Qumështi i nënës i nënave të reja


Shkencëtarët ende nuk mund të luajë një kompleks qumësht të plotë formula gjirit. Pra, të ndjehen të lirë të japë përparësi për të gji - një dietë natyrore dhe kohë testuar që mbulon të gjitha nevojat e trupit të një fëmijë në rritje e. Qumështi i nënës - një produkt unik që ka tre shkallë të pjekurisë që siguron ato të përcaktuara ushqyesve të trupit fëmijë që ajo ka nevojë. Le të flasim për qumështin e gjirit të nënave të reja.
Colostrum
Kjo është një shenjë paralajmëruese për qumështit të gjirit nënë e re. Në disa gra, pika e parë e colostrum mund të lirohet nga dalë në tremujorin e dytë apo të tretë. Kjo nuk është një shenjë se një nënë pas lindjes së fëmijës do të jetë një shumë e qumështit të gjirit - ashtu si trupi i saj është duke u përgatitur për të ushqyerit të ardhmen e gjirit. Menjëherë pas lindjes së çdo grua fillon të prodhojë colostrum. Ajo do të prodhohet edhe 3-5 ditët e para dhe është shumë e rëndësishme për fëmijën. Aplikimi i parë i fëmijës në gji që do të mbahet në orën e parë të jetës. Fëmijë piu rreth 2 ml colostrum. Por edhe në një sasi kaq të vogël e colostrum është një faktorë të fuqishëm imun.Qumësht Transitional
Qumësht tranzicionale në përbërjen e tij ka colostrum pjesërisht për shkak se ngjyra e saj është e verdhë-portokalli. Ardhja e tij është karakterizuar nga një përmbajtje të fortë, e cila e rrit madhësinë e gjirit. Gjatë kësaj periudhe është e rëndësishme për të ushqyer porsalindur shpesh se ai gradualisht liruar zemrat. Gjatë ditës gjendja hidhërime dhe plotësi zakonisht shkon, nëna bëhet shumë më e lehtë.

Qumështi i pjekur
Pas ditës së 20-të, besohet se të prodhuar qumësht të pjekur gjirit. Interesante, gjithë ndryshimet e qumështit gji në përbërjen. Ajo ndryshon në përgjigje të nevojave në rritje të një fëmije - për yndyrë, ëmbëlsirat, etj Mesatare në ditë gjëndër mammary prodhon rreth 750 ml qumësht (nga të parat deri muaj ushqyerit e gjashtë).


Aplikimin e duhur
Aplikimi i duhur i fëmijës në gji - një nga faktorët kryesorë në të cilat varet fati i ushqyerjes me gji. Pse është e rëndësishme për aplikimin e duhur të:
- një fëmijë në mënyrë efektive mund të thith qumësht nga gjiri;
- një nënë e re nuk lënduar nipples, ajo nuk ka dëm për të ushqyer;
- Qumështi i prodhuar fëmijë të nevojshme (përfshirë parimin e "kërkesës-ofertë", dmth, se sa fëmija ngrënë qumësht, dhe vjen si herën tjetër);
- profilaksia e lactostasis (bllokimi i ducts qumësht).


Shenjat e aplikimit korrekt:
- Fëmija me gjiri gojën të gjerë të hapur;
- mjekër qëndron në gjoksin e tij, por hunda prek gjoksin;
- kthesë e ulët cik jashtë;
- Aplikimi asimetrik: cik ulët në gojën e tij merr shumicën e areola, në afërsi të buzës së sipërme - më e ulët. Mënyra më e sigurtë për të mësuar zbatimin e duhur - për të mësuar se ekspertët e laktacionit.

The "armiq" kryesore të aplikimit:
- përdorimin e biberona ose nipples;
- shishe plotësim;

- për të mbuluar nipples.
E gjithë kjo ngatërrojnë fëmijën, mësojnë gjiri gabuar.

Feeding një fëmijë në kërkesë - është e qartë për të gjithë: fëmija thirri - nëna e re i jep gji. Kjo mund të ndodhë çdo 15 minuta apo një orë. Por marrë parasysh: nganjëherë fëmija duhet të ushqehen me kërkesën nënë e re, për shkak se për të është e rëndësishme që të ketë fshirë nga qumështi i gjirit, dhe nuk ngecë në vend. Pra, nëse një fëmijë pyet gjoksin e tij për tre deri në katër orë, ju duhet të tregoni "iniciativë prind": intervali mes feedings gjatë ditës nuk duhet të kalojë dy orë.


Ushqyerit natën
Hormoni hormon është një hormon i quajtur natë, sepse ajo e prodhuar numrin më të madh të natës. Prandaj të ushqyerit natës nuk duhet të përjashtojë qoftë se keni ndërmend të qumështit të gjirit për të ushqyer fëmijën e saj të plotë. Në natën, bashkëngjitni fëmijën në gji 3-4.