Nxjerrja vakum i fetusit gjatë punës


Shkenca nuk qëndrojnë ende, dhe sot gjinekologjisë dhe obstetrikës nuk mund të përdorin metodat e mëparshme të pranishëm lindjes. Kjo është për shkak të zhvillimit të teknologjive të reja, por mund të ketë situata ku nënat vetëm mund të ndihmojë funksionimin. Ajo është nxjerrja vakum i fetusit, e cila përfshin heqjen e një fetusi në përdorimin e presionit negativ. Ajo është krijuar në mes të kokës së fëmijës dhe filxhan bazë brendshëm vakuumэkstratatora aparatit. Ky frut është nxjerrë rrugë vaginally artificiale.


Transaksioni Uyazyka
Një operacion i tillë gjatë lindjes është bërë vetëm në rastet kur operacionet e tjera nuk rodorazreshayuschye përshtatshme për nënat. Nxjerrja vakum i fetusit kërkon pjesëmarrje aktive të grave, sepse në mungesë të ndonjë përpjekje për të kryer këtë operacion e pamundur. Kjo arsye e bën vakum эkstraktatsyyu rrallë procedurën e kryer. Ajo është përdorur në punë të nivelit të ulët, hipoksi fillim të fetusit, si dhe mungesën e efikasitetit të terapisë konservatore.


Nxjerrja vakum i fetusit gjatë punës nuk mund të përdoret për contraindications mëposhtme:
- Mospërputhje madhësive nënat legen dhe kokën fetusit;
- Në praninë e sëmundjeve të nënës në të cilat pushteti nuk është i rëndësishëm, si dhe për ndihmën e saj aktiv do të përjashtohet. Sëmundje të tilla përfshijnë hipertension, sëmundje të zemrës, shkallë të lartë të miopi, disa sëmundje henetalnыe dhe preeclampsia të rëndë;
- Fëmija parakohshmëri për tridhjetë e gjashtë javë dhe pozita kreu zgjatues i fëmijës. Në raste të tilla vakuumэkstraktator nuk mund të përdoret për arsye të komplikacione të rënda pas vendosjes gota aparatit në rritje fontanel apo jo kafkë ende formuar plotësisht.


Vakkumэkstraktator është një pajisje me një sërë gota. Ata kanë një diametër prej 07:55 centimetra. Pajisja është e pajisur edhe me një manometër. Sot, ka dy versione të pajisjes. Një prej tyre është i pajisur me gota të buta, të krijuara dhe silikoni. Vakuumэkstraktatora dytë opsion ka një filxhan të vështirë bërë nga plastike.
Kjo pajisje mund të aplikuar vetëm në prani të kushteve të përshtatshme për këtë. Para së gjithash, fryti duhet të jetë i gjallë, dhe koka e tij duhet të jenë të vendosura në zgavrën e komblikut. Për më tepër, madhësia e saj duhet të plotësojnë madhësinë e nënave legenit të cilët janë të përfshirë në mënyrë aktive në këtë proces. Përveç kësaj, goja mitrës duhet të hapet në maksimum.


Përgatitja për nxjerrjen vakum
Para se të kryer këtë procedurë, ju duhet patjetër të kryejnë veprime të caktuara. Para operacionit pacienti duhet të zbrazët fshikëz. Dr përsërisë provimin vaginale procedurë për të përcaktuar proporcionalitetin e pelvisit të nënës dhe të kokës së fëmijës. Hapja vlerësuar plotësinë e os mitrës dhe pozita fetale kreu në zgavrën e komblikut. Nënat e reja duhet të shtrihen në shpinë të saj dhe këmbët e saj duhet të jetë vendosur si në hip dhe gju joints.


Komplikimet për shkak të operacionit
Para se të aplikoni эkstraktatsyy vakum duhet të kuptojnë qartë rreziqet e saj. Në rrjedhën e operimit gjatë lindjes mund të shkaktuar nga simptomat e mëposhtme:
- Dëmtimi i indeve të kanalit të lindjes;
- Stop duke lëvizur kokën e fëmijës;
- Rrëshqitje aparat filxhan;
- Dëmtimi fetusit. Këto mund të përfshijnë dëmtimin e sistemit nervor qendror me shkallën plagë. Forca e gravitetit dhe cephalhematoma.
Nëse udhëheqësi nuk është duke ecur ose filxhan fruta rrëshqet jashtë pajisjen përsëri, operacioni duhet të ndalet. Atëherë mjeku do të shkojë në rodorazreshayuschih procedura të tjera relevante. Shumica e lëndimeve si nënën dhe fëmijën në nxjerrjen vakkum zbatimi ndodhin për shkak të vonesave ose gabimeve teknike.


Metoda e operacionit
Dhimbje në operacione të tilla janë kryer shumë rrallë, për shkak të nevojës për pjesëmarrjen aktive të nënave në këtë proces. Përjashtim është situata me e mëparshme anestezi эpydulyarnoy puna. Nxjerrja vakum i fetusit bëhet në disa faza. Prezantua të parë pajisje filxhan dhe është në krye të fëmijës. Presion të mëtejshëm negativ që është krijuar mes filxhan brendshme dhe themelimin e kokës fetusit. Fëmija është hequr, pas së cilës vakuumэkstraktatora filxhan hequr nga koka e tij. Për ta bërë këtë presion gradualisht zvogëlohet krijuar negativ.


Ky operacion nuk ka procese komplekse, por secili ka efektin e vet karakteristikat e tij. Është e rëndësishme për të hyrë në kupë është nën kontroll manual pa përdorur metoda të tjera. Pas kupa do të vihet në vaginë, pozita e saj në krye të një fëmijë të vogël pranë rodnychku dhe presion siç duhet. Është gjithashtu e rëndësishme që të jenë në përputhje me aparatin filxhan. Ajo duhet të vendosen simetrikisht në të dy anët e qepje shigjete. Buzë e pasme të këtij elementi duhet të veprojë në fontanel të vogël disa centimetra.

Pas përfundimit të hapave të bashkohet me vakuumэkstraktaror filxhan dhe brenda dy minutash sistemit kusht presion negativ, i cili monitorohet duke përdorur manometrin. Kur ajo do të sjellë në objektivin e dëshiruar, fillojnë tërheqje, pra heqjen e fetusit. Drejtimi varet nga pozicioni i fetusit dhe duhet të përputhet me procesin më të natyrshme. Tractions duhet të bëhet vetëm në mënyrë të sinkronizuar nga të aktivitetit spitalor, pas ndalesa në mes kontraktimet nënave.

Tërheqja e kokës së fëmijës është kryer në një mënyrë standarde. Pas vakum fëmija эkstraktatsyy duhet të jetë nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore. Kjo është për shkak të mundësisë së komplikimeve mësipërme dhe të kontribuojnë në zgjidhjen e problemeve në një fazë të hershme.