Bulimia sëmundje kur hahet


Nevoja për një vakt ndonjëherë bëhet patologjike. Rregull "ne hamë për të jetuar" konvertuar në "ne jetojmë për të ngrënë"Dhe ne bëhemi skllevër të oreksit tonë, të tepruar, të pakontrollueshme. Kjo është quajtur bulimia. Le të flasim në artikullin në lidhje me bulimia sëmundjes kur hahet.
"Bulimia" Greke e përkthyer "dem" dhe "uri". Diçka e ngjashme është i njohur më mirë për ne si uria etur. Njeriu është në fuqinë e sulmeve të drejtpërdrejta ose të dhimbshme pakontrolluar dëshirë për të ngrënë, pa ndjenjë të plotë.Shkaqet
Patjetër të përgjigjet dhe të gjetur se shkaku i saktë i bulimia është e vështirë. Shumë faktorë mund të në një pikë të jetë vendimtare dhe pervoprychynыmy. Sëmundje e sistemit nervor qendror të tilla si infarkti, shpesh çon në bulimia. Kjo është për shkak të efekteve patologjike në qendrën e ushqimit të vendosura në tru. Me lokalizimin e pash në këtë fushë shqetësuar rrjedhjen e gjakut dhe funksionimin normal të qendrës së ushqimit. Sëmundjet endokrine dhe çrregullime mendore mund të shkaktojnë edhe bulimia. Në zemër të veprimit sugjeron hormonal dhe neyrorehulyatornoho ndikim në strukturat e hollë e trurit që formojnë qendrën e ushqimit.

Më shpesh bulimia shfaqet nën ndikimin e rrethanave të jashtme dhe të pamundësisë për t'i rezistuar atyre.

Kur stresi, neurozë shumë të gjeni një prizë në ushqim. Quite një stres të vazhdueshëm përsëritet rregullisht dhe shpesh, dhe hani zakon zhvillohet në një varësi patologjike për ushqim. Dominuese errëson të gjitha mendimet e ushqimit të bëhet një mani. Bulimia shpesh zhvillohet në fëmijëri ose adoleshencë, kur fëmija ha vazhdimisht, sepse prindërit nuk e kontrollojnë procesin e të ngrënit. Edhe prindërit shpesh shërbyer shembull dëmshëm, të ushqyerit ëmbëlsirat fëmijët, biskota që janë në gjendje për të përmirësuar më tej oreksin.


Dëshira për të ngrënë nuk është një patologji. Ky është procesi i të ngrënit pakufizuar. Është e rëndësishme që të jetë i vëmendshëm për të afërmit e tyre, nuk do të humbasë pamjen e shprehive për të parandaluar degjenerimin e një marrëdhënie. Ushqimi si një familje në tryezë - nuk është vetëm një haraç të traditës, por edhe aftësia për të kontrolluar sasinë e ushqimit të konsumuar. Familja duhet të flasim për këtë problem, zgjidhur atë së bashku. Bulimia manifeston sulmet e papritur urie apo uri konstante të vazhdueshme. Të shqetësuar shpesh në lidhje me dobësi, dhimbje në rajon epigastrike.


Stop marrjes pakontrollueshme ushqim mund as të përbashkëta kuptim as ndalim të tjerët. Ndalon vetëm një frigorifer bosh. Pasi të tilla një reagim duhet të jetë mjaft e keqardhjes ushqimit, fajit. Një njeri qorton veten e tij për të qenë në gjendje për të ndaluar, nuk e di shkallën, edhe pse ai nuk ka pushtet mbi ta në kohën e sulmit urisë. Kritikët ruajtur sjelljen e tyre, por është e pranishme vetëm pas faktit.

Hahet tepruar pakontrolluar, paaftësia për të mbajtur oreksin tuaj dhe të ndaluar në zonën kohë në depresion. Pothuajse varësia narkotike në ushqim shkatërron rrethin e njerëzve që duan të ndihmojnë, por pa dobi. Pacientët të humbasin interes në jetën, manifestimet e veta më të mira dhe të përqëndrohet patologjike vetëm në tren ushqimit. Ata braktisin shoqërisë, duke mbetur vetëm me këtë sëmundje.


Shumë shpesh, pacientët Bulimia janë duke u përpjekur për të përballuar me sëmundjen vetë. Merrni një pastrues, artificialisht të shkaktojë të vjella, të vënë një klizmë, duke tentuar për të ndikuar peshën tuaj. Në të vërtetë, konsumimi i tepërt i ushqimit shumë shpejt çon në trashje. Vetë e tillë të ndikojë negativisht në performancën e traktit gastrointestinal, depleting funksionin e tyre mbrojtës.

Trajtim
Rezultatet më të mira janë të marra nga një kombinim të psikoterapisë, dietë dhe ilaçe.