Lojërat e letrave dhe rrokjeve për zhvillimin e të menduarit


Në çdo trajnim (dhe në shkollë - në vendin e parë), është e rëndësishme që mësuesit studentëve dëgjuar. Unë e kuptoj se çfarë thotë ai. Kjo është arsyeja pse loja e letrave dhe rrokje për zhvillimin e të menduarit e nevojshme për preschooler të vjetër! Ata zhvillojnë fleksibilitet dhe të menduarit shpejtësi, kreativitetin, pasurimin e gjuhës, të mësuar shkrim e këndim, interes zgjuar në gjuhën e tyre amtare.
"Rhymes"
Fëmija i parë mbledh Rhymes në riddles.
Unë qëndroj në tri këmbë,
Këmbë - në çizme të zeza.
Dhëmbët pedale bardhë.
Si emrin tim? (Piano)


Pastaj të luajë me fëmijën në poezi poetë të përbërë, duke zgjedhur për të rimë fjalë. Për shembull: onions - beetle qen - një pyetje Pencil - bojë uji opake. Mendoni së bashku këto couplets rimë. Kjo është e bukur!

"Konfuzion"
Shënim fëmijën, pasi është e rëndësishme që të mos ngatërruar tingujt me njëri-tjetrin gjatë lojës. Për të konfirmuar këtë fëmijë të lexoni disa sugjerime humor. Lëreni fëmijën tuaj të me mend se çfarë të përziera këngëtare. Kukulla, duke rënë duart, Masha rushes për nënën e saj: - Nuk është e kamufluar green onions (djathtas - Beetle) me një mustaqe të gjatë!


"Shumës"
Kujtoj fëmijën tuaj se ajo është një objekt apo fenomen, dhe kjo ndodh shumë. Për shembull: një pemë - një pemë, një libër - libri. Por detyrë e vështirë për zhvillimin e të menduarit. Mundohuni për të formuar shumësin e këtyre fjalëve: fëmijë - (fëmijë), birin - (fëmijë), mantelet - (pallto).

"Theksi"
Fëmija është tashmë të njohur me konceptin e "stresit"Për të lehtësuar zhvillimin e të menduarit? Stresi - është shëndoshë loudest në fjalë (gjithmonë me zë të lartë). Pyetni tuaj fjalë vyyazykaty fëmijës me theks në kështjellën e parë rrokje, kriklla, Atlas, iris, miellit. Dhe tani - e tyre, por me theks në rrokjen e dytë. Ajo rezulton se secila nga këto dy fjalë kanë kuptim!


"Aliases"
Disa fjalë dhe rrokje të thotë për të njëjtën gjë. Fjalë të tilla janë quajtur sinonime. Pyetni fëmijën tuaj për të menduar prej tyre. Makinë - një automjet; ftohtë - ftohtë; zjarrit - flakët; stuhi dëbore - prapambetje, prapambetje. Sad - shurdhër; fun - të lumtur; verdhë - ari, limon, qelibar, kashtë. Gara-raca; dance - valle; zhduken, zhduket; Shine - shndrit, shndrit, vetëtin; sutenity - errët, vecheret.

"Homonyms"
Homonyms - Fjalët e dyfishtë për zhvillimin e të menduarit, ato janë të shkruara dhe të shëndoshë të njëjta, por ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në përmbajtje: ato mund të caktojnë një numër të objekteve të ndryshme, fenomeneve. Ftoni fëmijën tuaj për të dalë me fjalët. Për shembull: të trajtojë - të trajtuar atë që ata shkruajnë, pullat, të trajtojë fëmijë. Lock kyç, burim, violinë, arrë. Spit - mjet hairstyle. Tub - në muzikën shtëpi. Onions - armë perime.


"Anton"
Anton - fjalë që kanë kuptim të kundërt. Ju emrin fjalën dhe hedhin topin fëmijën, i cili shpiku antonim të fjalës e dhënë, ju hedh topin mbrapa. Për shembull: të vërtetë - nuk është e vërtetë gëzim - trishtim, ditë - natë, përfitim - dëm. Dembel - punëtor, inteligjent - budallaqe shpejtë - të ngadalshëm, të rëndë - të lehta, Brave - Coward. Faleminderit - mallkim, miq - grindje.

"Krahasimi"
Duke përshkruar objektet ne shpesh krahasojnë pronat e tyre me objekte të tjera. Pyetni kec tuaj për të marr një krahasim të tillë. Apo ndoshta ai do të dalë-se veten time? Bardhë si (shkumës); i ngadalshëm (breshkë); punëtor si (bleta); trim si (Leo).


"shprehjet vërtetë"
Së bashku me fëmijën tuaj mend kuptimin e frazave të panjohura, duke shprehur ata në çdo fjalë. Të erës mustaqe - mos harroni; rri kokën tuaj - mërzitur; gjurmë - zhduken; si bora mbi kokë - papritmas; rënie në oqean - shumë pak; kreu në re - ëndërr.

"Tavtohramma"
Tavtohramma - një poemë (folur e, Rhymes), të gjitha fjalët që fillojnë me të njëjtën letër. Gjeni dhe lexoni këto vargje. Pyotr Petroviçi shkoi për një shëtitje. Parrots kapur - kryhet shitur. I pyetur një gjysmë rubla - mori gjysmën. Një tjetër version të lojës i quajtur "një letër". Zgjidhni ndonjë letër, të mendojnë për këtë letër emrat e mëposhtme: Qyteti, Shteti, bimëve, kafshëve, perime, fruta, veshje, emrin, transportit, tregtisë, enët, mobilje. Për shembull: Kiev, Kanada, gështenjë, mace, patate, luleshtrydhe, xhaketë, Kate, anije, gaztor, krevat shtambë.


"Anagrama"
Luaj këtë lojë - shumë emocionuese! Marrë fjalën dhe ndryshimet që rezultojnë në letrat që do të krijojë një tjetër fjalë që duhet të ketë një kuptim të ri. Shtoje apo refuzojë letra nuk mund. Për shembull: rrugë - (qytetit); Kite - (string); krevat - (goditje e fortë); Oil - (rrëshirë); Daisy - (midges); shpat - (varëse, gaztor); Atlas - (sallatë); fizarmonikë - (Bath); kali - (palme).

"kukulla Fjalët"
Zinxhirët fjalë të tilla kujton kukulla pikturuar druri: një, fjalë të shkurtër si në qoftë se investuar në të tjera, më të gjatë. Provoni me fëmijën për të bërë më shumë argëtim të tilla "kukulla". Kjo është shumë e bukur. Për shembull: ahu - letër - ABC; gradë - gradë - termometër; Magician - Magnet - regjistrues; gloss - përplasje - loskutochek.


"Fjalët perevertыshy"
Fjalët befas ose palindromes, lexuar të njëjtën gjë nga e majta në të djathtë dhe të djathta në të majtë. Për shembull: argumentit, të ardhurat, urdhrave, kasolle, gjyshi, kuzhinier. Ka edhe të tëra Werewolves ofrojnë argëtim. Lexoni ato me fëmijën tuaj. Argjentina beckons Zi. Bukë e bardhë. Modelet në shtëpi. Keith det romantike.

"Lohohryfы"
Futja fëmijën tuaj për këto riddles, ata konceptuar fjala merr vlera të ndryshme të ndryshim apo hedhur letra. Me "L" Unë jam i ftohtë dhe të qetë, me "M" Unë jam i ëmbël dhe e ëmbël (akull - mjaltë).


"Naborschyk"
Bëni një alfabet të lirshme me çdo fjalë, atëherë letrat e tij bëjnë fjalë të tjera. Për shembull, me tërheqje fjalë mund të tërheqë fjalët e mëposhtme: cirk, hartë, kinema, takt, tuba, valvula, tank, kurorë, fron, tortë, urithi, mace, mace, shënim, gojën, vrimë, leh.