Mënyrat për të luftuar depresionin


Shumë prej nesh situatë të njohur, kur ajo është e plotë të ndjenja e frustrimit, apati, frenim të përgjithshëm ose, kohë probleme ankthi, një ndjenjë e mungesës së perspektivës, emocionet pozitive në jetë. Kjo quhet depresion.
Në mënyrë tipike, një person është përballur me depresionin, duket që merren me këtë problem vetëm nuk mund të, sepse ajo do të prishin, pengojnë dëshirën për të bërë asgjë, Addictive. Kjo depresioni ndikon negativisht në gjithë trupin. Një person mund të humbasin oreksin, fle dobët gjatë natës, të kthehet e bardhë, humbni peshë apo, anasjelltas, të fituar peshë, ajo mund të bie nga flokët, lëkurë të thatë, gjymtyrët djersitje, dhimbje të zemrës.


Pra, çfarë është depresioni dhe se mënyra për të luftuar këtë sëmundje? Fjala "depresion" është përkthyer nga gjuha latine si "shuarje". Në shkencën mjekësore, ky term i referohet një çrregullim mendor, e karakterizuar nga një, humor zymtë depresion, pesimizëm, ndjenja e dështimit të tyre, u ul motivimin, uniformitetin e ideve, çrregullime të ndryshme somatike dhe ndalimin e lëvizjes.

Sipas mjekëve, në qoftë se një person ka qenë të paktën katër nga simptomat e mëposhtme, ai ndihet më shumë se dy javë, atëherë ne mund të flasim për atë që ai u përball si depresioni. Këto karakteristika përfshijnë specialistë:

• qëndrueshme ndjenjat e ankth, trishtim, ankth, zbrazëti
• ndjenjat e shpresës dhe dëshpërim
• ndjenjat e pavlefshmërisë, fajit, pafuqisë;
• apati, humbje e interesit në studime, të cilat zakonisht njeriu gëzon;
• pagjumësia ose të qenët i përgjumur;
• Humbja e oreksit ose fituar peshë të shpejtë;
• dobësi, humbje të energjisë, përgjumje;
• Shfaqja e mendimet e vdekjes, vetëvrasje;
• nervozizëm dhe shqetësim;
• paaftësia për t'u përqëndruar, të marrë vendime, kujtesa e keqe.


Nëse një person i tregon këto simptoma mes simptomet e tyre vazhdimisht të përsëritura, ai nuk mund të sjellë veten për lodhje nervor dhe le të situatës rrëshqitje. Depresioni - një sëmundje që kërkon trajtim. Dhe kështu që ju duhet të përdorni mënyra të ndryshme për t'u marrë me depresion.

Për të përballuar me depresion duhet të fillojë me faktin se:
• Identifikimi në praninë e sëmundjes, për shkak se diagnoza e saktë - është gjysma e betejës në një luftë me të. Nuk është sekret se disa njerëz si për të portretizuar sufferers çdo herë konfuze disponimin negativ nga depresioni. Për fat të mirë, kjo pikëpamje është shpesh i gabuar, sepse ndjenja e vërtetë e depresionit dhe pikëpamjet e tyre nuk duan të mburrem me miqtë dhe të njohurit. Depresioni nuk është një shenjë e ekskluzivitetit, por një problem serioz psikologjik. Për të përballuar me të, shpesh duhet të përdorë medikamente të veçanta, terapistët kompetente të ndihmojë që mënyra e shpejtë për të luftuar sëmundjen. Megjithatë, ndonjëherë depresioni mund të përballen më vete. Në qoftë se një njeri i bindur se Sëmundjet e tij mendore është bërë zgjatura, kronike, dhe arriti në përfundimin se ajo kapur me depresion, ajo është tashmë në rrugën për të kapërcyer atë.


• Identifikimi arsyen që shkaktoi depresionin. Shpesh si një arsye për të vepruar përvojat serioze sëmundje që lidhen me sëmundjen apo vdekjen e një të dashur, lot, ndarje, divorc, pabesi, tradhëti, shkatërrimin ose lirimin. Por ndonjëherë një njeri është e vështirë për të kuptuar se si ajo filloi të gjithë. Ai mund të shkoj në spital për shkak të një forme të rëndë të ndonjë sëmundjeje fizike dhe as dyshoj se gjendja e tij është mosmarrëveshje kronike psikologjike.

Depresioni karakterizohet nga një mospërputhje e pritjeve me realitetin, i shoqëruar nga të kuptuarit se është e pamundur për të ndryshuar situatën. Ky i fundit nuk dëshiron të marrë ndonjë veprim, ai nuk beson në veten e tyre. Por dëshpërimi nuk ia vlen një situatë e tillë. Ndonjëherë shteti të përcaktojë shkaku i depresionit ndihmon të shpëtoj prej tij përgjysmë.


Sigurisht, nëse arsyeja është e qartë, ajo është e lehtë për të instaluar. Por çështja është se është e vështirë për të identifikuar në mënyrë të qartë. Duket se çdo gjë në mënyrë njerëzore dhe papritmas, për asnjë arsye të dukshme, ai bie në një depresion. Pse? Pas një jete të zhgënjimeve, pritjet e papërmbushura, vetmia, mundësitë e parealizuara? Për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve vetëm nuk mund të gjithë. Ajo shpesh merr një psikolog profesionist i cili tregon mënyra për t'u marrë me depresion. Por të kthehet në psikologji, healers, clairvoyants dhe njerëz të tjerë të dyshimtë nuk është e nevojshme. Shpesh të ndihmojë njerëzit të kuptojnë shkaqet e sëmundjes familjen dhe shokët e tij. Dhe ndonjëherë përgjigje të saktë mund të prekë deri edhe të vogla në shikim të parë, ngjarje, takime apo ëndrrat.