Fetusi hipoksi gjatë shtatzënisë


Hipoksi fetale - ndryshimet që ndodhin në trupin e një fëmije për shkak të mungesës së oksigjenit. Mungesë e oksigjenit mund të shkaktojë zhvillimin e parregullt e embrionit në fazat e hershme dhe të shkaktojë vonesa rritjen e fetusit, CNS, duke reduktuar kapacitetin neonatale adaptive në një datë të mëvonshme. Bisedoni hipoksi mbi fetusit gjatë shtatzënisë.
Kjo gjendje është rezultat i proceseve patologjike në trupin e nënës, fetusi ose placentë. Për kohëzgjatjen e manifestimeve të hypoxia mund të jetë kronike ose akute (e papritur). Forma e fundit e sëmundjes zakonisht ndodh gjatë punës. Rreziku i hipoksi se ajo nuk ndjehen siklet dhe problemet me shëndetin e tyre, ndërsa fëmija fillon të vuajë tashmë në mitër. Identifikimi prania e sëmundjes mund të jepet vetëm kur mjeku dhe gjatë studimeve të veçanta.Uria shkaqet oksigjen
Shkaqet e hipoksi, kryesisht fituar direkt të lidhura me shëndetin dhe mënyrën e jetesës të grave. Mungesa e oksigjenit mund të shkaktojë sëmundje gratë me një vend të shtatzënisë, të tilla si sëmundje të veshkave, patologjinë e mushkërive, dështim të zemrës, anemi, diabet, puna e dobët uyazyka, gjatë së cilës ekziston rreziku i pengesave udhë ajrore, ose mungesa e ajrit.
Nuk mund të jetë një shkak i hipoksi dhe zhvillimit të parregullt të shtatzënisë, një numër i tillë i madh i membranave, preeclampsia, prezantim podalik të fetusit, sëmundje placenta shtatzënisë të shumta, dështimet në gjak utero-platsentnom, rreziku i lindjes së parakohshme, zgjatjen. Call hipoksi mund dhe sëmundje fetusit, anemi, defektet e lindjes, papajtueshmërinë e gjakut në mes të nënës dhe fëmijës infeksionit.


Në lidhje me hipoksi akute, të cilat shpesh ndodh gjatë lindjes, ajo mund të shkaktohet nga shkëputje placentar, kokat compression, anomalitë e aktivitetit të punës (e dobët apo, anasjelltas, aktivitete tepërt e lindjes). Në këtë rast, mjekët mund të vendosë seksion cezariane ose imponimin pincë.

Simptomat
Simptomë kryesor i hipoksi - rrahje zemre e pabarabartë e fetusit në një normë prej 120-160 rrahje në minutë. Devijimet e vogla në asnjë drejtim janë të sigurta, ndërsa hedhje vazhdueshme 100-190 goditje apo norma e zemrës nën 70 rrahje në minutë mund të jetë një shenjë e hipoksi. Identifikimi hipoksi ndihmë teste të veçanta shtesë, electrocardiography, doplerometryya.

Identifikimi hipoksi në shtëpi mund të jetë shikuar lëvizjet e fetusit. Nëse dita për një orë të lëvizur të paktën tri herë dhe kjo është përsëritur vazhdimisht ose shumë aktive në fillim, dhe pastaj papritmas ndalet trafiku, kjo është arsyeja serioze për të parë një mjek.

Trajtimi i hipoksi
Për të fituar hipoksi duhet jo vetëm të japë gjak me oksigjen, por edhe të kuruar sëmundje, promovon hipoksi. Aktualisht, siç është trajtimi i hipoksi fetusit është kryer. Pacientët e tilla janë nën mbikqyrje të vazhdueshme nga ana e dhe gjinekologëve, dhe është monitorimi intrauterin fetusit - regjistrimin dhe CTG doplerometryy. Në rast se gjendja e fëmijës mbetet e qëndrueshme shtatzënisë, të zgjatur. Me përkeqësimin e fetusit pavarësisht moshës gestational ngre çështjen e punës dhe në disa raste nga prerjeje cezariane.


Implikimet
Efektet e hypoxia mund të jetë shumë i trishtuar, deri në vdekje të fetusit apo të porsalindur. Kjo është arsyeja pse në shenjat e para të hypoxia duhet të konsultoheni me një mjek dhe të përmbahen në mënyrë rigoroze për destinacionin e vet. Në hipoksi fillim mund të shkaktojë bookmarks parregullt organet dhe sistemet e fetusit, të zhvilluar defekte në lindje të çojë në vonesa intrauterine, vonesa zhvillimore apo dështim cerebrale myyazytsilnoho. Në gjysmën e dytë të privimit oksigjenit shtatzënisë çon në lindjen e parakohshme, punës anormale, problemet e sistemit nervor.

Vetëm 4% e grave vuajnë nga hipoksi kronike fetusit, lindje të fëmijëve të shëndoshë, megjithatë, ka arsye për panik. Nëse në kohën e duhur të diagnostikuar këtë gjendje, lindja yyazytsirnist e një fëmijë të shëndetshëm është shumë e lartë.

Si për të parandaluar urinë
Për të parandaluar hipoksi shtatzënë gjithmonë duhet të bëni disa ushtrime të frymëmarrjes për t'u çlodhur dhe të mos nopem sepse obeziteti prodhon dyspnea. Është po aq e rëndësishme për të mbrojtur veten nga streset e ndryshme dhe eksitim nervor. Përveç kësaj, është e rëndësishme të paktën një herë në muaj për të vizituar një gjinekolog për kontrollin e të dyja. Frymë thellë, dhe mundësisht ajri më i freskët, atëherë ju dhe fëmija juaj nuk do të kërcënojë asgjë.