Pesë mitet për marazëm pleqërie


Indeksi artikull

Miti i parë: në kujtesën e vjetër moshë të keqeMiti dy: me moshë truri është duke punuar më pakMiti Tre: sëmundje fizike ndikojnë në truMiti Katër: Luani mëson truket e reMiti pesë: për të mbajtur mendjen, është e nevojshme për të trajnuar


Besohet se në moshë të vjetër në mënyrë të pashmangshme degradon trurin e njeriut dhe marazëm pleqërie ndodh. Rreth mundësitë rozuyazykah e njerëzve të moshuar në përgjithësi, ka shumë mite.


Miti i parë: në kujtesën e vjetër moshë të keqe


Shumë vite të liderëve kërkimore pohoi se pas 50 vjetësh truri i njeriut fillon të humbasë neuronet. Teknologjitë moderne tregojnë se neuronet vdesin ndodh. Truri është i krahasueshëm me një kompjuter - kjo mund të jetë një problem, por informacioni është i ruajtur. Me moshën, problemet e para lindin mendim abstrakt, të bazuar në analogji. Por "procedurale" kujtesës bazuar në aftësitë motorike - golfing ose çiklizmit - nuk varet nga mosha.
Miti dy: me moshë truri është duke punuar më pak


Psikologët në Universitetin e Harvardit besojnë se trurin e njerëzve të moshuar nuk mund të thithin më pak informacion se trurit ri. I vetmi ndryshim është se truri plakjes është bërë ngadalë. Një e treta e njerëzve të moshës mban qartësi të mahnitshme e mendjes dhe kujtesës së mirë. Tjetër megjithëse humbur disa prona të trurit, por kjo nuk do të ndikojë në aftësinë për të trajtuar çështjet e përditshme.


Miti Tre: sëmundje fizike ndikojnë në tru


Një tjetër gabim. Edhe sëmundje më të rënda në moshë të vjetër nuk janë duke menduar të favorshme inferioriteti. Pa dyshim, sëmundje të tilla si hipertension, diabet dhe sëmundje kardiovaskulare mund të bëjë një efekt të dëmshëm në aktivitetin e trurit. Megjithatë, ekziston një marrëdhënie e drejtpërdrejtë nuk është vërtetuar. Ju mund të flisni vetëm për mungesën e informacionit nga jetese pasive personit të sëmurë.Miti Katër: Luani mëson truket e re


Dhe kjo është - vetëm një mit! Truri plak jo vetëm që mund të shërohen, por edhe rinovimin. Shkencëtarët rusë kryer një eksperiment - ata në krahasim me funksionin e trurit të personave të moshuar dhe të rinj, të cilët zgjidhin të njëjtin problem.Çuditërisht, makinë rozuyazykay njerëz të pjekur kur të përballen me vështirësi fillon për të rindërtuar. Nëse një neuron nuk mund të përballen me detyrën, pastaj vijnë në ndihmë fqinjëve.


Miti pesë: për të mbajtur mendjen, është e nevojshme për të trajnuarDhe përsëri - nuk është mjaft e vërtetë. Sigurisht, mendja boshe shkatërruar shpejt. Rëndësishmja - veprimtaria mendore të jetë interesante dhe kënaqësi. Nëse uyazyka të favorshme për të trurit, ajo mund në pleqëri të treguar një punë të shkëlqyer dhe të ndryshojnë shëndetin e të shkëlqyer.
Sigurisht, jo të gjithë njerëzit e moshuar të mbajë aktivitetin e shkëlqyer të mirë kujtesës dhe të trurit. Por, të rinjtë shpesh degraduar për shkak të jetesës të pahijshme dhe zakonet e dëmshme.
Çfarë i bashkon ata që arritën të ruajnë qartësinë e mendjes në pleqëri?
Angazhimi faktor dhe interes në botë.
Arsimi i lartë dhe ushtrim mendor.
Ndërprerja e plotë e duhanit dhe kalimi në një të ulët-mish.Mosha e vjetër si një sëmundje nuk ekziston, por vetëm brenda settings të gabuara. Shpirti dhe statuti i brendshëm i njeriut potencial i jo kufizimeve.