Vetëvrasje apo betejë për teen jetës


Është shumë e vështirë që të mendojnë dhe të shkruajnë për vetëvrasje. Opinionet rreth për të lënë këtë vend të vdekshëm të planit përpara se të ndjekë shumë njerëz. Kjo ndodh në momentet e dëshpërimit, frustrimit, dhimbje, frikë, por si edhe ky mendim nuk ka ardhur e vërtetë. Pagimi raportojnë veprimet e tij ose "duke i dhënë dënimin" në mënyrë spontane - ajo nuk duhet të jetë e vetmja mënyrë korrekte jashtë.
Çfarë duhet të bëni nëse vëreni këto tendenca në fëmijën tuaj? Tema e nenit vetëvrasjes së sotme apo një betejë për jetën e një të riu, i cili psikologët japin këshilla se si të njohin linjë, e cila nuk do të kthehet.


Fjala e vdekjes, dëshira për të vdesin fëmijë vыkrykyvaemыe mitur duhet të lajmërojnë prindërit. Ndoshta në këtë mënyrë adoleshenti përpiqet për të përcjellë tek ju informacionin që vënë keqkuptim apo refuzimin e botës. Ajo shkakton zhgënjim në jetën mund të duket disi e vogël për ju, por më besoni, fëmija më i vogël mban diçka në këtë botë, kështu që është e lehtë për të bërë hapin më fatal në jetën e tij. Mos e humb një betejë për jetën e një të riu dhe nuk e le merak - vetëvrasje, ju kurrë nuk do të jetë në gjendje të falë veten.


Si të njohin vullnetin e fëmijës për të kryer vetëvrasje nga shantazhit zakonshme? Kohët e fundit padashur shndërron në realitet për shkak të injorancës së asaj që po ndodh "atje", pasiguri dhe mister peshon më shumë probleme rutinë dhe çdo peshore e sotme. Për të, kalimi në një botë tjetër është një zgjidhje për të gjitha problemet e tij dhe të heqin qafe e ankthit.

Vetëvrasje apo betejë për teen jetës
Arsyet pse adoleshentët kryejnë veprime vetëvrasëse janë të ndryshme, por më të zakonshme - është dashuria pashpërblyerë dhe marrëdhëniet komplekse në familje. Sa për arsyen e dytë, atëherë nuk do të luajë rolin e manifestimeve të jashtme të shqetësimit (familja bollëk ulët shtëpiake uyazyka negative), pra, mungesa e mirëkuptimit, konflikti intrafamily, mungesa e kontaktit në mes adoleshencë dhe prindërit. Shpesh, nga të rriturit është refuzimi i çdo veprim apo mendimit të fëmijës.

Shumë thonë se një konflikt i tillë i "baballarëve dhe fëmijëve", ekziston në çdo familje. Por jo çdo adoleshent ka "depresion" cilësitë dhe nuk dëshirojnë të bëjnë paqe me të gjitha gëzimet dhe vështirësitë e saj. Nëse personi i vogël ka një ngurtësi të veçantë njohëse, dmth ngurrim për të pranuar realitetin përreth, sepse ajo kundërshton foto e vjetër e botës, nuk duken se mendime të ngjashme në lidhje me tërheqje vetëvrasje.

Shenjat e krizës
Mos humbisni momentin kur ju ende mund të parandalojë një gabim të tmerrshëm. Kohëzgjatja e krizës mund të jetë nga 1 javë deri në 2 muaj. Në vendimin e normës së mund të ndikojë probleme të tjera, të cilat janë perceptuar si një "mbledhje", dhe situata duket e pashpresë dhe të vdekur-fund. Në këtë kohë, mendimet e një të riu është gjithnjë e më shumë një dëshirë për të vdekur.


Shënim karakteristikat e mëposhtme të krizës:
- një ndjenjë e theksuar e dështimit, fajit, pasigurisë;
- sjellje impulsiv, i ngjashëm në karakteristika me ashensor emocional, por tregon nxitojnë dhe nxitim, si në qoftë se në një nxitim për të jetuar;
- Manifestimi nuk motivuar agresion;
- trazirat zgjatur gjumit, të shoqëruar nga ëndrrat e pikturave aksidenteve, fatkeqësive, katastrofave;
- gjendja e apatisë, depresionit, nemnohoslovyya, i shoqëruar pakuptimtë, të qenët i përgjumur, largim nga detyra hutimi.

Krahasoni këto simptoma, kombinimi tregon se adoleshenti është në një krizë dhe kishte nevojë për ndihmë. Shpesh prindërit nuk e marrin seriozisht fjalët e vetëvrasjes, duke kujtuar frazën: ". Nëse një person flet për vetëvrasje, ai kurrë nuk arrin ta bëjë këtë" Kjo është një mit, kështu që nëse ju nuk bëni ndonjë veprim, ju mund të qortoj veten për jetën.

Internet
Shumë prindër kanë tendencë për të fajësuar në shkaktimin e mendime të tilla në internet, miqtë virtuale, etj Në mënyrë të qartë, social networking për shumë nuk kalojnë, por e vetmja për të parë të keqen e botë të gjerë web nuk është e nevojshme.

Internet - një fushë e madhe informative, ku të gjithë mund të zgjidhni atë që ai ishte në kërkim për të. Ai është në gjendje të zhvillojnë inteligjencën e fëmijës, për të dhënë njohuri të reja, të marrë miq të rinj. Por në qoftë se mendimi i vetëvrasjes vendosur në mendjen e një të riu seriozisht, interneti mund të bëhet një shtysë shtesë për këtë hap neobdumannomu. Nëse fëmija zgjedh nga të gjitha ato filmat ku metodat janë të paraqitura në tërheqjen detaje nga jeta, të rrezikut të rritet vetëvrasëse.

Çfarë duhet të bëni?
Si të sillen prindërit dhe të afërmit qoftë riu vazhdimisht flet për qëllimin e tij për të kryer vetëvrasje. Mundohuni për të identifikuar shkakun e mungesës së vullnetit për të jetuar. Më shpesh - kjo prishur marrëdhëniet në familje, në shkollë, me miqtë. Një sjellje e tillë vetëvrasje teen zgjedh për të tërhequr vëmendjen për veten e tyre - ai kërkon ndihmë dhe ka nevojë për mbështetje emocionale. Mos harroni se në këtë moshë ajo është parë shumë e mprehtë dhe trupi i fëmijës është i ekspozuar jo vetëm, por edhe ndryshime mendore fizike si pjesë e të dashurit është shumë e rëndësishme në këtë fazë të jetës.


Psikologët besojnë se ekziston recetë dhe kjo është një në të gjitha kohërat - dashuri dhe të pranojë fëmijën si ajo është. Jo vidhorodzhuytesya atij problemet dhe çështjet e tyre, japin komunikim me të sa më shumë që të jetë e mundur dhe të jenë të vetëdijshëm për të gjitha sukseset dhe dështimet e tij. Të jetë jo vetëm një baba i rreptë, por një mik i cili gjithmonë do të ndihmojë në kohë të vështira. Dhe më e rëndësishmja, fëmija e dinte dhe ndjerë në siklet nuk duhet të flas me ju në lidhje me ndonjë gjë.
Gjej kontakt, fije që mblodhi së bashku dhe të çojë keni menduar për vetëvrasje teen. Pastaj ju mund të supozojmë se beteja për jetën e fëmijës tuaj, keni fituar.