Shkaqet e drejtave çrregullim paniku


Një person që vuajnë nga sëmundje paniku i bindur se zakonisht banues në fatkeqësi ai nuk e bën. Ndërkohë, sipas vlerësimeve të ndryshme, nga AP janë të njohur prej 4 deri 10% të njerëzimit. Sëmundja e parë manifestohet në rininë e tij, 30-35 vjet, dhe preferon seks më të drejtë. Të paktën dy të tretat e pacientëve - gratë. Sulmi fillon papritmas. Ankthi pamotivuar - shkalla e ashpërsisë shkon nga një ndjenjë e stresit të brendshme ndaj terrorit të gjitha-konsumojnë - shoqëruar nga trazirat e kardiak, respirator dhe disa simptoma të tjera autonome. Kur kombinohet me katër ose më shumë veçoritë karakteristike të PA zgjeruar besoj, të paktën katër - i vogël. Ajo zgjat zakonisht 15-30 minuta, nganjëherë më të gjatë, dhe të lë një ndjenjë e dobësi, dobësi. Frekuenca mesatare e sulmeve - 2-4 në javë. Megjithatë, sulmet mund të përsëritet çdo ditë, si dhe në intervale prej disa muajsh. Çka e shkakton drejtat çrregullim paniku?


Përgjigje të vetme për pyetjen se ku janë shkaqet PA, nr. Sigurt të thuhet se tendenca për çrregullim paniku është e trashëguar: në 15-17% të pacientëve që vuajnë nga kjo sëmundje nëna apo babai. Ka teori që shpjegojnë mekanizmin e zhvillimit të tyre në drejtim të proceseve biokimike. Përveç kësaj, hulumtuesit të gjetur një lidhje të drejtpërdrejtë në mes të shfaqjes së sëmundjes dhe karakteristika të tilla personale si nxjerr, nevojën ekzagjeruar për vëmendje dhe njohje. Jo pak ndër arsyet është zënë dhe dëmtime psikologjike si një fëmijë. Ky konflikt i vazhdueshëm dhe agresionit në familje, prindërit emocionale ftohtë, kërkesa të tepërta mbi fëmijën, kujdesi i tepruar


PA maskuar si sëmundje të tjera. Pacienti, duke besuar se gjendja e tij është shkaktuar nga çrregullime fizike, shkon në një terapist, kardiolog neurolog, endokrinolog Ndërkohë, çrregullim paniku bëhet kronik. Më pas PA shpeshta, dhe njerëzit jetojnë në sulm të vazhdueshëm suspenseful ri. Shpesh ky sfond zhvillimin phobias dhe depresioni. Kur simptoma ankthi duhet të përjashtohen sëmundje kardiovaskulare, diabeti, sëmundjet e veshkave gjëndra tiroide dhe. Por studim nëse, projektuar nga specialistë, nuk ka treguar anomalitë rëndësishme duhet menjëherë të kthehet në një terapist ose psikiatri.


Trajtimi i kompleksit çrregullim paniku. Komponenti i tij të drogës - ilaqet kundër depresionit. Zgjedhja e regjim të drogës dhe varet nga kohëzgjatja dhe natyra e sëmundjes dhe pacientit individuale. Duke u ndalur në të njëjtat kritere, mjeku përcakton metodën më efektive psikoterapeutike. Njohës synojnë reduktimin pritjet alarmante. Sjelljes mësuar për t'iu përshtatur situatave në të cilat ka një ZM. Gjysma e pacientëve në aplikimin e terapisë komplekse vjen shërim të plotë. Në raste të tjera, ne mund të arrijmë faljen e qëndrueshme, por herë pas here trajtimi duhet të përsëritet. Kjo zakonisht ndodh kur çrregullim paniku komplikuar nga agoraphobia, çrregullim hypochondria, depresioni, alkoolizmi apo skizofrenia.


Në mënyrë ideale, terapi të kombinuar të tre metodave - njohëse, sjelljes dhe relaksim. Rezultate të mira demonstron hipnozë duke luajtur me situata të vështira. Doktor "mban" pacientin në vendet e rrezikshme (të tilla si stacionet e trenit ose audienca të mëdha), dhe faza e fundit e seancës jep qëndrimet pozitive, të forcojë besimin e një njeriu që ai është në gjendje për të përballuar me panik. Një metodë efektive e lëvizjeve desensitization dhe ripërpunimin sy (DPDH). Në thelbin e saj - lëvizja e shpejtë e syve majtë dhe të djathtë, si një ëndërr, kur ne jemi duke përjetuar një situatë traumatike. Really procedurë është kryer duke përdorur syze të posaçme nën mbikëqyrje mjekësore. Kjo ju lejon për të ndryshuar dhe neutralizuar ngjarje tremb pacientit.