Shtatzënia dhe mujore


Tani shtatzënë çdo forum jep informacion në lidhje me historinë e mahnitshme të shtatzënisë mujore. Disa gra me besim thonë se fillimin e shtatzënisë, mësuar vetëm disa muaj. Por pse janë të shtatzënisë mujore?
Po, shtatzënia mujore gjakderdhje vend i vogël injektuar në konfuzion e shumë grave. Cila është natyra e këtyre fenomeneve të pashpjegueshme? Pas të gjitha, mendojnë se gjatë shtatzënisë dhe menstruacioneve pushojnë mbante fëmijën. Dhe kjo është kështu në realitet. Secili ekspert do të konfirmojë se është e pamundur për çdo muaj gjatë shtatzënisë hershme ka ndodhur (dhe më vonë). Nayiyazytsirnishe vërtetë ju gjakderdhje. Dhe kjo është shumë e rrezikshme dhe është simptomë kryesor i abortit kërcënuar se kur ka filluar.


Si të veprojmë nëse ende vijnë muajin e shtatzënisë? Mos u shqetësoni që më parë. Numërimin kohën tuaj dhe nëse pozicionin tuaj duke e diskutueshme, atëherë ajo yyazytsirno gjakderdhje menstrual. Dhe në qoftë se jeni shtatzënë, atëherë aborti termi vogël është e vështirë për të ndaluar. Sipas statistikave mjekësore në javët e para të shtatzënisë ndodh më aborte myyazytsilnyh (dështime). Në periudhën pas 4 javësh në gruan më të vogël shkarkimit vë në një spital për ekzaminim, ku të ndaluar gjakderdhje, lehtësimin ton mitrës, por me pëlqimin e gruas për të ruajtur shtatzënisë.

Rreziku në këtë situatë është një humbje e madhe e gjakut. Sa më shumë kohë, më shumë gjakderdhje. Me kalimin e çdo ditë rrit fushën e placentës dhe shkëputja e tij e supozuar bëhet më e rrezikshme. Nëse shkëputje placental ndodhur gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë, në raste të tilla bëjnë seksion cezariane. Vonesa në një situatë të tillë nuk mund të, ju duhet të shpëtuar jetën e nënës dhe të fëmijës. Nëse shtyrja e fëmijës kirurgji vdes shumë shpejt dhe shkaktojnë hipoksi mënyrë akute (mungesa e oksigjenit).

Nëse ju keni një shtatzëni ektopike dhe me yyazytsirnistyu madh ju do të shkoni në muaj. Ata janë shumë të pakta shkarkimit kafe, shoqëruar me dhimbje të mprehtë, zakonisht në bark të ulët. Në praninë e simptomave të tilla kanë nevojë për kujdes të menjëhershëm mjekësor.
Vetëm në një rast, shtatzënia mujore të vërtetë të vlefshme, ose më mirë nuk përbëjnë një kërcënim për gruan kur implantet vezë veten në murin e mitrës. Kjo është një implantantsiyne rrallë gjakderdhje, por shumë e vogël dhe mezi të dukshme në lavanderi.

Nëse besoni se shtatzënë dhe zbuloi diktim të brendshme, menjëherë kontaktoni një mjek ose ambulancë përdorimit. Para ardhjes së poshtë mjekësore në shtrat pa gravitetit dhe ngre veten jashtë seks.
Mujore në shtatzëninë e hershme nuk i përket anomalitë. Ovulacionit në gratë, zakonisht ndodh deri në ditën e katërmbëdhjetë të ciklit dhe pastaj, në qoftë se gjatë kësaj periudhe ka pasur fertilizimit, rrugën e saj më të drejtpërdrejtë për fallopyevыm tubave të mitrës. Gjatësia rruga matet në dy javë. Por nëse sinjal implant fait accompli erdhi vonë, në këtë rast, hormonet nuk kanë kohë vetëm të rigrupohet, dhe vijnë si rezultat i mujore normale.

Ajo gjithashtu është një menstruacioneve tillë jashtëzakonisht të rralla shkaktojnë shkaktuar, në të cilën një grua në vezore të ndryshme gjatë periudhës së një cikli në mënyrë që të dy vezë të pjekur. Pastaj një fekondohet, endometrium dhe i dyti refuzoi atë që shkakton menstruacioneve.
Të gjitha këto arsye muaj shkaktuara gjatë shtatzënisë referohen vetëm në fazat e hershme. Nëse simptomet e tilla janë përsëritur në muajt e dytë dhe të tretë të shtatzënisë, atëherë ju nayiyazytsirnishe gabim nuk fillon dhe fitore me anë të hormoneve ponyzyvshehosya estrogjenit nivelet në gjak. Në këtë rast mujore juaj do të ndjekin orarin e përcaktuar për shtatzëninë. Për një gjë e rrallë, nëse plotësojnë një grua hormonet e të cilit do të jetë e qëndrueshme dhe për këtë arsye ka raste kur gruaja gjatë fëmije duke mbajtur disa muaj menstruyruet.

Shtatzënisë mujore, dhe kjo mund të diktim? Cili është ndryshimi?
Nëse besoni se shtatzënë dhe ju ishin ende gjakderdhje, kontaktoni gjinekologun ose telefononi ambulancën. Kjo normë nuk mund të jetë, por më tepër një tregues i çrregullimeve hormonale.
Shtatzënia mujore të rrezikshme? Po dhe jo, jo sepse shqyrtuar lënduar. Ekzaminimi përfshin kontrolluar nivelet e hormoneve, dhe më shumë. Në qoftë se vetëm pas menstruacioneve u bë i vetëdijshëm shtatzënisë, të bëjë siç është planifikuar. Heshtje shtatzënisë vыnashyvayte dhe mos u shqetësoni, sepse formimi i fetusit dhe e këtyre hormoneve nuk janë prekur. Mund të përkeqësojnë situatën përreth atmosferë, mjekësi. Mbi të gjitha, mos harroni se shtatzënia mujore mund të shkaktojë abort. Nëse ju mendoni se ju jeni në pozitë, ju ende më mirë që të konsultoheni me një mjek për të provuar dhe për të lënë dyshime.

Mos harroni se shtatzënia mujore duhet të jenë të vogla dhe të mos shoqërohet me dhimbje!
Arsyet shtatzënisë mujore

Arsyet që shkaktojnë Lunar përfshijnë:
- Shkëputja e vezën
- dështimi prohesteronovaya
- hyperandrogenism (ngritur nivelet e hormoneve seksuale mashkullore)
- shtatzëni ektopike
- shtatzënisë ngrirë
Pra, të kuptuarit e shkaqeve që ndodhin mujore shtatzënisë trajtim të mundshme emergjente dhe të favorshme të shtatzënisë, përveç nëse sigurisht kjo nuk është ektopike, shtatzëninë dhe jo e ngrirë

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Ftohjet gjatë shtatzënisë
2. Trajtimi i ftohjet gjatë shtatzënisë
3. Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë
4. Depresioni gjatë shtatzënisë
5. Hemorroide gjatë shtatzënisë