Simptomat e sindromës maniak depresive


Jo gjithmonë njerëz që vuajnë nga sëmundje mendore janë të pamjaftueshme. Me trajtimin e duhur dhe të duhur ato mund të çojë një jetë krejt normale, të ketë një familje dhe të punojnë në çdo pozicion. Por këta njerëz kanë një funksion - për të parandaluar përkeqësimin e sëmundjes, ata duhet të mbrohen nga situata të paparashikuara dhe stresi.
Ka shenja të ndryshme të një sindrom maniak depresive, e cila është përcaktuar nga ashpërsia e sëmundjes. Në mënyrë tipike, sëmundja është një rënie dhe rritje periodike humor. Midis këtyre dy fazat e një personi nuk mund të përjetojnë çrregullime mendore dhe ndryshimet në karakteristikat kryesore të personalitetit të tij.Sindromi maniak depresive është konsideruar si një sëmundje e trashëguar kushtetues që është trashëguar njerëzit që janë të përshtatshme për këtë kushtetutë. Në mënyrë tipike, njerëzit e tillë ka karakteristika individuale fiziologjike dhe anatomike, ata shpesh luhatet humor, dhe shkelur funksionin e organeve të brendshme. Flashes shkelje e kota mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike depresion të thellë, e cila është shumë e vështirë për të përballuar të tyre.

Gjatë sindromi maniak depresive

Sëmundja kryesisht paraqitet pas 30 viteve të fazës-parashikues, i cili mund të jetë i shoqëruar nga sa e lartë dhe të ulët humor sfond. Menjëherë pas fazat filluar të ndryshojë njëri-tjetrin, dhe faza e depresionit ndodh më shpesh dhe është më e qëndrueshme. Kohëzgjatja mesatare e një faze mund të ndryshojnë nga tre muaj deri në pesë vjet.

Features faza depresive
Faza depresioni ka karakteristikat e mëposhtme:
- humor depresion, i shoqëruar nga një ndjenjë e ankthit;

- shfaqja e fjalës dhe vonuar motorike;
- përparimi i ngadaltë i proceseve mendore apo vonuar intelektuale.

Përmbajtja e mendimeve dhe humor pacienti karakter të ndryshëm në depresion. Ai mban popping up idetë e fajit, mëkatit, poshtërim i vetvetes dhe vetë-Fshikullimi, që shpesh çon në sjelljen vetëvrasëse. Natyra e dëshirës ka natyrë trupore - personi ka ndjenjën e dhimbjes dhe shurdhim në gjoks. Në të njëjtën depresion pa trup dominuar mendimet në vend zymtë.
Si apati e gjuhës dhe motorike vonuar mund të arrijnë mpirje të plotë kur pacienti pushon folur dhe gjithnjë është e palëvizshme. Në këtë gjendje një person vërejtur ndryshime fizike të tilla si nxënësit Dilated, palpitations shpeshta dhe kapsllëk karakter spastik.


Shenjat e fazës maniak
Faza maniak zakonisht krejt e kundërta e depresionit. Ajo është e vendosur nga karakteristikat e mëposhtme:
- të përmirësojë gjendjen;
- Gjuha dhe ngacmim motorike;
- Stimulimi intelektual si rezultat i proceseve të natyrës përshpejtuar mendore.

Faza maniak në shumicën e rasteve ka një shfaqje të theksuara dhe shpesh fitimet fshirë. Mendime durueshëm, ndërsa plot optimizëm, ai vërejti prevalenca e rivlerësimit të personalitetit të ideve e dinjitet përmbajtjes fantastike dhe delusional. Me zhvillimin e opinioneve maniak eksitim ndryshojnë në inkoherencë e tyre, i shoqëruar nga çmenduri motorike.


Depresioni maniak përziera
Kur shtetet e përziera janë zëvendësuar manifestimet e një faze, disa karakteristika të tjera. Shpesh ka depresioni, i shoqëruar nga humor melankolik që po ndryshon në mënyrë dramatike e sheh përmbajtje depresive. Kjo kështu ndodh që gjatë Depresionit, nuk është mungesa e plotë e vonuar mendor dhe motorike. Faza maniak mund të shoqërohet me rritje të shprehjes së disponimin e motorike dhe vonuar mendor.

Forma fshirë e sëmundjes
Forma të fshihet e psikozë shpesh marrin formën e cyclothymia, fazat të cilat ndodhin shuar në mënyrë që pacienti mund të ruajtur punën normale. Përveç kësaj, ekziston edhe një depresioni fshehur dhe depresioni në sfondin e një kurs të gjatë sëmundjeve të caktuara dhe lodhje të rëndë. Rreziku i shteteve të tilla nuk është menjëherë e mundur për të identifikuar problemin, të cilat më vonë mund të shkaktojë vetëvrasje.


Metodat e trajtimin e sindromit maniak depresive
Në mënyrë për të kuruar një fazë të veçantë të psikozë depressive maniak zgjedhur një gamë të drogës. Për shembull, në depresion me prevalencë të vonuar mendor dhe motorike përshkruajnë barna me efektin e stimulimit. Nëse e kombinuar me një ndjenjë të ankthit dhe manifestimeve fizike të frenimit, përdorimin e mundshëm të drogës psikotrope, të cilat kanë një gamë të gjerë të veprimeve. Në çdo rast, trajtimi regjimi dhe doza të emërojë një mjek, bazuar në karakteristikat individuale të sëmundjes. Përpjekjet e pavarur për të zgjidhur problemin vetëm mund të përkeqësojnë situatën dhe komplikojnë gjendjen tashmë të rëndë të pacientit.


Të afërmit dhe miqtë e pacientit duhet të vëzhgojnë me kujdes gjendjen e tij për të identifikuar menjëherë shenjat e hershme të depresionit, menjëherë kërkoni ndihmë të kualifikuar mjekësore dhe për të parandaluar një përpjekje të mundshme për vetëvrasje. Pas sulmit personi, zakonisht ulur inteligjencës ose efikasiteti nuk, ai mund të sigurtë të kthehen në punët e tyre dhe të përshtatet lehtësisht në mesin e të tjerëve. Në qoftë se sulmet janë të shpeshta dhe sistematike, pacienti mund të transferohet për aftësinë e kufizuar.

Për të parandaluar zhvillimin e sindromës maniak depresiv duhet të fillojë trajtimin në kohë, përndryshe ndryshimet e mundshme të pakthyeshme në pacient individual.