Infeksion akut viral në shtatzëni


Kohëzgjatja e shtatzënisë normale është 9 muaj ose 40 javë. Si rezultat i saj bie në periudhat kalimtare (pranverë ose në vjeshtë), gjatë së cilës nuk është rritur rastet e infeksioneve akute virale. Le të flasim për infeksion akut viral gjatë shtatzënisë.
ARI (infeksion akut respirator) - një infeksion ngjitës sipërme traktit respirator transmetohet nga pikat ajrore. Agjentët më të zakonshme të ARI është një virus, kështu që ajo është quajtur edhe sëmundje respiratore akute (ARI). Sipas statistikave, çdo njeri mbart ato nga 1 deri 3 herë në vit, dhe gjatë shtatzënisë rreziku i ARI rritur dukshëm për shkak të rënies fiziologjike të imunitetit, i cili është i nevojshëm për shtatzëni normale dhe fëmijën. Kjo është për shkak se fryti zhvillim është një bartës i materialit gjenetik të dy nëna dhe babai, dhe pa shtypjen e sistemit imunitar, ajo do të konsiderohet si gjenetikisht gjysmë nënë të huaj dhe ajo nuk mund të përjashtohet.Manifestimet kryesore të ARI - një plagë e traktin e sipërm respirator dhe dehje. Grupi i parë i simptomat përfshijnë: kongjestion i hundës, rrufë, dhimbje gërvisht dhe të fytit, ngjirurit e zërit të zërit, kollë. Dehje është reflektuar në dobësi dhe dhimbje në muskuj dhe nyje, të qenët i përgjumur, dhimbje koke, ethe. Kur shtatzënia është datat e rëndësishme në të cilën ishte infeksion infeksion viral. Efekti më i dëmshëm për viruset fetusi vërejtura deri në 12 javë të shtatzënisë. Ajo ishte në këtë kohë është formimi i organeve të brendshme dhe sistemeve të një fëmije, dhe nën ndikimin e virusit mund të shkaktojnë defekte bruto. Shpesh është parimi "të gjitha ose asgjë": Mos ushtrojë viruseve të forta efekt të dëmshëm në fetus, dhe për të vazhduar shtatzënia vazhdon normalisht, apo formuar keqformime embrionit të papajtueshme me jetën, dhe në këtë rast zakonisht ndodh abort myyazytsilnyy.


Nga virusi i dytë tremujor ka efekt aq të fortë të dëmshme për fetusin. Në këtë kohë placenta ka formuar dhe merr funksion pengesë, duke mbrojtur fëmijën nga ekspozimi ndaj infeksioneve. Megjithatë, sëmundjet shoqëruese (pamjaftueshmëria placental, kërcënuar abortin, etj) e funksionit të saj mbrojtës është reduktuar, dhe agjentët infektive mund të ndikojë negativisht në fetusin, duke shkaktuar keqformime dhe infeksionit intrauterin e fëmijës.

Kur sëmundja ARI në tremujorin e tretë të shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës vetëm para lindjes së mundshme të një fëmijë me shenja transferohet hipoksi (uria oksigjenit), fëmija do të përjetojë lëkurë të zbehtë, letargji, britmën e dobët, dështim të frymëmarrjes. Ndonjëherë në raste të tilla gjatë ditëve të para të jetës kanë nevojë për trajtim në kujdesin intensiv, Kjo tha, nuk është e nevojshme për të trajtuar sëmundje respiratore akute si të butë dhe jo sëmundje serioze, dhe sigurisht nuk e rekomanduar për të lëvizur atë "në këmbët e tyre" dhe të vetë-mjekoj. Në shenjat e para të sëmundjes duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Specialisti do të përshkruajnë optimale në çdo rast, terapi, ndërsa picking up medikamente janë të sigurt për fetusin.


Regjimi i pijshëm
Për të reduktuar efektet e dehjes duhet të pini më shumë - rreth 2 litra në ditë. Recommended pije boronicë dhe pije frutash boronicë, çaj jeshil, çaj të zi i dobët me limon ose qumësht, ujë mineral. Në rast se gjatë shtatzënisë është i shoqëruar me ënjtje, rritjen e presionit, funksioni renal të dëmtuar, trajtimi është kryer në një spital.

Mënyra Napivpostilnyy
Gjatë periudhës akute napivpostilnyy rekomandohet një regjim që është më shumë se shtrihem, duke marrë deri vetëm kur është e nevojshme. Me përmirësimin gradual do të jetë e mundur për të zgjeruar aktivitetin fizik.