Sekretet e materies gri, ose interesante në lidhje me trurin e njeriut


Truri ka fituar reputacionin si trupin e njeriut më misterioze dhe të mahnitshme. Të angazhuar në studimin e tij edhe mendjet e mëdha të Egjiptit të lashtë. Edhe rreth trurit janë shumë fakte interesante dhe ka shumë mite. Këtu janë disa prej tyre.


Ekspozon mitet

Ndoshta miti më e zakonshme është ideja për përdorim të njeriut në jetën e përditshme, vetëm 10% të kapacitetit të tyre të trurit. Studimi gjithashtu tregoi se në fakt edhe në zbatimin më të thjeshtë të veprimit përfshin të gjitha pjesët e trurit. Kështu që ju mund të sigurtë të fshini mitin nga lista e përgjithshme.


Në njerëz mundësitë e të cilëve janë vizion i kufizuar, dëgjuar më mirë se në të shëndetshme kthjellët. Shkencëtarët kanë vërtetuar se aftësia për të perceptojnë tingujt në të verbërve është e njëjtë si në të gjithë të tjerët. I vetmi ndryshim është se të verbër kanë një kujtesë më të zhvilluar auditory, më të shpejtë të kapur kuptimin e propozimeve të huaj dhe më të lehtë të udhëhequr nga tingujt më të mirë, duke gjetur burimin e saj.
Aftësitë njerëzore Rozuyazytsi janë drejtpërdrejt të varur nga madhësia e trurit të tij. Në fakt, madhësia e trurit nuk ndikon në inteligjencën e njeriut. Por disa studiues besojnë se performanca e mendjes që ndikojnë në kontaktet ndërmjet neuroneve të trurit që ka marrë synapses shkencore emrin. Numri i synapses rrit gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës.Fakte interesante

Vetë gudulisje njeriu nuk perceptohet nga truri si një stimul, pasi ky organ mahnitshme është rregulluar në mënyrë të tillë që vetëm pranon stimujve të jashtëm. Kjo strukturë ndihmon sinjalet e trurit të rëndësishme të mos humbur në lumë e përgjithshëm të ndjesive të ndryshme.
Konsideratë është dhënë njeriut grafik vështirë se sa duke luajtur shah. Vështirësi të lidhura me dukuri identifikuar objekte vizuale. Truri i njeriut është i gabuar shpesh duke marrë një paraqitje e shkurtër objekt parë në një objekt krejtësisht të ndryshme (për shembull, në shkurret e errët mund të duket njeri i zakonshëm çdo kafshë).

Yawning është një mjet për zgjimin e trurit. Në mënyrë paradoksale, yawning, e cila zakonisht merret për t'u marrë parasysh rezultatin e mungesës së gjumit ose mërzinë, rrit laring, përmes të cilit trupi është i ngopur me shumë oksigjen dhe obodryaetsya.
Lojërat kompjuterike - një mënyrë e mirë për të mësuar për të kryer veprime të shumta. Në procesin e trurit lojë kompjuterike lojtar çdo tani dhe pastaj është i detyruar për të kaluar vëmendjen dhe për t'iu përgjigjur menjëherë për çdo ndryshim të vogla në situatën.
Ushtrimi - zgjidhje e përkryer për të mbështetur punën dhe tonin e trurit. Si rezultat i kësaj, ushtrimi i rregullt truri i njeriut fillon të marrë më shumë glukozë dhe oksigjen për shkak të rritjes së numrit të capillaries.

Numri i energjisë trurit shpenzuar më pak energji, një llambë dritë përdoret në frigorifer. Sinjalet elektrike janë një mënyrë e komunikimit mes qelizave të trurit; Energjia e shpenzuar është vetëm 12 watts.