Simptomet e skizofrenisë


Shenjat klinike të skizofrenisë janë shumë të ndryshme, por kanë karakteristikat e tyre të ndritshme dalluese. Ajo mund të ketë ndryshime delikate të personalitetit të cilat nuk ndikojnë në përshtatje sociale, për ndryshime të thella të njeriut, në të cilën kërkohet shtrimin në spital.
Problemi ende mbetet e hapur dhe shkaqet e skizofrenisë dhe mekanizmave të vazhduar studimet. Roli kryesor i jepet faktorëve të trashëgueshëm. Ndikon nervor dhe ndikimit stresin dhe çrregullime traumatike të trurit që rezultojnë në përvojat.


Simptomat tipike të skizofrenisë - një shkelje e intelektit dhe emocion. Kur shkeljet në procesin e të menduarit pacientët skizofrenia ankohen për simptomat e mëposhtme: paaftësia për t'u përqëndruar mendimet e tij, rrjedhjen e pakontrolluar e ideve, mendimet ndaluar mendimet paralele, vështirësi në mësim. Dhe, ndërsa ata vetëm të kapur kuptimin e veçantë e natyrshme në fjalë, fjali, në veprat e artit. Ata janë subjekt për të krijuar fjalë të reja (neologisms), të përdorur në përshkrimin mendimet dhe krijimtarinë e tyre e natyrshme në simbolizëm dhe abstraksionit. Gjuha e tyre është e vështirë, sepse vytiyuvatosti kapur dhe mendimet logjike jokonsistente ushqyerit. Në pacientët e skizofrenisë vazhdoi shënuar gjuhën shkëputje dhe inkoherencat e saj, karakterizohet nga një sërë fjalë.

Një tjetër tipar i skizofrenisë dhe ngulët shteteve mendimet akt që ndodhin përveç dëshirës dhe vullneti i njeriut, aq sa personaliteti i tij. Pavarësisht, vuan nga skizofrenia, nuk mund të shpëtoj nga shteti. Këto përfshijnë llogari navyazchyvostyam, luajnë datat, emrat, termat, idetë, frikën, konsideratat. Skizofrenët gjatë zënë reflektime mbi kuptimin e jetës dhe të vdekjes, argumenteve në lidhje me formën e Tokës, pafundësinë e universit, etj
Por me mendimet dhe gjendjen e pacientit të tij lufton për veprime ndërhyrëse (ritualet), të cilat në kohën e çoi lehtësim. Pacientët me skizofreni gjykimit natyrshme gabuar, iluzionet dhe uyazykavody, jo të përshtatshme për korrigjim dhe razubezhdenyyu. Për idetë kryesore delusional pamjen karakteristike që shkaktuan ngjarjen dhe të dytë, pas fillimit të perceptimit dhe pamjen e hallucinations. Iluzionet kryer një natyrë të ndryshme: helmimi, persekutimi, magjia, ndikim xhelozi.

Një tipar karakteristik i skizofrenisë iluzionet aktet e kufizimit fizik. Ata mendojnë se ata janë të ndikuar nga hipnozë, elektromagnetike dhe rrezeve X, të tilla si hapësirë. Pacientët me skizofreni dëgjojë zërat e njerëzve, duke prekur ato dhe kontrollojnë mendimet e tyre, lëvizjet, emocionet. Ata mund të shihni një imazh të veçantë të popullit imagjinare të ndjehen erë të pakëndshme, të ndjehen ndjenjë e rëndë në trup dhe kokë në formën e shpimit. Pacientët me skizofreni janë të ngarkuar me perceptimin mashtruese dhe hallucinations.

Një tjetër shenjë e humbjes së ndjenjës së akteve skizofreninë e dashuri dhe simpati për familjen, humbje e interesit në shkollë, punë, izolimi pamjen, vidhorodzhenosti. Pacientët janë me qëllim të keq, i vrazhdë, prindërit janë trajtuar si një i huaj. Humbur ndjenjën e përgjegjësisë dhe detyrës. Pacientët nuk vazhduar me të, brodyazhat, duke e bërë gjërat më absurde.
Rëndim i skizofrenisë manifestohet si depresion ose humor maniak. Në pacientët me skizofreni, ka shenja: reduktuar aktivitetin e vullnetshëm, duke çuar në një apati totale (indiferenca) dhe letargji.

Karakteristika të mëtejshme karakteristike të skizofrenisë janë çrregullime motorike-vullnetshëm. Pacienti është në një gjendje të aftë për të letargjisë, jo një kohë të gjatë për t'u përgjigjur me të tjerët, duke refuzuar për të ngrënë pa iu përgjigjur pyetjeve.
Në një nga simptomat e mëposhtme të skizofrenisë merr botën e ëndrrave ngjyrë. Në shumicën e rasteve, njerëzit të shohin dhe janë në ëndrrat e zezë dhe e bardhë ose pa u parë. Kjo është konsideruar normë. Por skizofrenët, pas përvojave gjatë pjesës tjetër të natës shohin ëndrra të ndritshme. Besohet se ëndrrat janë një pasqyrim i realitetit tonë, dhe uniforme dhe nxitje të fortë kontribuon në ëndrrat e përhershme ngjyra. Shkencëtarët nga Teksasi besojnë se ëndrrat shpesh i shoqëruar nga episode të gjalla e natyrshme për pacientët e institucioneve psikiatrike apo njerëzit me çrregullime të vijës kufitare. Grupi hulumtues i njerëzve të bashkuar me aftësi të kufizuara dhe normës prej 25 deri 47 vjeç kanë treguar se pacientët skizofrenia janë 20 herë më shumë ndryshe nga njerëzit e zakonshëm shikojnë ëndrra me ngjyra dhe ëndrra të këqija. Shkencëtarët besojnë se sensibilitet skizofreninë ose prania e sëmundjes, ndryshon ekuilibrin achromatic, e cila është një masë e devijimeve psikikë direkt.

Zbulime të mahnitshme janë bërë publike, sipas të cilit njerëzit kanë ëndrra, numër i kufizuar i subjekteve. Gjithsej ka 12 tregimet e ëndrrave dhe ëndrrat e çuar ndjekje. Next në popullaritet është zënë ëndrrat ku njerëzit e humbur apo bllokuar. Pozita e tretë është ëndrra pushtuara të bien, si dhe skenat në të cilin një person ndjen siklet nga ajo që duket si dhe të veshur në publik. Një nga vendet janë të ëndërroja për shkaktimin e lëndimit.
Studiuesit finlandeze dhe kanadeze zbuloi se ëndrrat shërbejnë një trup intensiv trajnimi. Detyra e tyre është që të psikologjikisht të përgatitur njerëzit për situata të rrezikshme, dhe ndoshta duke e ditur këtë, njerëzit kanë parë dëshirën për të interpretuar ëndrrat, parashohin ngjarjet.

Profesor Finlandisht Antti Revonsuo beson se ëndrrat janë provë e mundur para një kërcënim vdekjeprurës. Dhe sugjeron se ëndrrat e njeriut modern është një jehonë e epokave të lashta.
Dreams, skizofrenia, të pastër pasqyrojnë mekanizmat aktivitetit pa ndjenja. Për shembull, përmbledhje e imazheve është e lidhur në kompleksin, por shumë të ndryshme në imazhet e natyrës në njësi.

Një njeri duket si një veshur - si B dhe bën hapat që po merren, por ky person R. Photomontage pranishëm gjatë gjithë ëndrrat. Ose, për shembull, një grua ende të panjohura, kombinon tiparet e motrave, nënave, grave, vajzave dashuri të parë. Një burrë i moshuar ka ngjashmëri me babain e tij, presidenti, shkencëtarët respektuar.

Ndryshim është një shenjë që personi i vërtetë dhe subjekti është pajisur vlera sverhosobennыm. Faktet harruar vjetra intensivisht përjetuar përsëri. Por ngjarjet traumatike që kanë ndodhur kohët e fundit, nuk bien në ëndrrat. Pacientët me skizofreni janë në gjendje të ri-përjetojnë përvojat traumatike në ëndrrat, ndërsa funksioni i gjumit është ndërprerë. Nëse skizofrenia ngarkuar neurozë, ajo është shpesh e përsërit të njëjtën ëndërr.
Ëndrra Color skizofrenike shpaloset derisa shteti shkaku terrorist. Burimet mbrojtëse të dështojnë për të përballuar me përshtypje të ndritshme dhe të tmerrshme dhe frika skizofrenike zgjohet, duke vazhduar të përjetojnë të gjitha realitet.

Neurozë është duke përparuar, ndërsa gjithëpërfshirës mekanizmat e majtë të mbrojtjes dhe vuan nga skizofrenia ndien frikë para ëndërr. Në raste të tilla kanë nevojë për trajtim të veçantë
Psikiatria - Skizofrenia
Interpretim interesant i ëndrrave nga Freud, i cili ka të bëjë ato në jetën normale mendore. Gjumi rikthen ekuilibrin mendor dhe më të qartë, plotësisht dhe qartë pa ndjenja.
Ëndrra tërheq imazhe ushtrojnë dëshirat personale dhe të na merr në të ardhmen, ajo është shumë e mundshme duke luajtur ato uyazyka në të cilat dëshironi me të vërtetë mund të ndodhë. Interpretimi i ëndrrave sa më shpejt që Frojdi tërhoqi vëmendjen se shumica e pacientëve me skizofreni në vend të kujtimeve që kërkohen prej tyre, tha ëndrrat e tyre me ngjyrë. Por diskutimi i ëndrrave me ngjyra të ndritshme me mjekun tuaj, çuditërisht, shpesh i dha reduktimin efekt

Skizofrenia Historia
Dreaming vepron si një proces individual lidhje mendore dhe kulturotvorchestva kolektive historike. Goethe, Pushkin, Helmholcit, Mendeleev dhe natyra tjetër i talentuar ka pranuar se shumë nga idetë dhe imazhet janë vizituar ata në ëndrrat apo në momentet e frymëzimit tashmë në formë të përfunduar. Çfarë është një ëndërr? Imagjinata në ëndërr mban hapin kryesor dhe vendimtar, duke krijuar një imazh që është mekanizmat e përpunimit të ditës. Ëndrrat Pra, ngjyra të ndritshme gjithmonë rrjedhin nga e kaluara dhe të tërheqë dëshirat tona, na sjellë një të ardhme të besueshëm.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. ngadalshëm 2. trajtimin e skizofrenisë Skizofreni