Mitet e zakonshme rreth gjumit


Nuk ka shumë fat që në mëngjes të lehtë të ngritur kokën me jastëkë. Një tjetër proces aq e vështirë duke pasur parasysh se mundësitë që ata nuk do të merrni nga shtrati tavolinë.
Por arsyeja e vërtetë nuk është i gatshëm për të pjesë me mbretërinë e Morpheus është në gabimet bazuar në idetë e gabuara popullore për gjumë.Për mirëqenien e gjumit duhet të jetë të paktën 8 orë. Ku edhe numri magjik, askush nuk e njohur. Ky fakt është një nevojë njerëzore individuale për një natë pushimi. Dikush mjaftueshme për gjashtë orë për të fjetur dhe dikush pas dhjetë-gjumë do të "kafshojë" hundë.


Më një ëndërr - pak sëmundje. Është e paarsyeshme që të argumentojnë me deklaratën, nëse fle gjatë në fundjavë është rezultat i punës së madhe gjatë javës. Por ndërtuar atë një zakon nuk është e nevojshme, sepse shkencëtarët vërtetuar se fle zgjatur është një simptomë e disa shkeljeve të fshehura në trup. Kjo mund të jetë një depresioni të gjatë dhe diabeti fillon.
Të dëmshme për të zgjoheni në mes të natës. Për njerëzit të natyrshme natën zgjuar dhe kjo nuk është e rrezikshme. Ky regjim mbahet paraardhësit tanë, sepse ata nuk mund të përballojë luksin e gjumit gjithë natën e gjatë. Për eksperiment tërhequr 15 persona, të cilët ishin të jetojnë në një shtëpi pa dritë. Eksperimenti konsistonte në faktin se periudha e gjumit dhe syçeltësi ishin tre deri në pesë orë, ndërsa subjektet e pranoi se e zuri gjumi në mënyrë që ata kurrë nuk përjetuar.

Pagjumësia të ndihmojë vetëm pilula. Ilaçet do të jetë i domosdoshëm për normalizimin e gjumit për shkak të përvojave të vështira. Këto përfshijnë humbjen e vendeve të punës apo ndryshim i papritur në zonën kohore. Nëse problemi pagjumësia ngrit kohë më parë, nën drejtimin e ekspertëve duhet të shikoni perceptimin e gjumit dhe të mësojnë teknikat e shpejtë bie në gjumë. Për të hequr qafe të sëmundjes, në vend t'i përmbahen të përjashtuar shikuar televizor para se të shkojnë për të fjetur, nuk do të qëndrojnë në kompjuter në mbrëmje dhe nuk abuzojnë kafe. Depresioni është i shoqëruar edhe nga pagjumësia, kështu që pa ndërhyrje mjekësore është e nevojshme.

Në fundjavë ju mund të fle një javë përpara. Nëse qëllimi është një shkelje e rutinë e zakonshme, këshilla tillë do të ishte, siç kishim nevojë. Ritmi ditor është i shqetësuar vetëm disa ditë dhe do të ketë një kohë të gjatë për të shërohen. Prospavshy e shtunë për darkë, në mbrëmje nuk do të jetë në gjendje të fle deri në mesnatë. Në vend të kësaj Mënyra korrigjim vjen përfunduar ndryshimin e tij. Waking mundësisht në të njëjtën kohë, dhe të kthehet për të fjetur më mirë më herët se zakonisht.Është e rëndësishme të kujtojmë se mungesa e gjumit jo vetëm që ndikon në shëndetin fizik, por nga ana mendore. Kjo mungesë e pjesës tjetër të duhur vuan kujtesës dhe inteligjencës. Mënyra më e mirë për të mbajtur të arsyeshme - besojnë plotësisht e brendshëm "alarm clock" dhe për të dëgjuar nevojat e trupit.