Basal fibroza çfarë është
Themelor fibrozë - një sëmundje në të cilin forca e arsye ose tjetër indeve të mushkërive zëvendësohet nga indit lidhës, i cili nuk është i aftë për të kryer funksionin frymëmarrjes. Pra nuk është një gjë e shëmtuar e mushkërive të prekur, compaction dhe tkurrje e trupit. Sëmundja mund të zhvillohet në pothuajse çdo moshë, por më shpesh kjo sëmundje prek meshkujt.
Nga shkalla e procesit ka disa faza të sëmundjes. Kjo fibrozë, kesh dhe sklerozë. Përveç kësaj, sëmundja mund të jetë karakter lokal apo qendrore.


Basal fibrozë - SimptomatKufizuar pneumosclerosis fokus basal zakonisht nuk shqetësojë pacientin. Ndonjëherë mund të ketë një kollë e lehtë dhe shprehu dimly me lirimin e një numri të vogël të mostrave.
Nëse zhvilluar fibrozë përhapur, pacienti mund të ankohen për gulçim, e cila në fillim të sëmundjes ndodh vetëm gjatë ushtrimit, dhe pastaj një tjetër të plotë. Lëkura e pacientit me këtë diagnozë ka ngjyrë cyanotic shkak të mungesës së oksigjenit. Një tjetër simptomë e rëndësishme në këtë sëmundje - një ndryshim gishtat. Kështu ata bëhen si daulle shkopinj.

Shumë shpesh kundër një sfond të bronkit shpërndarë zhvillon sëmundjet e mushkërive të tilla si bronkit kronik. Pacienti shpesh rëndë dhe kollitet dhe kollitet lirua purulent pështymë. Kur lidh bronkoektazise ose pneumoni kronike, fibroza ndodh shumë e vështirë.
Kur sëmundja gjithashtu shpesh janë dhimbje gjoksi, humbje peshe, dobësi, lodhje. Por ashpërsia e sëmundjes varet nga sa indet e mushkërive u zëvendësua nga ind lidhës.
Basal fibrozë - Trajtimi
Një formë e kufizuar e sëmundjes pa simptoma nuk kërkon ndonjë trajtim, por pacientët duhet ende të respektohen në mushkëri. Nëse sëmundja është bronkit shpeshta dhe pneumoni, ju duhet gjithmonë të marrë antibiotikë, droga expectorant, mukolitike, bronchodilators. Në qoftë se sëmundja ka shkuar shumë larg, atëherë pacienti duhet patjetër të marrë drogë dhe glycosides kardiake medikamente që përmbajnë kalium.
Ndihmë e mirë në këtë masazh sëmundje, terapi oksigjeni dhe fizioterapi.

Nëse ka pasur një zjarr në mushkëri acarohet, atëherë ju duhet patjetër të përdorë të operacionit për të hequr trupin e sëmurë të indeve.