikë sup, situatat e jetës dhe zgjidhjet në një humbje. Klasa shtesë nuk lejojnë ndryshime. Ju panik dhe të aplikojnë për ndihmë nga një terapist folurit, një psikolog, si dhe për një psikiatër të fëmijëve, por të gjithë më kot.

Fëmija ka Dyslexia dhe ai e sheh botën përmes syve të ndryshme, të menduarit të zhvilluar krijuese. Fëmija juaj, i zhytur në botën e tij të imazheve, e perceptojnë ato si realitet ekzistues

Dyslexia - Shkaqet


Ka disa shkaqe të Dyslexia dhe vështirësi në zotërimin lexim: Defektet vizion, vonuar mendor, defekte dëgjimit, shkaqet neurobiological (zona e trurit në pacientët me funksionalisht më pak aktive, dhe gjeti ndryshime në strukturën e indit të trurit), faktor trashëgimore.
Termi fjalë për fjalë të kuptuar vështirësitë Dyslexia në lexim dhe shkrim. Në të njëjtën shkelje terapi fjalim i letrave ruse diagnostikuar si dysgraphia ose dysorfohrafyya. Shumë e njëjta Dyslexia si pasojë e karakteristika neurobiological nuk lidhen me çrregullime mendore.

Në fushat e tjera të veprimtarisë së saj fëmija është në gjendje të demonstrojë aftësitë e pazgjidhura. Ai mund të shkëlqejnë në sport, muzikë, art, matematikës dhe fizikës

Dyslexia - Simptomat


Simptomet e Dyslexia përfshijnë lexim të ngadalshëm duke rrokjeve dhe magji; uhadыvayuschee lexuar një numër të gabimeve si Substitutions dhe permutations e letrave; Ndërgjegjësimi i përmbajtjes së materialit të leximit shkelur sekuenca të ndryshme. Të gjitha simptomat janë duke folur në lidhje me çorientimin.
Dyslexia Termi u prezantua okulist Rudolf Berlin në 1887. Term i përdorur për djemtë të cilët kanë vështirësi në të mësuarit për të lexuar dhe të mësuarit për të shkruar, dhe fëmijët kishin aftësitë intelektuale në fusha të tjera.

Që nga viti 1925, neurolog Samuel Orton studiuar këtë fenomen dhe të vënë përpara versionin qenë sindromi, e cila nuk është e lidhur me dëmtimin e trurit. Orton tha se duke lexuar probleme nuk janë për shkak të dëmtim vizual. Sipas teorisë, ky kusht është shkaktuar asimetri interhemispheric në tru. Teoria shpesh u mohohet nga shkencëtarët polahavshymy se shkaku kryesor i sëmundjes shfaqen të gjitha llojet e problemeve që rezultojnë nga perceptimin vizual.
Që nga viti 1949, problemi i Dyslexia është bërë angazhuar thellësisht Klementi Laune. Ajo ka studiuar anomali në të rriturit të ndjehen këtë sëmundje në fëmijëri.

Hulumtimi i saj në Dyslexia krijuar mundësia e këtyre njerëzve të lexuar tekstin nga e majta në të djathtë, si dhe të drejtën për të majtë. Dhe vetëm 10% që vuajnë nga Dyslexia, leximi shpejtësi nga djathta në të majtë gjendet sipër. Rezultatet për Dyslexia vuri në dukje ndryshimet në fushën vizuale, duke çuar në perceptimin nga ana e të folurit si një e tërë dhe kuptimplote, dhe jo si një grup i letrave të rëndësishme.

Që nga viti 1970 paraqiti teorinë se aktet Dyslexia rezultojnë defekte fonolohycheskoho dhe zhvillimi metafonolohycheskoho. Aktualisht, kjo teori është i mirëpritur në Perëndim

Diagnoza e Dyslexia


Dyslexia është e vështirë që të jetë diagnostike. Gjatë testimit njohës zbuluar nivelin e leximit dhe leximit krahasime. Leximet Meter janë të regjistruar, dhe kur diagnoza e shenjave Dyslexia janë bërë në mënyrë specifike aty ku leximin thyer. Në testet tjera dëgjimit hetuar, dhe aftësinë e fëmijës për të luajtur atë. Ajo rezulton diagnozën e perceptimit: orale (bisedë) ose prekshëm (perceptimit me dorë). Ushqyer më në fund deri hulumtime dhe analiza që sistemet punon më mirë në një fëmijë.

Një kusht i rëndësishëm gjatë diagnozës - fëmija duhet të jetë në një humor të mirë dhe nuk flasësh për studim. Për ta bërë këtë, zgjidhni një formë të luajnë. Para testimit fëmijën duhet të fle për t'u ushqyer. Para diagnozën e Dyslexia, bisedoni me fëmijën tuaj, i cili do të shpjegojë dhe pse. Prindërit nuk janë të pranishëm gjatë testimit specialistë.
Ka një numër problemesh që të gjithë ka dyslektyk.
Simptomet e Dyslexia:
- Vonesa në lexim, shkrim, të mbajturit mend drejtshkrimi

- disorientation në hapësirë ​​dhe çrregullim
- Vështirësitë me perceptimin e informacionit
- vështirësi në njohjen e fjalës dhe të kuptuarit që ka lexuar
- ngathtësi dhe incoordination
- prania e ADHD (vëmendje hyperactivity deficiti disorder me praninë)

Dyslexia Korrigjimi


Trajtimi dhe korrigjimi i Dyslexia nuk mund të jetë në kuptimin e zakonshëm të fjalës. Si neyrobyolohycheskoy funksion vetëm mund të ndihmojë një fëmijë të vogël të përballen me vështirësitë që lindin kur Dyslexia, por nuk shërohet përgjithmonë.

Korrigjimi i Dyslexia kryhen me metodën e zhvilluar nga Ronald D. Davis. Metodologjia Qëllimi për të siguruar imazhet shtypura. Duke ditur se pacientët janë të hapur për imazhe tre-dimensionale, kështu rindërtimin e tyre ende mjaft e vështirë. Me teknikat fjalë shtypjes janë konvertuar në dhe shprehje figurative nuk janë një problem për dysleksyka