Rasti skizofrenia


Studimi i skizofrenisë ka origjinën gjatë neyyazytsirno dhe është me interes të madh për mjekët në të gjitha aspektet. Kjo është sëmundja më e zakonshme në mesin e pacientëve të pranuar një spital psikiatrik. Fjala skizofrenia do të thotë në greqisht - mendje rasscheplyayu, e cila është përcaktuar çrregullim dhe mungesa e harmonisë, mungesë arsyeje dhe mospërputhje në aspektin e të kuptuarit të njerëzve të zakonshëm. Skizofrenia shkakton ndryshime të rënda mendore, e karakterizuar nga rënia, si çmenduri të pashërueshme dhe paaftësi të plotë.


Përshkrimi i parë shyzofrenopodibnyh shenjat dhe simptomat shfaqen në fillim të vitit 2000 pes dhe përmendet në librin e Ebers lashta egjiptiane papirus.
Duke studiuar burimet e lashta greke dhe romake, ju mund të gjeni se shkencëtarët e kohës ishin mjaft të vetëdijshëm për çrregullimet mendore e personalitetit, por ka përshkrime që do të kënaqin kriteret aktuale për skizofreninë.
Në të njëjtat shenja dhe simptome korrespondojnë skizofreninë janë parë në tekste mjekësore dhe psikologjike arabe, që datojnë nga mesjeta.

Pavarësisht furi përgjithshëm koncept që ekziston për mijëra vjet, vetëm në 1893 ishte nxjerrë skizofreninë në çrregullim i pavarur mendore Emil Krepelynыm. Merita e saj në historinë e skizofrenisë është se ai e mbajti për herë të parë të vijë në mes të çrregullimeve psikotike dhe depresioni maniak.
Rasti skizofrenia ka ndryshuar në mënyrë dramatike që nga 1908, kur Aigen Bleuler (psikiatër zviceran) përshkruar skizofreninë duke hyrë termin në psikiatri, duke shënuar atë si një sëmundje të pavarur, e cila ndryshon në mënyrë radikale nga çmenduri - çmenduri fituar. Merita e tij është se ai provoi ekzistencën e sëmundjes, jo vetëm të rinjve, por edhe në moshën e rritur. Një tipar dallues vepron jo çmenduri, dhe tipare të tilla si mungesa e unitetit në psikikë dhe abuzimit në të menduarit asociative. Bleuler ka theksuar kriteret e mëposhtme diagnostikuese: reduktim të ndikojë, autizëm, shkelje të shoqatave dhe ambivalenca.

Kundërthënie ai mori për tipar kryesor i skizofrenisë, e cila është e ndarë në tri lloje: emocionale, vullnetshëm, intelektuale.
Kundërthënie emocionale kombinon ndjenja pozitive dhe negative të ngjarjeve, objekt njerëzor.
Kokëfortë rrënuar nga ambivalenca përfshin luhatje të pafund në mes të vendimeve kontradiktore dhe paaftësia për të zgjedhur mes tyre dhe përfundimisht çon në vidyazyka vendimin veçantë në të gjitha.
Kundërthënie intelektuale është detyrë si dhe vzayeyazykaklyuchnyh ekzistenca dhe idetë e kundërta arsye të njëkohshme.

Në historinë e skizofrenisë ka ndryshuar, kur Bleuler propozuar për të ndarë sëmundje në katër grupe: paranojak, hebefrenyya, katatonia dhe skizofreninë e lehtë. Por më shpesh Bleuler, referuar skizofreninë fshehur. Ai sinqerisht pranoi të injorancës në lidhje me natyrën e procesit skizofrenike. Pastaj, duke studiuar simptomat fillestare, ai besonte se sëmundja ishte e ardhmja e parashikueshme dhe të paparashikueshme.
Lufta e Parë Botërore solli problemin në kulmin e skizofrenisë.

Historia skizofrenia mbushur me sistemet e reja filozofike, metodat e reja të trajtimit që çon në prosperitet psikoanalizës. Bleuler përdor psikoanalizën si një teori shpjegues për të përshkruar një grup të psikozave skizofrenike, për të mos përmendur atë si një agjent terapeutik.
Në 1917 tronditur botën dy epidemitë: spanjoll dhe encefalit fjetur, një mik i quajtur sëmundje karotide karakterizohet nga jerm akute hallucinatory. Besohet se encefalit fjetur është e lidhur direkt me skizofreninë. Pastaj kanë zhvilluar trajtime për skizofreninë. Të njëjtën periudhë ka shkaktuar shqetësim në trajtimin e skizofrenisë gjumit.

Që nga viti 1921 Doktor Jakobi përdor barbiturates Kleysy për të shpëtuar pacientët me skizofreni nga automatisms. Por kjo metodë nuk është kapur, sepse ai ishte i rrezikshëm për shkak të mbidozë të mundshme dhe në vitin 1925, 311 pacientë kanë vdekur 15.
Që nga viti 1930, zëvendësimi i barbiturates të shpenzojnë qetësues pak toksike që përmban amylenhydrat barbituric paraldehidu dhe hrolalhydrat. Madje edhe atëherë, ekspertët filluan të dyshojnë se është një derivat i barbyturovыh abuzimin e substancave të rënda dhe, pavarësisht nga kjo, të drogës vazhdon të zbatohet edhe pivpovik.


Rasti skizofrenia nga 1933 e mbushur me zbulime të reja. Sikla Manfred Vjenë Shoqëria Mjekësi prezantuar rezultatin e punës së goditjeve hypoglycemic, mund të ndikojë pozitivisht në gjendjen mendore të pacientëve me skizofreni.
Nëpërmjet kohë, koncepti i skizofrenisë pranuar zyrtarisht nga të gjitha psikiatër në botë, mund të gjeni shenjat për diagnozën dhe shkaqet e sëmundjes dhe si ta trajtojmë atë. Çfarë shkencëtarët e përfshirë në këtë ditë.
Gjysma e parë e skizofrenia njëzetë ndonjëherë u shoqërua me një defekt të trashëguar, dhe pacientët në shumë vende filluan të manipuluar viktimat avokatët e eugjenike. Mijëra njerëz janë sterilizuar në SHBA, Gjermania naziste dhe në vendet skandinave. Shumë pacientë me skizofreni ishin viktima të programit vrasjen nazist me stigmën "papërshtatshmëri mendor".

Në vitin 1950, Manfred sikli erdhën në përfundim se ishte shoku insulinë jep efekt real terapeutik për pacientët me skizofreni.
Tjetra ka një histori të skizofrenisë studiues hungarez nga Hungari László van Meduna, i cili propozoi metodën e mëposhtme për të trajtuar sëmundje, sjell gjykim në injeksione pacientët kamfor, dhe injeksione të tjera kordyazolom ose pentylenэtrazolom. Në vitin 1937, Van Laszlo Meduna përmbledhur dhe botuar punën "Terapi konvulsive për skizofreninë".
Së bashku me studiues hungarez Profesor romak Lucio Bini, së bashku me asistent Hugo Kerletty gjykatë filluan të përdorin energji elektrike.

Në historinë e skizofrenisë duket pacientin e parë që erdhi në faljen, duke pasur trajtim elektrike shoku.
Me rëndësi të veçantë në historinë e skizofrenisë zënë përpjekjet metodën e trajtimit psyhohirurhiyi që bëri shkencëtarët. Që nga viti 1888 të fillojë eksperimentet e para në këtë zonë i përkasin Hotlybu Burkhardt. Në 1935, një Kongresi Ndërkombëtar i Neurologjisë në Londër, ku një nga raportet e përkushtuar për fiziologji e lobes frontale. Rezultatet e mëtejshme të rëndësishme arritur në neurolog psyhohirurhiyi Portugalisht Эhas Moniz, por e përdorur gjerësisht në trajtimin e skizofrenisë nuk arriti metodat e tij.

Skizofrenia Historia zgjeruar nga epoka biokimike, e cila filloi në vitin 1952. Ky vit shënoi hapjen e neuroleptikëve.
Në Luftën e Dytë Botërore mjekët francezë përdorur prometazina derivat dhe fenotiazin. Efekti i saj ishte qetësim për pacientët. Më vonë në vitin 1950 në trajtimin e skizofrenisë fillojnë të përdorin një tjetër të drogës, të quajtur Larhaktyl. Aplikuar atë për anestezi, është vërejtur se droga ka një efekt të veçantë në psikikë. Pacientët janë pasiv dhe indiferent. Mekanizmi i veprimit të neuroleptikëve të mundshme për të zvogëluar simptomet hallucinatory-delusional, por me efekte anësore, trajtimi i mëtejshëm ishte poshtë në vend numëro. Megjithatë, ka pasur besim në mjekët për të kuruar pacientët të cilët fituar theksuara përfundimisht tiparet njerëzore.

Sëmundje përshkrimet diagnostike bëhet përfundimisht ndryshuar pas studimit SHBA-britanik i kryer në vitin 1971, u bë e qartë se SHBA është diagnostikuar me skizofreni më shpesh se sa në Evropë.
Historia e skizofrenisë në 80 replenished hapjes neuroleptikëve atipike. Ky zbulim lehtësuar simptomat pozitive dhe negative. Veprimi i tyre selektiv ka qenë një gamë të gjerë të simptomat e skizofrenisë dhe transferuar shumë më e lehtë, se sa jetën më të lehtë të sëmurë mendorë. Këto prona kanë qenë fakti se ata janë emëruar në të gjithë botën për trajtimin e skizofrenisë.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Skizofrenia Skizofrenia 2 burra në gratë