Mënyra efektive për lehtësimin e stresit


Situata të vështira - të shpeshta në jetën moderne, ne jemi të ekspozuar ndaj stresit apo ditore. Duket se kjo na ndihmon të gjithë: familjen, kolegët e punës, rrugët përreth. Stresi është rezultat i shumë faktorëve, dhe disa njerëz janë më të prirur për të se të tjerët. Është e qartë se stresi ka tendencë për të grumbulluar brenda nesh, dhe në këtë mënyrë mund të jetë çdo gjë, duke filluar nga vrazhdësi banale në rrugë apo grindjet në familje, dhe duke përfunduar me depresion të rëndë dhe madje edhe tentimeve për vetëvrasje. Stresi - është armik i njeriut modern, ai chews atë nga brenda, duke e kthyer një herë të shëndetshëm fizikisht dhe moralisht individi në një shkatërrim vicioz të vjetër.


Nuk është sekret se stresi mund të shkaktojë shumë sëmundje, sepse ne madje mund të krejtësisht të humbasin shëndetësore. Megjithatë, shumica e sëmundjeve të na provokojnë për të stresit në vitaminë mangësi të veçantë mund të shkaktojë një hollimin e nervore dhe forcë fizike, e cila çon në stres. Është e rëndësishme sot për të kuptuar se si duhet të merren me stresin janë mënyra efektive për të reduktuar stresin është në arsenalin e njeriut modern, sepse nuk ka asnjë mënyrë që armiku është, dhe të armëve kundër tij u gjet. Është e nevojshme të marrin në konsideratë të gjitha opsionet e propozuara nga të cilat për të zgjedhur më të mirë për veten tuaj, dhe ndoshta as edhe një. Ne dashuri për të trajtuar veten dhe shëndetin e tyre nuk do të na lejojë për të zotëruar stresin.


1. mënyra Ndoshta më efektive dhe në mënyrë të barabartë të përbashkëta për lehtësimin e stresit - ajo është vetë-hipnozë dhe meditim. Nëse ka ndonjë forca morale tensioni duhet të përmend diçka të mirë. Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por kjo metodë është shumë e mirë për të përballuar me fatkeqësitë e jetës, të cilën e kemi përdorur për të kujtuar kohën, por shpejt harrojmë mirë. Duke kujtuar ditët e lumtura të jetës sonë, në qoftë se ne të kthehet tek ata, qoftë edhe për disa minuta. Ana e ndritshme është në jetën e çdo personi, madje edhe më keq, sepse përveç në drejtim të problemit, ju duhet të jepni nervat tuaja një pushim, të relaksoheni dhe buzëqeshje, madje edhe me forcë. Duke u ndalur në momentet e mira në heshtje mund të harrojmë për problemet që të provojë të jetë jo aq serioze sa ajo dukej më parë.


2. Për meditim, një tjetër mënyrë për t'u marrë me stresin, ju duhet të zgjidhni një kohë të caktuar. Ajo vetëm kështu duket në shikim të parë se meditimi - një fat vetëm murgjit tibetian apo Yogis. Pikat kryesore të këtyre ushtrimeve është mjaft e zbatueshme në jetën e përditshme dhe ata - mënyra më efektive për lehtësimin e stresit. Gjatë meditimit duhet të përsëris një tingull apo fjalë në ritëm për disa minuta. Për shembull: "ommm" apo "ummm" ose diçka të tillë. Ndoshta shumë njerëz kanë dëgjuar se si është bërë, kështu që nuk ka probleme duhet të lindin. Kjo ndihmon për të mbledhur mendimet së bashku dhe të përqëndrohet, dhe në qoftë se meditimi nuk është vetëm shqiptojë tingujt, por, për shembull, çdo frazë Vitalising, të tilla si "dashurisë në botë" apo diçka të tillë, kjo qasje mund të sjellë paqe. Kushti më i rëndësishëm: nuk ndjehen turp, duke zgjedhur kohën dhe vendin kur ju jeni vetëm. Askush nuk është rreptësisht e dënim, të mendojnë për atë si një ilaç të nevojshme për trajtimin e sëmundjes, dhe çdo gjë do të jetë mirë.


3. Një tjetër mënyra të efektshme për lehtësimin e stresit - një ndryshim i peizazh dhe relaksim. Vjen në shtëpi nga puna duhet të lihet të punojë pikëpamjet e tyre mbi të. Nëse ju vazhdimisht mendojnë për punën, ndërsa në pushime, kjo mund të potonshyty forcën tonë mendore, për shkak se problemet që dalin në vendin e punës, nuk i zhdukur. Ju nuk mund të mendoj për këtë ndërtesë, ka vend për t'u marrë me punët e këndshme, familjen. Shumë njerëz nuk e kuptojnë se si festë të rëndësishme për njerëzit, duke vazhduar për të punuar, pounding veten si ezdovuyu kalë. Opsioni më i mirë - nuk është vetëm një muaj për të lënë të gjitha problemet që lidhen me punën, por edhe një ndryshim pamje, të marrë një udhëtim diku. Në këtë pikë ju mund të kthehet në të plotë dhe zgjidhni pjesën tjetër të shpirtit, për shembull, ajo mund të jetë një vendpushim bregdetar ose ski turistik. Ju mund të përmirësojë shëndetin tuaj në Spas, ndoshta, dikush nga fëmijëria është shpirti në fshat të mirë të vjetër. Çfarëdo ajo ishte, ndonjë nga këto opsione forcave të afta për të na ngarkuar për punë të mëtejshme. Performanca Rastësisht edhe domosdoshmërisht të rritet nëse japin vetes një pushim të mirë dhe çlodh nervat shpartallua.


Metodat e mëposhtme të marrjen e shpëtoj të stresit mund të praktikohet çdo ditë apo shpesh. Ata janë të thjeshta dhe të qasjes dhe nuk kërkon shpenzime të mëdha. Këto metoda të bëjnë me stresin Rekomando njerëzit e zakonshëm të cilët vetë i kanë përjetuar ato veten.

4. flokëve krehje. Ironikisht, vetëm 10-15 minuta e procedurave të ngarkuara Soothe aftë shpartallua nervat, relaksoheni muskujt, të përshpejtojë gjak.

5. ushqim shijshme është në gjendje për lehtësimin e stresit. Pasi të hahet akullore ose një pjesë të çokollatë, ju mund të përjetojnë fluks të përhershme të euforisë dhe lumturi. Është një fakt i provuar, por duhet të jenë të kujdesshëm në përdorimin e këtë mjet për stres, sepse ajo është e lehtë për të bërë të varur për të shijshme, të ndikojë keq shifrën.


6. Masazh ndihmon për t'u çlodhur dhe lehtësimin e stresit. Ajo i ndihmon shumë njerëz, dhe ata që dikur ndjeu dobishme ndikim masazh profesionale bëhet si duhet, mund seriozisht të argumentojnë se trajtimet e rregullta masazh janë në gjendje për të fshirë streset e jetës së përditshme.

7. një mënyrë të tillë origjinal të merren me stresin, se sa shuplakat fshij derisa të bëhet e nxehtë. Pak besojnë, por me të vërtetë e ndihmon për t'u çlodhur, për shkak se pika shumë pëllëmbët akupunkturë që ndikojnë në trup.