Sindroma e sëmundjeve në çmenduri moshuarit


Sindromi i çmenduri në sëmundje pleqërie mund të prekë çdo person. Çmenduri dëmtimi i trurit të rënda, ajo është e karakterizuar nga një rënie të shënuar rozuyazykah aftësive. Kjo patologji, disa njerëz e quajnë çmenduri apo i urryer anti-semitizmit. Vetë dementia nuk është një sëmundje të pavarur. Ky sindrom fituar ngadalë përparon funksionimin e shkeljeve të ndryshme kundër sëmundjeve të tjera.
Sindromi i çmenduri në të moshuarit
Njerëzit kanë filluar të konstatoj se njeriu që është i afërt me to, është harruar, i çrregullt, duke humbur interesin në jetë. Ndonjëherë ata fajësuan këtë situatë në plakjes normale dhe shpesh neglizhohet. Por kur sjellja e pacientit, jeta bëhet e padurueshme njerëzit rreth e rrotull, pastaj të ketë ky problem të shkuar te mjeku.Shpesh nuk është një sindrom i çmenduri në të moshuarit nga 60 vjet në 65 vjet. Nëse qelizat e trurit të prekur nga lëndimi të rëndë kokë apo ndonjë substancë toksike, atëherë personi i ri mund të zhvillojë çmenduri. Në temën e këtij sindromi është një shkelje dhe shkelje e funksioneve intelektuale dhe emocionale vullnetshëm. Në njerëz, ulur ndjeshëm kujtesës, ai nuk do të kontrollojë veprimet e tij, aftësia pacienti reduktuar të koncentroheni, të mësojnë, të mendojnë logjikisht. Këto çrregullime përfshijnë funksionet e trurit të dëmtimit njohës, mjekët ndanë ashpërsia e tyre.


Çmenduri është i butë, është se njerëzit mund të shërbejë veten dhe të mirë-përgatitur në shtëpinë e tyre. Por për të gjithë se, ai ende indiferente ndaj entuziazmit zakonshme, aftësitë profesionale të humbur, të humbasin të gjithë interes në botën e jashtme. Në të njëjtën kohë duket në lidhje me të afërmit e nervozizëm, moodiness ose depresioni.
Dymentsyya në një normë të moderuar, shpesh i quajtur marrëzi senile, një person nuk do të lihet për kohë të gjatë. Ajo është në gjendje të mbajë higjienën personale, por nuk mund të përdorni telefonin, TV, makinë larëse, sobë, mund të hapë dhe të mbyllë flokët. Pacienti nuk e gjejnë shtëpinë e tij mënyrë, harron emrat e të dashurit. Ai e humb aftësinë për të kryer mendërisht matematikë të thjeshtë, ndalesa për të lexuar.


Kur shkalla e rëndë e çmenduri, atëherë ai nuk mund të vishen vetë, të hanë, të mbajë higjienën personale pa ndihmën dhe nuk mund të bëjë asgjë. Kjo formë mund të transformojë çmenduri në person të moshuar invalidit të pafuqishëm, dhe për familjen dhe miqtë është një barrë e rëndë.
Shkaku kryesor i çmenduri pleqërie do të jetë vdekja e neuroneve që janë përgjegjës për të trurit. Çmenduri është rezultat i semundjeve degjenerative te sistemit nervor, këto përfshijnë semundja Alzheimer, semundjes se Parkinsonit. Kjo sindroma zhvillohet pas një infarkt, goditje, kundër aterosklerozës, hipertensionit dhe çrregullimeve të tjera të trurit. Shkaku i njeriut të moshuar në sëmundje të tilla si çmenduri mund të jetë neuroinfections - infeksioni HIV, sklerozë të shumëfishtë, Meningoencefaliti. Rastet kur sindromi manifestohet kur dehje trupi ka ndodhur disa droga, alkoolizmi, duke reduktuar funksion tiroide.


Për fat të keq sindromi, çmenduri apo çmenduri është e pashërueshme, por disa lloje të çmenduri (me çrregullime metabolike, hypothyroidism, hypoglycemia, alkoolizmi) janë të kthyeshëm. Kur njerëzit e moshuar janë të humbur funksionet intelektuale, ata kanë përdorur terapi mirëmbajtjes. Në mënyrë të veçantë, në mënyrë që të përmirësojë performancën e neuroneve duke përdorur drogë nootropic, ankthi, çrregullime të sjelljes - qetësuesit, me antipsychotics sjellje agresive të përshkruara, apati - ilaqet kundër depresionit. Kërkon kontrollin e rregullt të presionit të gjakut. Në fazat e hershme të çmenduri rekomanduar lojra intelektuale, ushtrim intelektual dhe të moderuar.

Për të parandaluar shfaqjen dhe zhvillimin më vonë e sindromës çmenduri, ju duhet të vazhdimisht të trajnuar trurin tuaj, si dhe të kujdeset për shëndetin.