Virusi Herpes në gratë shtatzëna


Herpes Lloji i parë - më e sigurt për gratë shtatzëna - manifestohet në formën e plagë të vogla në buzë, sy dhe hundë. Nëse simptomet rrezikshme të sëmundjes nuk janë në dispozicion, trajtimi është i kufizuar ointments antivirale. Virusi Herpes në gratë shtatzëna ndodh mjaft shpesh.
Është e dobishme që të ndjekin disa rregulla të thjeshta:
• Mos e prekni lëkurën e dëmtuar - njerëzit me virusin mund të transferohen lehtë në organet gjenitale;
• Mos shtrydh flluskoj dhe nuk heq pidsyhayuchoyu kore të mos sjellë në infeksionit shtesë trupit;


• vaj antivirale nuk vënë gishtat dhe një burbuqe pambuku. Lloji i dytë i herpes - gjenitale. Përkeqësimi i virusit pak para lindjes mund të çojë në infeksion të një fëmije me sëmundje. Në këtë rast, mjekët rekomandojnë lindjen me prerje cezariane.
Rëndim i shpeshtë i herpesit gjatë shtatzënisë gratë janë të natyrshme. Trupi i nënës shtatzënë është e ekspozuar ndaj stresit shtesë dhe virusit të fjetur në qelizat e sistemit nervor, "zgjohen". Ai fillon të riprodhohet kur dobësuar imuniteti apo rritjen e mukozës sensibilitet.


Shumica e shkakton herpes rikthim:
• stresi;
• hipotermi;
• rrezatimit të tepërt ultravjollcë;
• alkooli dhe nikotina;
• rëndim të sëmundjeve kronike.

Më parë herpes lezione duket, por gjatë rikthim shtatzënisë nuk është arsye për brengosje. Rikthim të sëmundjes së vjetër që kanë ndodhur gjatë duke e fëmijëve - për mjekun sinjalit. Së pari ju duhet për të përcaktuar saktësisht se çfarë lloj të virusit "ulur" në trupin tuaj. Herpes është fituar më shpesh në fëmijëri dhe mbetet në trup për jetën. Disa rikthim prodhojnë imunitetin, i cili mbron kundër sëmundjeve të rënda në të ardhmen. Situata më e rrezikshme ndodh kur një grua për herë të parë bëhet virusi herpes është gjatë shtatzënisë. Në tremujorin e parë ajo rrit rrezikun e abortit, por dy të fundit - zhvillimi i keqformime fetale të jashtëm dhe lindjes para kohe. Virusi Herpes transmetohet me anë të kontaktit, kontaktit seksual ose nga pikat ajrore.


Për të mbrojtur veten nga infeksioni, ju duhet:
• ndërveprim kufi me njerëzit me manifestimet e herpesit;
• prezervativë përdorim;
• heqin qafe e zakone të këqija;
• rritjen e imunitetit;
• më shumë të ndodhë në ajër të pastër;
• multivitamina të marrë.

Më parë dallimin midis dy llojeve të virusit herpes ishte e thjeshtë. Lloji i parë është karakterizuar eruptions puzыrchatыmy në zonën gojë, e dyta - lezione gjenitale. Në vitet e fundit, gjithnjë e më shumë të dy llojet e virusit janë gjetur në qelizat e infeksioneve në dy vende. Për të kuptuar këtë konfuzion vetëm do të ekzaminimit mjekësor. Pra, gjëja kryesore një rëndim të përhapjes së herpesit gjatë shtatzënisë - menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Dobësuar gratë shtatzëna imunitare janë veçanërisht të ndjeshme ndaj virusit herpes!

• Përkeqësim i infeksioneve herpes trajtohen me kimioterapi përdorimin e drogës veçanta antivirale. Studimet klinike tregojnë se sot këto barna janë të sigurta për gratë shtatzëna.