Siguria emocionale gjatë shtatzënisë


Gjatë shtatzënisë, nëna shtatzënë jo vetëm në vetvete, por edhe fëmija palindur. Nëse ajo është e trishtuar apo i zemëruar, shqetësuar apo të shqetësuar, foshnja e saj duhet të ndjehen atë. Le të shohim se çfarë siguria emocionale gjatë shtatzënisë dhe se si për të ofruar? Si për të arritur ekuilibrin emocional dhe humor meditues të qetë dhe të veçantë? Me fjalë të tjera, si për të siguruar nënën shtatzënë dhe fëmijën e palindur sigurinë psiko-emocionale?
Pse gjatë shtatzënisë në gratë që kanë ankth, ndryshimet humor?
Emocionale sigurisë - jo më pak e shtatzënisë se sa shëndetit fizik. Pothuajse të gjitha gratë në shtatzëninë e hershme të ndjehen një sërë emocionet dhe ndjenjat e euforisë dhe të ndritshme në ankth dhe frikë që lidhen me të. Kjo ndarje në dy pjesë - absolutisht normale për gratë shtatzëna, sepse i kombinuar me pritje të lumtur e pikëpamjeve mbi të ardhmen e maternitetit, reflektime mbi rolin e ri, përgjegjësia për shëndetin dhe jetën e errësirë. Me fjalë të tjera, një shtet psiko-emocionale të grave shtatzëna për shkak të faktit se jeta e tyre po vijnë ndryshime të jashtëzakonshme në pragun ku është e pamundur që të mos ndjehen eksitim dhe ankth.


Emocionale sigurisë nëna shtatzënë kërkon që lejojnë mendimet e tilla të rrjedhin pa probleme në kokën time, si hortala fotografitë e tyre dhe shpesh u përpoq për të përfaqësuar imazhe të bukura të ardhmen. Ju nuk mund të le frika ankthi kapërcyer dhe emocione pozitive.

Si për të kombinuar vjetër dhe përgjegjësitë e reja të punës?
Lumturi të dyfishtë dhe ankth gjatë shtatzënisë kombinuar me konfuzion, si një grua në këtë periudhë zhytur plotësisht në gjendjen e tij të ri. Tani gjëja më e rëndësishme për të - shtatzëninë dhe fëmijën e palindur, por kjo nuk do të zhduket përgjegjësitë në punë. Shpesh nëna shtatzënë mund të jetë e vështirë për të gjetur një mënyrë të re për të kombinuar mëmësinë dhe punën e vjetër në mënyrë që ata nuk do të ndërhyjë me njëri-tjetrin.

Gratë duhet të kuptojnë se konfuzion i tillë është vërejtur zakonisht gjatë muajve të parë të shtatzënisë. Pastaj ajo mund të merrni përdorur për rolin e tij të ri, do të ndalet në mënyrë të lodhur, gradualisht shkojnë të qenët i përgjumur, nëna shtatzënë kështu që mund të rifillojë ritmin normal të punës, dhe mendimi i fëmijës do të shtoj vetëm për forcën e saj.

Ndryshon pamjen
Siguria emocionale nënë shtatzënë mund të preken dhe për shkak të trupit në ndryshim. Disa gra shtatzëna janë në gjendje të shpejt të ristrukturuar dhe të gëzojnë rritje vëllime. Femrat shpesh mendoni se çfarë do të bëhet i figurës së tyre pas lindjes së fëmijës.

Për të shmangur ndjenjat e tepërta duhet për të vendosur veten që ndodhin gjatë shtatzënisë janë ndryshimet normale në fazën e formimit të trupit të femrës, të njëjtën gjë, të tilla si pubertetit, kur formuar zemrat. Nëse bel dhe hips grua shtatzënë do të jetë pak më të gjerë pas lindjes, forma e vjetër mund të restaurohen.

"Caprice" ndjenjat: Nuk mund të përballojë atë?
Një tjetër tipar i shumë grave shtatzëna - ndryshimeve të vazhdueshme e humor. Në mëngjes nëna shtatzënë gëzuar dhe i lumtur, dhe në mbrëmje ajo tashmë duket se askush nuk e kupton se çfarë përfundon jeta dështuar shtatzënisë keq, të afërmit - njerëz indiferent dhe indiferent.

Gratë shtatzëna duhet të lejojë veten që të jetë kapriçioz, pa i dhënë asaj shumë rëndësi, vazhdimisht duke i kujtuar vetes se paqëndrueshmëria emocionale është shkaku i hormoneve. Për të tekave dhe caprices tyre nëna shtatzënë duhet të trajtohet me humor.

Rregullat e përgjithshme për ruajtjen e paqes
Nuk janë këshilla të thjeshta që mund të ndihmojnë gratë shtatzëna të gjeni paqen e mendjes. Këtu janë disa prej tyre.
• Me kujdes mendojnë për dëshirat e tyre. Nëse ju doni të jenë të vetëm, të japë vatër e vizitës së planifikuar. Nëse ju dëshironi të anuloni vidprositsya punës në shefi. Nëse jeni të vërtetë të kërkuar për të rinovuar e brendshme të banesës, mjedisi në shtëpi për të bërë riparime. Në sajë të kërkesave të dëshirave që ju të merrni një shumë të emocioneve pozitive, të cilat gjatë shtatzënisë është shumë i rëndësishëm.

• Ndani me miqtë dhe familjen, ndjenjat e tyre, përvojat, informacion mbi shëndetin, planet gëzim për pazar pushime, brezat e ardhshëm. Dëgjuesit më të mira dhe bashkëbiseduesit nuk do të gjeni, për shkak se ata kujdesen për të njëjtën gjë si ju.
• Nëse keni nevojë për të folur jashtë, dhe ju diskutoni me problemet familjare dhe të uroj një milion herë, të përpiqen për të mbajtur një ditar ose një blog në internet. Ju mund të përdorni kamera ose Voice Recorder, të lënë mendimet e tyre në kujtesën ose fshini ato si interesin e saj venitje në temë.

• Sa shpesh mund të le veten të relaksoheni, të zgjedhin metodat e përshtatshme për këtë. Ajo mund të jetë muzikë të qetë klasike, një shëtitje nëpër park të qetë, Aromatherapy, zbutës masazh, not. Qetësi shteti ju duhet të përpiqen për të mbajtur për aq kohë sa të jetë e mundur.
• Sigurimi paraprakisht ku ju do të lindë. Kjo do të ndihmojë në uljen e eksitim kur afrohet lindjes. Në përgjithësi, në qoftë se një grua shtatzënë njihet paraprakisht me mjekun tuaj ose maminë që marrin lindjes, ajo bëhet më i bindur se çdo gjë do të shkojë mirë.

• Mundohuni të reduktuar ndërveprim me njerëzit që ju shkaktojnë emocionet negative ose të shkaktojë për t'u shqetësuar: Miku im, fëmijë "të rënda", të cilit me një fqinj i cili ka lënë kujtime të këqija pas në spital, një koleg i cili nuk ka fëmijë dhe që ju të zili . Shiko për komunikim pozitiv me njerëzit. Kjo do t'ju japë paqe dhe gëzim.
• Unë sinqerisht të gëzojë çdo moment të këtij shteti të mrekullueshme. Ëndërr për një minutë, kur ju së pari të marrë atë dhe i thoni atij që ju duan atë!