Nimfomani
Nimfomani - një sëmundje e rëndë mendore, një formë e histerisë, i shoqëruar nga çrregullim i sëmurë dhe tendencave agresive. Pra, thonë psikiatrit. Nuk është formulimi i butë, por ata nimfomani, edhe pse qëndron për "hypersexuality" grave që u përkasin çrregullime seksuale, si epsh exponentiation dhe aftësinë për të përjetojnë orgasms të shumta nuk sjellin kënaqësi, dhe pretendimet dhe kërkesat nymphomaniac me partnerin tejkalon kapacitetet normale njerëzore.
Ndonjëherë sëmundja zhvillohet në një drejtim tjetër - nuk orgasms të rëndësishme, është e rëndësishme që të ketë sa më shumë partnerë, por ajo është gjithashtu e sëmurë.


Njerëzit quhet nimfomani shumë rreth - "tërbimit mitrës." Pak njerëz mendojnë për faktin se të dyja këto emra kemi borxh dy grekëve të mëdha: Herodoti dhe Platonin. Herodoti përshkruan pasionin seksual dhe zgjuarsi e nymphs pyjore (nimphe - nusja, mania - pasion, çmenduri) i cili joshur njerëzit në pyll për të plotësuar epshin e tyre. Ajo u shpik seks oral dhe anal nimfë, si historiani i madh shkroi.
Platoni besonte se trupi i gruas jeton një kafshë ", riprodhuese etje dëshirë." Emrin e bishës - histeria, dmth mitrës. Nëse kjo kafshë për një kohë të gjatë në gjendje të krijoj, ajo vjen në tërbimit (histeri përkthyer edhe si "egërsi") dhe fillon të bredh në trupin e femrës, duke e çuar atë për të gjitha llojet e sëmundjeve mendore dhe të tjera. Platoni e parë e përshkroi simptomat dhe si ta trajtojmë atë.


Shkaqet

Pothuajse nuk ka përshkrime të rasteve në nimfomani mjekësi kur dëshirojnë kontakte të shumta kanë qenë për shkak vetëm një nga vetëm një makinë të fortë seksuale. Shkaqet më të shpeshta të nimfomani është sëmundje mendore, manifestime histeri hypertymycheskymy e etiologji psychopathy ndryshme, psikozë maniak-depresive, skizofrenia. Shumë më pak shkaku i sëmundjes mendore dhe janë hormonal frikë nga uji i mitrës shkaktohet tumoreve të vezoreve ose gjëndrra e hipofizës.
Përshkruar si raste nimfomani imagjinare kur një grua mbështet shumë kontakte seksuale jo për shkak të arsyeve të mësipërme, dhe për shkak të kompleksit të inferioritetit për shkak të dyshimeve rreth seksualitetit të tij, për arsye të konkurrencës apo dobi.


Diagnoza dhe trajtimi

Kufiri në mes të hypersexuality, rritur epsh që gratë e reja dhe nymfomanyey mund të mbajë. Nymphomaniac humbni kontrollin mbi sjelljen dhe criticality e tyre, rritjen e dëshirës seksuale ata gjejnë avantazhin e saj të padyshimtë. Nëse gruaja është i vetëdijshëm për veprimet e tyre, shqetësimet rreth sigurisë gjatë marrëdhënieve seksuale, madje edhe në qoftë se ajo shpesh ndryshon partnerët e saj për arsye fizike apo kompensuar më shumë vetë-dyshim - ne nuk po flasim për sëmundjen.
Nëse ju u rrit epsh filloi të shqetësojë, ishte e tepërt për ju, ose ju nuk jeni të kënaqur me pikëpamja morale, l uchshe vetëm diagnostikuar për të parë një mjek seksolog i njohur.

Hypersexuality patologjike kthehet në një problem jo vetëm për të tjerët, por për shumë të sëmurë. Çfarëdo ishte nimfomani - një simptomë e sëmundjes ose endokrine çrregullime mendore zakonisht kryera ilaçe të plotë, trajtim psikoterapeutike.