Skizofrenia në burra, simptomat dhe sjelljes


Skizofrenia burrat si sëmundje mendore është e përhapur në të gjithë botën. Burrat janë të prirur për këtë sëmundje më shpesh gjysmë femër. Fjala skizofrenia është i njohur me siguri për të gjithë dhe shumë pak janë të njohur me të vërtetë, interpretimin e saktë të kushteve mjekësore. Shpesh model është i tillë që njerëzit mësuar për diagnozën e pacientit, të bien në një mpirje, ata posedonin frika mistike, agresionin dhe përbuzje ndaj sëmundjes, apo indiferencë, mohimin e vuajtjet e njeriut të sëmurë. Pse po ndodh kjo? Për shkak të problemit është mungesa e thjeshtë e të kuptuarit. Mos kini frikë diagnostikuar afërm tuaj. Ai ka nevojë për pjesëmarrjen tuaj, dhembshuri dhe mirëkuptim. Vetëm me mbështetjen e familjes mund të kapërcejë simptomat e skizofrenisë dhe ulet afërt e sëmundjes. Një injoranca psikiatrik dhe frika e psikiatrisë mbjellë në ne, nga koka fëmijërisë duhet të zë vendin e lexuar literaturë mjekësore. Kuptoni se më afër dhe më të dashura për pacientin, por ju nuk e keni atë, nga reagimi juaj ndaj diagnozës do të vazhdojë fatin e tij: nëse ai mund të përshtatet në shoqëri dhe të vazhdojnë jetese të frytshëm aktive lidhur me veprimtarinë e tij profesionale, nëse ai vazhdojnë të ndjejnë dashurinë e familjes dhe të kthehet në një ekzistencë harmonike. Është e mundur që në fillim, familja do të jetë e vështirë për të rregulloj në mënyrë të re të jetës, por qasja human dhe respektimin e të gjitha recetat e mjekut - të gjitha të përmirësuar gradualisht.


Sigurisht, për të kuptuar të gjitha nuancat dhe intricacies e sëmundjes, mjeku vetëm mund të duke përdorur metoda të veçanta. Por kuptuar tiparet kryesore të skizofrenisë në meshkuj në dispozicion të çdo personi të interesuar.
Burra skizofrenia është një sëmundje kronike që transmetohet gjenetikisht dhe tenton të përparojë. Manifestimet e skizofrenisë ndodhin në aktivitetin mendor lidhur me emocionale dhe të vullnetshëm. Dhe tani më shumë detaje

Shkaqet e skizofrenisë në meshkuj


Më të rëndësishme dhe arsyeja kryesore për të shërbyer një predispozitë gjenetike që është gabim funksional i qelizave të trurit dhe të mbjellë gjenetikisht transmetuar nga brezi në brez. Duke iu referuar statistikave, ne mund të shohim se të afërmit e pacientit, në këtë rast njeriu ynë gjithashtu kishte probleme të shëndetit mendor. Por ky model nuk ndodh gjithmonë, e cila natyrisht nuk është njohja e pemës së tij familjare në brezin e tretë. Kjo ndodh se në mesin e të afërmve vërejtur fenomenin "gjenet akumulim"Kur prindërit zyrtarisht shëndetshme të lindur fëmijë të sëmurë mendërisht. Rreth trashëgim pafavorshme tregon shenja të disponueshmërisë navyazchyvostey karakter çuditshme, luhatjet sezonale në humor, alkoolizmi dhe vetëvrasje në familje.

Paralelisht me teorinë e trashëguar ka teori të tjera të origjinës së skizofrenisë në meshkuj. Ai përfshin virale dhe autoimune

Simptomat e skizofrenisë në meshkuj


Si funksionon skizofreninë në meshkuj? Shenjat janë shumë të ndryshme dhe janë të ndahet përafërsisht në pozitive dhe negative.
Të ashtuquajturat manifestime pozitive përfshijnë, kthyeshëm, simptomat dukshme të ndritshme (halucinacione). Manifestimet negative të caktojë për të transformuar kujdes pacientit, të mbyllura, me humbjen e burrit të saj vidlyudkuvatoho cilësitë vullnetshëm dhe emocionale.

Manifestimet pozitive janë jashtëzakonisht të ndryshme dhe shpesh janë në kombinime të ndryshme. Dhe këto janë shenjat e skizofrenisë tërhequr vëmendjen e njerëzve përreth në shumë fillimi. Pranë menjëherë vëreni se diçka burri im gabuar. Kur këto shenja vijnë pseudohallucinations, automatik psikike, jerm, katatonia, mendje e pakuptimtë dhe të pamotivuar, çrregullime humor, obsessions, Depersonalization.
Çrregullim negative maloobratymы njeri i durueshëm dhe të bëjë vlerën më të madhe diagnostike. Në këtë kategori bie autizëm, rënie të vullnetshëm dhe emocionale, shyzys ose ndarjen e aktivitetit mendor. Ky grup i manifestimeve negative quhet defekt skizofrenike.

Por kjo nuk është e gjithë lista e të gjitha çrregullimeve mendore që ndodhin në skizofreni. Prevalenca e çrregullimeve të ndryshme bën të mundur për të nxjerrë në pah format e ndryshme të skizofrenisë. Simptomat e skizofrenisë në të rriturit janë më të lehtë për të trajtuar sesa në fëmijëri. Shenjat e skizofrenisë mashkullore shpesh të shoqëruara nga pirët me tepri, plus efektet e lëndimeve të shumta në kokë që pengojnë trajtimin e duhur.

Nëse simptomat e pacientit e burrit skizofrenisë filloi në moshën e rritur, ajo shpesh është mjet i kujtesës dhe inteligjencës nuk janë prekur. Dhe në sajë të menduarit inovativ dhe vizion nga gjërat më të njohur mënyrë të çuditshme, si dhe qasje origjinale në zgjidhjen e problemeve, pacientët me skizofreni bëjnë zbulime. Midis tyre janë shkencëtarë të famshëm, muzikantë, shkrimtarë dhe poetë.

Si një shenjë e mbështetjes së natyrës dhe rëndësisë biologjike, psikiatër të shihni në këtë sëmundje një nevojë të rëndësishme për zhvillim evolucionar. Kjo është një gabim për të besuar që vuajnë nga skizofrenia mendërisht inferiore dhe inferiore për shkak të zbulimit të tyre është aftësitë superiore mendore të njerëzve të cilët japin vlerësimin e tyre.
Prevalenca e çrregullimeve të ndryshme bën të mundur për të nxjerrë në pah format e ndryshme të skizofrenisë. Simptomat e skizofrenisë në të rriturit janë më të lehtë për të trajtuar sesa në fëmijëri. Shenjat e skizofrenisë mashkullore shpesh të shoqëruara nga pirët me tepri, plus efektet e lëndimeve të shumta në kokë që pengojnë trajtimin e duhur.

Për shkak se skizofrenia është një sëmundje kronike në meshkuj - pacienti ka nevojë për mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore.
Skizofrenia, si çdo sëmundje tjetër ka dy të lehta dhe forma të rënda negative. Këtu diagnostikuar sëmundjen, të identifikuar dhe kuruar manifestime të mëdha mund vetëm psikiatër kualifikuar. Të jenë të kujdesshëm dhe ruhuni nga shoqëruesit, mjekët popullorë të cilët premtojnë për të kuruar skizofrenisë, përdorimit të mjeteve juridike popullore.
Gjenerali mos harroni se të jesh një njeri, një pacient skizofrenike varet nga qëndrimi i afërmit, fqinjët, kolegët. Vetëm një mjedis të favorshëm dhe atmosferë të përzemërt do të ndihmojë rimëkëmbjen dhe përshtatja në jetën e përditshme.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Gratë skizofrenia 2. Trajtimi i skizofrenisë