Restaurimi i organizmit të femrës gjatë ditëve të para pas lindjes


Gjithkush e di se pas shtatzënisë gruaja në pothuajse të gjitha rastet po ndryshon jashtë. Ndonjëherë javë para pas lindjes disa e quajnë vazhdimin e shtatzënisë, i cili edhe një herë thekson rëndësinë e periudhës pas lindjes për gratë. Për më tepër, ekspertët thonë se rëndësia e javët e para pas lindjes, madje edhe me shtatzëninë më të krahasueshme. Periudha Postpartum konsiderohet periudha kohore, pasi fëmija ka lindur në momentin kur të gjitha sistemet dhe organet e grave trupit shërohet nga ndryshimet natyrore gjatë shtatzënisë dhe lindjes.


Për shumicën e nënave të reja, si dhe temë interesante e rivendosjen trupin e gruas gjatë ditëve të para pas lindjes, edhe pse jo shumë e qartë se çfarë po ndodh me trupin e tyre. Le të përpiqemi pak për të sqaruar këtë çështje, në mënyrë që të proceseve restauruese bëhen më të qarta. Rivendosja gratë trupit shërohet nga shtatzënia mund të kalojnë shumë e vështirë në ditët e para pas komplikimeve të lindjes mund të ndodhë, e cila duhet përballuar, por më tepër për të parandaluar ato krejtësisht. Edhe lindjes normale dhe shtatzënia u zhvendos mund të sjellë pasoja të papritura.


Në shumë para minuta dhe orë pasi një grua kanë lindur fëmijë, nënat janë komplikime të ndryshme të mundshme. Këto përfshijnë gjakderdhje, temperaturë të lartë trupore, hedhje presionin e gjakut, etj Për këto arsye, në orët e para pas lindjes përfundoi, stafi mjekësor vazhdon të monitorojë gjendjen e nënave, duke mos lënë sallën stërgjyshore. Për të përcaktuar saktësisht se çfarë është lënë në mitër të fragmenteve placentare, shqyrton me kujdes atë dhe në qoftë se mjeku i referohet thyerje apo placentën e një grua që po lind dëmtuar indeve të buta, specialist shtesë shqyrton një grua.


Nëse kërkohet, mamia duhet të jetë gati për të bërë një masazh të jashtme të mitrës me anë të gruas barkut mur, në mënyrë për të hequr mpiksjen e gjakut dhe rivendosjen reduktimin muskujt e mitrës. Në bark të ulët vendosen akull të ngrohtë, në mënyrë për të rivendosur mitër normale madhësinë e saj, dhe për të ndaluar gjakderdhje. Megjithatë, për të shmangur hipotermi të rënda, e cila kthehet ngrohtë dhe filmi jo më shumë se 20 minuta është.

Restaurimi i organizmit të femrës vazhdon në repartin e lindjes, dhe në ditët e para pas lindjes shumë nëna të rinj tashmë ndihen aq normale, shpesh gabimisht besojnë se është shëruar plotësisht dhe erdhën tek ai. Është e kuptueshme që nuk është aq dhe gratë kanë nevojë për shumë energji për të vazhduar shërimin e trupit pas lindjes. Ju nuk mund të bëjë ndonjë lëvizje të papritur, shpejt të marrë nga shtrati, veçanërisht në qoftë se një grua është zvogëluar presionin. Gjumi ose shtrihen në barkun tuaj është rekomanduar në qoftë se gjendja është mjaft e kënaqshme, ju mund të lëvizin më shumë, bëni ushtrime, duke përfshirë frymëmarrje. Mos terhiq stomak.


Në ditët e para pas lindjeve të mëparshme për gratë mund të përjetojnë lengjet vaginale që i ngjajnë menstrual. Kjo mund të vazhdojë për aq kohë sa Sipërfaqja e brendshme e mitrës nuk është shëruar plotësisht. Bold mund të ketë një erë, e cila përfundimisht zhduket. Është e nevojshme për të parë një mjek nëse këto sekrecione erë të mprehtë, i kalbur - ndoshta nuk është një infeksion. Gjithashtu, të konsultoheni me një specialist është e nevojshme në rast se ndarja janë bujare dhe nuk ndalet më shumë se 2-3 javë.


Shërim të mëtejshëm të trupit të gruas në ditët e para pas lindjes është transferuar normalisht tashmë në shtëpi, e cila nuk do të thotë se ky proces mund të trajtohet rastësisht. Ndonjëherë Periudha pas lindjes mund të marrë disa javë ose edhe muaj. 2-3 ditë pas lindjes mitra mbetet e tensionuar dhe e vështirë, e cila është normale. Me kalimin e kohës, mitra duhet të kthehen në normale, disa javë arritur madhësinë e saj normale paralindjes. Kjo ndodh ngadalë, zakonisht brenda 6-8 javësh. Në disa raste, mitra pas lindjes është në gjendje të vazhdojë të reduktuar dhe grua mund të ndjehen kontraktimet. Intensiteti i këtyre sulmeve mund të jenë të ndryshme në disa gra mund të mjaft të theksuar, veçanërisht në qoftë se këto nuk janë lindja e parë. Dhimbje zbehet larg pas disa ditësh në qoftë se ajo është mjaft e ndjeshme, ju mund të: anuar pak përpara, duart duhet butësisht stroking bark, fërkoni atë, përveç kësaj, mund të fshij rajonin e mesit.


Edhe gjatë shtatzënisë, gjinjtë e një gruaje të fillojnë të përgatiten për prodhimin e qumështit, dhe në periudhën pas lindjes përfunduar trajnimin, dhe gjoks është e gatshme për të përmbushur qëllimin e saj për qëllim. Për herë të parë (zakonisht disa ditë pas lindjes) nuk lirohet nga qumështi i gjirit të gjirit dhe colostrum - lëng shumë të dobishme për të porsalindur, dhe pas 2-3 ditësh ajo fillon të prodhojë qumësht.

Kur ju thyejnë indeve të buta të perineum në këto vende duhet të mbivendosur seams. Ky fenomen nuk është e pazakontë, dhe në qoftë se ajo ishte e nevojshme për të parë për atë që në zonat e dëmtuara nuk e kam marrë ujë kur larë. Perineumit dhe organet gjenitale mund të larë zierje e bimëve (kamomil, eukalipt, Calendula). Kur qepje do të shërohet, mund të shkaktojë dhimbje të vogël në rastet e infeksionit ose të kalbëzuar duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.


Çështje të tjera të sigurisë që mund të lindin gjatë restaurimit të trupit të femrës pas lindjes, ju mund të përfshijnë lodhje, depresion, depresioni, komplikim i shpeshtë është hemorroide. Për të zgjidhur këto probleme duhet të kërkojë ndihmë nga ekspertë të cilët mund të ndihmojnë në pothuajse të gjitha problemet e nënë e re.