Shkaqet e meshkujve dhe alkoolizmi femra


Dallimi në mes të mashkullit nga alkoolizmi femra ndonjëherë i sforcuar. Alkoolizmi midis burrave dhe grave - është e njëjtë sëmundje, e njëjta "sindromi varësia", vetëm me disa karakteristika. Dallimet në fiziologji mund zuyazykaty dallimet në rezultatet. Është e njohur se në femra të ujit 10% më pak se burrat, kështu që doza të barabarta të përqendrimit të alkoolit të alkoolit në gjakun e tyre do të jenë më të larta. Në qelizat e stomakut femër enzimë më pak të korruptuar alkoolit që kontribuon në thithjen zgjeruar të alkoolit. Përveç kësaj, periudha premenstrual trupi i një gruaje shumë më të prekshme për të alkoolit. Në inteligjencën e burrave dhe grave të pijshëm ndikon keq - durnishayut të dyja janë njësoj të shpejtë. Sëmundje specifike që shkakton dehje, identike në meshkuj dhe femra. Kjo është kryesisht dëme të mëlçisë, trurit dhe sistemit nervor periferik të shkaktuar nga çekuilibër të vitaminave në trup dhe efektet toksike të alkoolit. Cilat janë shkaqet kryesore të alkoolizmit mashkull dhe femër?


Gratë funksion riprodhues më shumë se burrat, sepse ajo dëmtuar më lehtë dhe më të shpejtë. Ka ciklit menstrual, fertilitetit shkelje të mundshme (pjellorisë). Në gratë e varur nga alkooli vjen para menopauzës, ata shpejt plaken. Përveç kësaj, roli i grave disi të ndryshme sociale. Pavarësisht nga sukseset e lëvizjes feministe, një portret shoqëror konservator e një gruaje, më të parashikueshme. Nuk e rrethon presin një sjellje të tillë nga ajo si nga burrat. Pra, të marrë një status të "dashuruar pi" zonjë duhet të kalojnë disa pengesa të larta. Është e qartë se ata shkelin ata me sensibilitet më të madh për të alkoolizmit, dhe për këtë arsye ceteris femër pirë pak më e vështirë se sa meshkujt. Por nga ana tjetër, emancipimi gradualisht zbut dhe ky dallim. Përshtypja ime subjektive është se pacientët me alkoolizmi gratë 15-20 vjet më parë ishin shumë më të vështirë se sa tani.


Kjo është e vërtetë, por vetëm pjesërisht për disa arsye. E gjitha varet sëmundjeve në të dy burrave dhe grave - një sëmundje kronike të pashërueshme. Megjithatë, kjo nuk e pengon për të arritur faljen në alkoolizmi mashkullor, duke përfshirë seriozitet gjatë gjithë jetës. Është e rëndësishme për të kuptuar dallimin në mes ndërprerjen aktuale të pijshëm të vështirë dhe trajtimin e alkoolizmit. Ndërprerja e qejf - a nuk ndërhyrje të shkurtër vendimtar Detyra kryesore strategjike - seriozitet. Mbi të gjitha, trajtimi i alkoolizmit është zhvilluar metoda gjithëpërfshirëse provuar shkencërisht. Më lejoni të shpjegoj: mjeku duhet të përdorin të gjithë arsenalin e varësisë moderne. Sot është e zgjatur dhe shkaqet e barnave për trajtimin e varësisë alkoolit. Ata shtypur mall për alkool se sa nga frika e reagimit të rrezikshme pakëndshëm të alkoolit, dhe duke eliminuar ndjenjën e kënaqësisë, euforisë që i japin pije alkoolike. Është e rëndësishme që të uroj të pacientit alkool vidyazykatysya.


Nëse motivimi dhe arsyet e dobët ose qasje në një mjek të detyruar, efikasiteti i trajtimit reduktohet. Prandaj është paralele e rëndësishme duke përdorur terapi të drogës anti-alkool për të siguruar mbështetje psikoterapeutike dhe shumë i durueshëm, dhe paria e tij, të interesuar në maturisë së tij. Por të kthehej në alkoolizmi e grave, të themi, femrat janë më të ndjeshëm ndaj ndikimeve mjedisore, në kontrast me të seksit të fortë. Në qoftë se familja është një grua të pijshëm një alkoolike, presin që ajo do të jetë në faljen, është e vështirë.