Terapia e qeshur për shëndetin e trupit të njeriut


Ju paguani vëmendje si njerëz të zymta rreth nesh? Shumë (dhe atje, ju shihni, në fakt shumica) preferojnë të jetojnë në një farë mënyre, të veshur mbi-egërsi look serioze. Por pak e dinë se pasojë - blerja e një numri të madh të brendshme fizike, neuro-emocionale dhe mendore mendore clips kur shqetësuar qarkullimin harmonik të energjisë së jetës nuk lejon një person që të jenë të lumtur dhe të shëndetshme. Terapia e qeshur për shëndetin e trupit të njeriut është shumë i dobishëm.
Përdorni qeshura për qëllime shëndetësore, njerëz të mësuar kohë më parë. Nuk Hipokrati çudi këshilluar që të buzëqeshni më shpesh. Në mjekësinë moderne formuar edhe drejtimin e vet - helotolohiya (nga greqishtja «gelos» - të qeshura) që studion efektet e të qeshurit në trupin e njeriut. Po, mjekët amerikanë gjetën se lëvore cerebrale janë zona të caktuara të cilat janë përgjegjëse për shëndetin e përgjithshëm fizik dhe perceptimit të lumtur të jetës së tyre, konfirmuar klinikisht, se nxitja e këtyre zonave lejon për të kuruar shumë sëmundje. Ajo rezulton qeshura - jo ideale mjet mjekësor që stimulon aktivitetin e këtyre qendrave të trurit. Besohet se pesë minuta të qeshura të zëvendësojë pjesën tjetër, tetë herë më të lartë se sa ajo.Terapia e qeshur pengon prodhimin e hormoneve të stresit të trurit - adrenalina dhe kortizolit, duke stimuluar rritjen lirimin e serotonin dhe endorphins, të cilat janë quajtur hormonet e lumturisë dhe gëzimit që në fakt zëvendëson ilaçe për njerëzit që vuajnë nga depresioni dhe lodhje kronike. E qeshura ndihmon për të normalizuar presionin, ul kolesterolin, forcon sistemin imunitar, e cila është thelbësore për parandalimin e kancerit dhe riprodhimin e qelizave të kancerit. Për më tepër, ajo është provuar se qeshura ka efekte të dobishme në sistemin kardiovaskular, të cilat ajo merr relaksim nevojshëm gjatë sulmit të qeshura më shumë se gjysmë ore. Dhe duke përshpejtuar metabolizmin për të djegur kalori qeshur. Qeshura - dhe madje edhe ushtrim i dobishëm, gjatë të cilit 80 grupet e muskujve të përfshira në supet qeshur lëvizje, vibruese diafragmë, të relaksoheni muskujt e qafës, mbrapa dhe fytyrë. Një sesion i vogël qeshura është mjaft në gjendje për të hequr dhimbje koke.


Dhe në qoftë se ju të gjeni të vështirë për të qeshur origjinën natyrore, do të ishte mirë për të marrë atë një zakon buzëqeshje të detyruar të paktën 5-10 minuta çdo ditë. Nuk është e vështirë, dhe përfitimet nuk do të marrë shumë kohë: prorabotayutsya muskujt e nevojshme dhe trurit mbushur me oksigjen dhe hormonet "të mirë".

Për të arritur efektin maksimal nga efektet e qeshura duhet aplikimin kompetent dhe dosed. Një nga objektivat kryesore të terapisë qeshur (e cila përfshin ushtrime fizike dhe të frymëmarrjes, elementet e heshtjes së brendshme, etj) - për të ndihmuar trupin njeri zhytet në një gjendje të qetë të thellë, e cila është automatikisht aktivizuar forcat mbrojtëse të natyrës.


Qeshura, e cila filloi me këtë gjendje, shumë herë më efektive në ndikimin e tyre! Kjo ju lejon për të "pastruar nga" e trupit të njeriut dhe stresi thekur të thellë dhe për të gjetur për të terminaleve mendore hollë, pastrimin e tyre. Për shkak të paqes së brendshme dhe relaksim është lirimi i një numri të madh të energjisë vitale parë tratyvsheysya për të mbështetur stresin e panevojshëm. Nuk ka mekanizëm për të stimuluar të ashtuquajturën vetë-rregullimit. Dhe pastaj vetë natyra e drejton këtë energji në rrugën e duhur vakant.


Prandaj qeshura pozitive Efekti: forcuar shëndetin fizik, nuk është një përtëritje e trupit të njeriut, rrit efikasitetin, përmirëson aktivitetin mendor, gjumë të reduktuar, forcon mendjen dhe sistemin nervor, përmirësimin e marrëdhënieve në mes të njerëzve. Njeriu është shumë më e lehtë për të hequr qafe e zakone të këqija (alkoolit, pirja e duhanit, etj). Si rezultat i tërhequr sëmundje që mjekësia konvencionale konsideron pashërueshme. Megjithatë, një terapi e qeshur ka disa kufizime. Njerëzit gjatë këshilloj të mos për të qeshur, nëse hernia është, në qoftë se komplikimet post-operative ose nëse shtatzënia është e kërcënuar.