Ishemi cerebrale


Ishemi cerebrale rezultuar urinë oksigjen, që mund të jetë për shkak të qarkullimit e pamjaftueshme të gjakut. Abuzim i tillë shpesh ndodh kur arteriet e trurit janë ngushtuar ose mbyllur plotësisht. Ishemi mund të jetë akute ose kronike. Forma akute e sëmundjes ndodh kundër sfondit të mungesës së papritur të oksigjenit, ndërsa ishemi kronike është një periudhë e gjatë e qarkullimit të zgjatur të dobët. Shpesh, forma kronike e sëmundjes shkakton trajtim të keq. Sëmundja vazhdim janë probleme serioze shëndetësore. Në fëmijët e vegjël ishemi cerebrale është një fushë serioze problemi i neurologjisë. Për vite të tëra, nuk ka trajtim efektiv për fëmijët e vegjël u zhvillua.


Shkaqet, simptomat dhe shenjat e ishemi cerebrale


Besohet se sistemi atherosclerosis qarkullimit të gjakut e trurit është shkaku më i rëndësishëm i sëmundjes. Kjo gjendje karakterizohet nga fakti se në muret e arterieve formuar yndyrë. Për ishemi mund të çojë clots formuar që mbush enët.
Pacientët me ishemi cerebrale nga fillimi i sëmundjes janë duke përjetuar rritje lodhje gjatë punës fizike dhe punë mendore. Më vonë, simptomë kryesore bashkohen shenja të tjera që tregojnë përkeqësim. Simptomat e ishemise cerebrale kanë tendencë për përparimin dhe zgjerimin e ndikimit.

Këto simptoma përfshijnë:
· Dëmtim i rëndësishëm kujtesës;
· Dhimbje koke, me vende të caktuara;
· Marramendje Constant;
· Kërkojnë të shpeshta në të vjellat;
· Ndryshimi në presion, humbja e vetëdijes;
· Humbja e vizionit dhe dëgjimit;
· Të shqetësuar gjumë;
· Dobësi përhershëm.
Në fazën e parë të ishemi duket abuzimit të ndryshme emocionale, reflekset anormale në fytyrë, nganjëherë duke ndryshuar ritmin.
Në fazën e dytë të gjitha simptomat rënduara aftësitë e abuzimit motorike duket cilësinë në mënyrë të konsiderueshme më e keqe e jetës.

Ishemi cerebrale në fazën e tretë duket çrregullime neurologjike të qëndrueshme, ecje ndryshuar, shenjat e sëmundjes Parkinson, rrjedhjet urinë, pacienti është në një të relaksuar shtet-apatike. Në këtë fazë të sëmundjes personi humbet kapacitetin për aktivitetin mendor dhe fizik në vendin e punës.

Ishemi cerebrale: diagnoza dhe trajtimi


Para së të gjitha shqyrtimet e mjekut dhe të studimit të përgjithshëm - punë studimin e frymëmarrjes, funksionin e zemrës dhe gjendjes neurologjike. Bazuar në këto procedura të përbashkëta diagnostikuese mund të përcaktojë shkakun e ishemi cerebrale. Për më tepër, i emëruar nga ultrazërit - ultratinguj e enëve të trurit, e cila tregon se si qarkullon gjaku. Ka një metodë shumë informativ për ekzaminimin e enëve të gjakut duke përdorur medium kontrast. Kjo metodë e diagnostikimit ndihmon në identifikimin e hapësirë ​​të ndryshme jo normale e brendshme të anijes. Gjithashtu përdoret gjerësisht MRI - Imazhe rezonancë magnetike e trurit.

Trajtimi i ishemi cerebrale, në kushtet moderne është shumë efektive, veçanërisht kur ishemi është diagnostikuar në kohë.
Ka dy lloje të trajtimit të ishemi cerebrale: droga dhe kirurgji.
1. Si emëruar me anë të barnave që përmirësojnë vetitë e fluksit të gjakut dhe efekt pozitiv në enët e gjakut.
2. Nëse transaksioni është emëruar, qëllimi i tij kryesor është për të hequr mpiksjen e gjakut apo pllaka të formuara, duke rezultuar në furnizimin normal të gjakut në tru. Për masat parandaluese kanë qenë efektive, është e rëndësishme që të fillojnë të shpenzimeve fëmijërinë e tyre. Është e nevojshme për të monitoruar peshë, për të shmangur stresin, stërvitje dhe punë të mundshme fizike.