Burnout emocional, parandalimin burnout emocionale


Emocionale Burnout - një gjendje e cila karakterizohet nga rritja emocionale lodhje në komunikim me përfshirjen e shtrembërimeve njohëse. Me fjalë të tjera, ajo është një shtet i mekanizmi psikologjik mbrojtës për individin dhe është manifestuar në formën e përjashtimit të pjesshëm të emocioneve në ndikimeve stresuese. Burnout emocionale Zonat prirur njerëz me mësues profesionistë, psikologë, mjekë, edukatorë, menaxherët. Burn të pezulluar dënimin, duke lejuar një person për të shpenzuar burime matura të energjisë dhe në të njëjtën kohë ajo çon në mosfunksionim në punë dhe në marrëdhëniet profesionale me kolegët.


Ndodh që në punë një nga kolegët e mi janë ankuar të ndjeheni mirë dhe të shkakton të përzier nga puna. Si t'i përgjigjemi kësaj? Ne shpesh vidmahuyemosya e whining, dhe kolegët e filloi për Burnout emocionale.
Njerëzit emocionale kanë tendencë për të djegur profesionet altruistë, ku ndihma dhe mëshira vepron parë. Bisedoni me njerëz dhe kërkon kontroll të vazhdueshëm të brendshëm dhe vëmendje, aftësinë për të përmbajë dhe nuk tregojnë emocione negative.
Cila është arsyeja? Komunikimi me njerëz kërkon një kosto të caktuara të energjisë mendore. Por jo gjithmonë përballen me klientët negative energjisë dhe padashur infektuar popullit të saj vetë, dhe jo një rezervë e pafund e trupit dhe është dështimi i sistemit nervor, dhe rezultati është stresi, ngulët-çrregullim i pandreqshëm, atëherë nuk është sindromi i lodhjes kronike, e cila çon në Burnout emocionale. Kjo rënie në vetë-respekt dhe uljen duart në punë, si të gjitha përpjekjet kot. Emocionalisht personi vыhorayuschyy ndihet aq keq dhe të pakëndshme që fillon të lënduar fizikisht. Pagjumësi, depresioni, dhimbje koke, ftohjet (gripit), psikozë, hipotension, sëmundje të zemrës. Dhe rezultati është prodhimi i reaksioneve mbrojtëse dhe Burnout vjen një burrë pikë. Pacienti ndalesa përgjigjej me faktin se ajo ende kapem dhe të plagosur. Ai nuk është i interesuar në çështjet profesionale, por për kolegët dhe klientët në kërkim, si keqkuptim të ardhur keq. Duket se bilanci arritur, dhe në të vërtetë humbet përshtatshmërinë punonjës. Njeriu nuk shohin vlerën në të çdo ditë dhe të bëjë ndalesa të gëzojnë punën, po humb shpejt besim në veten tuaj si një profesionist.

Fenomeni i Burnout emocionale hyrë fuqishëm në jetën tonë që nga viti 1982. Në nivelin e mjekëve emocionale burnout thonë me gjysmë zemre dhe diagnoza mjekësore të tilla nuk e bëjnë, por kjo gjendje e keqe mund të vuajnë seriozisht. Infinite të komunikuar me njerëz të mundimshëm, është cinizëm dulls emocionet duket tallës qëndrimin ndaj njerëzve. Kjo gjendje e ekspozuar veten e tyre, njerëzit e pavarura kreative dhe në qoftë se ju dëgjoni, kur ata thonë se ata duan të dalin në pension në një vit, ky është rasti. Arsyeja qëndron me djegie pa ndjenja në vendin e punës

Shkaqet e Burnout emocionale


Kontakt të vazhdueshëm me njerëz kërkon kosto të madhe emocionale për anëtarët e profesioneve të tilla si menaxherët e niveleve të ndryshme, përfaqësuesit e shitjes, përfaqësuesit e shitjes, menaxherët dhe stafin me kohën që ata të dalin dhe të zhvillojnë simptomat e lodhjes dhe të shkatërrimit.
Përpiqet të jetë më e mirë në çdo gjë, dhe rritur prirje për ndjeshmëri, monotonia dhe rutinë, si dhe shtypjen e emocion, mungesa e mbështetjes emocionale nga eprorët dhe kolegët, puna e të ulët të paguar shpesh çojnë në këtë gjendje. Arsyeja është edhe mungesa e mundësive për lirimin emocionet negative në punë. Këto emocione një person përjeton brenda vetes, dhe nuk duhet të mësojnë të grumbulluar ndjenja negative, dhe ata banojnë. Frustruar në punë është edhe psikologët. Njerëzit humbasin interes në shumë disiplina të punojë për zhvillimin e njohurive dhe arritjeve të ri. Punësim terapist, psikologe në nevojë e zhvillimit të vazhdueshëm. Dhe një herë u ndal zhvillimin, ajo është shumë e vështirë që të ketë sukses.

Nga kjo boshatisje prek më shumë meshkujt, ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë dhe kohëzgjatja e shërbimit (nëse gjatësi më të madhe se 15 vjet). Një rritje e problemeve emocionale në të dy burrat dhe gratë pas '42

Shenjat e Burnout emocionale


Burnout emocionale në punë është manifestuar në mendor, lodhje emocionale, tjetërsimit personale, lodhje fizike, dhe të reduktuar kënaqësi nga puna. Psikologët besojnë se djegia mekanizëm në favor të mbrojtjes së stresit të njeriut. Më shpesh ky term përcaktimin lodhje profesionale, e cila ndodh nën ndikimin e stresit, ankthit, depresionit dhe të manifestuar në formën e karakteristikave të tilla si dëshpërim, ndjehet i pafuqishëm, në mënyrë të shmangur punës dhe rozyazyka absurditetin e jetës, zhgënjim. Nuk është një varësia nga nikotina, alkooli, caffeine; lodhje kronike, dhimbje prapa, presioni u rrit, dhimbje koke, takikardi, vendosjen negative të jetës, çrregullimet seksuale, pagjumësi, për të shmangur kontaktet joformale, paaftësia për t'u çlodhur, imuniteti i ulët, heqje dorë nga interesat, mërzitje, indiferenca dhe xhelozia, konfliktet me kolegët, ngurtësi menduarit, agresioni, mungesa e imagjinatës, mungon iniciativa e tyre.

Metodologjia e hulumtimit Burnout emocionale të dizajnuara për të zbuluar nivelin e Burnout emocional në ndikimeve të zgjedhura stresuese. Metoda V. Bojko

Burnout emocionale dhe stresi


Stresi hapa afër Burnout emocionale. Besohet se stresi në sasi të arsyeshme të dobishme, por çka nëse teprica e saj? Tension në punë apo ankthi - e gjithë kjo krijon një atmosferë traumatike, rrit përgjegjësinë, organizimit të dobët të punës.
Komponenti stresi Next - Rezistenca ose rezistenca, kur personi është duke u përpjekur për të mbrojtur veten nga përvojat e pakëndshme. Next vjen lodhje mendore është shterimi i burimeve, dhe të reduktuar ton emocional.

Efektet e burnout emocionale trishtuar: konfliktet në punë, depresion, çrregullim ngulët-maniakal, sindromi i lodhjes kronike, dhimbje koke, sëmundje të zemrës

Emocionale Burnout - Trajtimi


Trajtimi përfshin stresin emocional Burnout, rrisin motivimin, dhe duke krijuar ekuilibrin në mes të kostos së punës dhe shpërblimin që rezulton. Ka një tendencë të tillë që sa më i lartë niveli i emocioneve njerëzore, niveli shumë më të lartë dhe kishte një ndjenjë të një personi tjetër, dhe për këtë arsye më pak dhe do ta djegë. Ajo rezulton se më shumë dëshira jonë për të ndihmuar, aq më shumë kemi dëgjuar nga njerëzit e tjerë, kështu që ne jemi të shëndetshme.

Përdorni këshilla:
- Dozë ngarkesën e punës;
- kaloni dhe të ndryshojë aktiviteteve;

- përpiqen dhe të injorojnë çdo gjë në zemër nuk pranojnë;
- edhe pse ndonjëherë lejojnë vetes të bëjnë gabime;
- mos harroni se dhe të jetë në krye gjithmonë më të mirë se të tjerët, është e pamundur;
- Bëni kohë për veten tuaj dhe për sport;
- Jepini vetes pjesën tjetër të mjaftueshme;
- kontrolloni vlerat e saj dhe orientimet (kuptojnë se rezultati ideal të arrijnë dhe nuk angazhohen në rivalitet të pakuptimtë);

- përcakton qartë objektivat e saj;
- qaj rastit e mirë për dikë në jelek;
- bisedoj me kolegët nga ekipi tjetër për të rritur vetëbesimin

Parandalimi i Burnout emocionale


Burnout emocionale vepron zile dhe kujton nevojën për t'u kujdesur për veten, përndryshe ju do të mbulojë sindromi plotë të Burnout emocionale.
Për të parandaluar gjendje të pakëndshme kërkuar të paktën pushim një javë nga puna. Opsioni më i mirë është për të lënë hapësirë ​​ku siklet duke fikur telefonin, të bëjë meditim, yoga, stërvitje, relaksim në natyrë

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Depresioni pas ikje
2. Pick Sëmundjeve
3. Autizmi