Derdhje të çon në sëmundje


Ne nuk mund gjithmonë të fle mirë, kështu që ne shikojmë përpara për fundjavë për të fjetur "të gjitha që ju pëlqen." Mungesa e gjumit menjëherë e dukshme: çanta nën sytë, marramendje, dobësi. Siç e dini, të gjithë duhet të jenë në moderim, pasi fle tepërt mund të ndikojë negativisht në shëndetin. Ajo u gjet se derdhje të çon në sëmundje.
Pse dua të fle gjatë gjithë kohës?
Kohëzgjatja e gjumit ndryshon në varësi të nevojave, stilin e jetës, veprimtarisë sonë fizike. Për shembull, gjatë stresit të rënda ose praninë e sëmundjes kemi nevojë për më shumë kohë për të fjetur. Edhe pse ka nevojë të ndryshojë me kalimin e kohës, personi mesatar të mjaftueshme nga 7 në 9 orë për të pushuar.Derdhje, derdhje është quajtur gjithashtu, është një çrregullim serioz gjumit që shkakton ky person të duan për të fjetur gjatë gjithë kohës. Ajo është e gjatë gjithë ditës duke përjetuar të qenët i përgjumur që nuk shkon larg me pjesën tjetër. Fle këtë natë në vend gjatë së. Për Hypersomnia është e karakterizuar nga lodhja, ankthi, vështirësi në përqëndruar, nevojë të vazhdueshme për gjumë.

Megjithatë, jo të gjithë i cili ka një çrregullim gjumi dantella. Ndonjëherë shkaku është derdhje të pijshëm apo marrjen e drogës. Shkaktojnë edhe dëshira e vazhdueshme për të fjetur është një sëmundje si depresioni.


Sëmundje të shkaktuara nga derdhje
Zhvendosja e vazhdueshme mund të shkaktojë sëmundje të tilla.

Mbipeshë
Për shkak të qëndrimit të gjatë-në ëndërr një person ndjen mungesën e energjisë dhe fuqisë, ajo tenton për të mbushur ato, duke marrë ushqime të lartë kalori. Studimet kanë treguar se ata që flenë më shumë se nëntë orë në ditë, 21% yyazytsirnist rritur shfaqjes së trashje.

Diabet
Lidhje të drejtpërdrejtë midis gjumit dhe diabetit janë zbuluar, por ajo ishte supozuar se derdhje të çon në trazirat në trup që shkaktojnë diabet. Gjatë hulumtimit është gjetur se njerëzit që flenë më shumë se nëntë orë çdo ditë, me 50% më shumë yyazytsirnist e diabetit kontraktues. E njëjta tendencë është përcaktuar për ata që flenë të cilëve zgjat më pak se 5 orë.


Depresioneve
Shumë njerëz që vuajnë nga depresioni mund të fle një kohë të gjatë. Që nga derdhje të çon në dobësimin e trupit, kjo mund të rrisë vetëm depresionin. Në disa raste, duke krijuar mungesa e gjumit është një mjet për të luftuar çrregullim mendor.

Back Pain
Reduktuar aktivitetin fizik dhe qendrimi në shtrat një ndikim negativ në shpinë tonë. Edhe pse ende e rekomanduar për dhimbje në shpinë të qëndrojnë ende të thyer planin e trajnimit tuaj nuk duhet të jetë. Mjaftueshme për të zvogëluar ngarkesën.


Dhimbje koke
Në rastet e një numri të madh të gjumit shkakton dhimbje koke. Sipas specialistet, qëndrim të gjatë në gjumë ndikon e neurotransmitters në tru janë të vendosura, si edhe serotonin. Pra, shpesh në njerëz të fjetur shumë gjatë ditës dhe gjatë natës, vuajnë nga kjo sëmundje.

Sëmundjet e sistemit kardiovaskular
Kontakt i drejtpërdrejtë mes derdhje dhe sëmundjet e zemrës nuk është zbuluar. Megjithatë, studimi gjeti se gratë që kryenin fle më shumë se nëntë orë, një 38% rritje rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës sesa ata që flenë të cilit zgjati 8 orë.


Si për të fjetur, nuk spërkatje
- Hapi i parë është për të identifikuar shkakun e një qëndrimi të gjatë në një ëndërr. Në këtë rast, shkoni te mjeku i cili do të kuptojnë këtë.
- Nëse derdhje është për shkak të sëmundjes, është e nevojshme për të vazhduar trajtimin e tij, për t'u kthyer në gjumë normal.
- Mundohuni të përdorni më pak alkool. Nëse është e mundur, nuk pi kafe dhe alkool për disa orë para gjumit.
- Merrni sportive, shkoni për shëtitjet në mbrëmje.