Shkaqet e sëmundjes kronike e alkoolizmit


Alkoolizmi - një sëmundje kronike progresive. Si trajtimin e sëmundjeve më të madhe kronike, mund të arrijë faljen, ndaluar sëmundje, por nuk kurë. Shuarja - është maturi nga seriozitet alkoolit dhe respekt për të paktën një vit. Disa nën kushte të favorshme një jetë e shënuar falje, se njerëzit nuk konsumojnë alkool deri në vdekjen e tij. Cilat janë shkaqet e sëmundjes kronike të alkoolizmi?

Kushtet e favorshme dhe arsyet për faljen nuk është vetëm ndihmë të kualifikuar mjekësore, por edhe të ndryshojë marrëdhëniet intrafamily, rehabilitimin shoqëror, shfaqjen e një përvojë të re pozitive e të tjerëve dhe dëshirën varur njerëzore për të jetuar një jetë të matur. Shumë shpesh personi i varur nuk pranojnë të sëmurët dhe refuzon për të kërkuar ndihmë, dhe pa pëlqimin e tij, trajtimin dhe rehabilitimin e pamundur. Prandaj, detyra kryesore e fazës së parë - ndërtimin e motivimit të refuzojë alkoolin apo kërkojnë ndihmë profesionale. Pëlqimi pak spontane të marra në një gjendje të dehjes ose orë të rënda dhimbje koke. Motivimi dhe arsyeja duhet gjithmonë të mbështeten. Strategjia Përforcimi duhet të marrë parasysh shumë nuanca, i cili e di mjedisin e ngushtë e pacientit dhe të cilat shpesh mbështetet në këto detyra. Përveç të afërmit, të motivuar njerëzit vidyazykatysya nga varëshme kanë gjithçka që është në punën e tyre të përballet me personin e varur, për shembull, mjekët qarkut, punonjës socialë, Komisioneri i Policisë qarkut, punëdhënësi dhe të tjerët.Deri më sot, nuk është numër i kufizuar i mjeteve dhe metodave dhe shkakton trajtim alkoolizmi efektiviteti i të cilit provuar shkencërisht. Ata janë përdorur në spitale të specializuara profilin Narcological. Shmangni të diskutueshme "firmat pohmetolohycheskyh" dhe healers që premtojnë për të hequr qafe të alkoolit në një seancë, për vizitë. Trajtimi i sëmundjeve kronike dhe varësia e alkoolit - proces afatgjatë. Ju nuk mund të shpëtojë popullin nga një javë në varësi të trajtimit me "pastrimin e gjakut", "pikoj". Në këtë rast, një person mund të ndërpresë vetëm qejf, por nuk kërkohet t'i nënshtrohen trajtimit.


Alkoolizmi është rezultat i shkeljeve të neurotransmitters të trurit, ajo gjithmonë çon në mosfunksionim të organeve dhe sistemeve të ndryshme, kështu që trajtimi duhet të jetë i ndërlikuar. Koha e trajtimit është përcaktuar nga faza e sëmundjes kronike dhe alkoolizmi dhe kushteve të lidhura. Jo gjithmonë, trajtimi duhet të jetë fikse në një distancë nga puna, në disa raste, mund të trajtohen si pacientëve të jashtëm. Terapia e barnave është zgjedhur zakonisht individualisht. Ilaçe të zgjedhura siç duhet jo vetëm të ndihmojë të rivendosur trupin, por edhe të shtypur mall për alkool. Disa droga moderne ndikojnë në mall për alkool se sa nga frika e reagimit të rrezikshme pakëndshëm ndaj alkoolit, dhe duke eliminuar ndjenjën e kënaqësi, euforisë, që ndodh në alkool. Efektiviteti i sëmundjeve kronike, trajtimi i drogës rritur ndjeshëm kur kombinohet me psikoterapi. Terapist mëson personin për të jetuar në modesti, menaxhuar sjelljen e tyre dhe për të shmangur dështime.