Gjendja emocionale në përgatitje për konceptimin


Të gjitha gratë, gratë shtatzëna të cilët vijnë në fazën më të rëndësishme të jetës së tij - konceptimin, shtatzënisë dhe lindjes seriozisht, mos harroni se përgatitjet për këtë ngjarje është gjithashtu shumë e rëndësishme dhe duhet të jetë së paku një muaj para konceptimit. Fakti që trupi i gruas për shtatzëni duhet të ndjekë më e mirë për të përgatitur fizikisht, ata e dinë shumica e nënave të mundshme. Nëse ju pyesni ndonjë nga zonjat në lidhje me mënyrën se si t'i qasen përgatitjen për konceptim, pothuajse çdo mos hezitoni të telefononi dhjetra masave për të "vendosur" në trupin e femrës për të ushtruar funksionin riprodhues. Në mesin e tyre ndoshta do të quhet: një vizitë tek gjinekologu, disa ushqim, përjashtimi i abuzimeve shpëtoj e shprehive të këqija dhe më shumë.


Megjithatë, njerëzit shpesh harrojnë se nëna e ardhshme jo vetëm për t'u përgatitur për konceptues fizikisht, por moralisht të detyrueshme! Ndoshta në disa raste edhe mund të konsiderohet më e rëndësishme, sepse nëse vajza është mjaft i shëndetshëm, të ushqyer siç duhet, nuk vuan aderimin me alkool, cigare, etj, në përgjithësi, mund të konsiderohet i gatshëm për shtatzëni. Por Gjendja emocionale në përgatitje për konceptimin mund të bëjë këtë eveniment i rëndësishëm pritej dhe e dëshirueshme, e cila është shumë e rëndësishme në këtë rast. Duke folur për përgatitjen emocional, duhet theksuar një gjë shumë të rëndësishme: për qëllim kryesisht shpirtra të shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës, si në grua dhe burri i saj.


Duket e rëndësishme për nënat e ardhshme të tërheqë vëmendjen për faktin se shteti i saj psikologjike para se të filloni të krijoj. Është shumë e rëndësishme edhe për shkak se ndikimi i sistemit nervor qendror është sistemi endokrin dhe është përgjegjës për prodhimin e hormoneve në trup. Siç e dimë, hormonet janë thelbësore për konceptimin dhe një shtatzëni të plotë. Gratë moderne punojnë shumë, janë mënyrë jetese shumë aktive, shpesh fle, duke siguruar një tendosje serioze në sistemin nervor dhe të çon jo vetëm psikologjike, por problemet hormonale. Sipas mjekëve, gruaja emocionale moderne para se të bëhej një nënë duhet të marrë parasysh kur u përgatitur për të krijoj dhe reduktimin e stresit psikologjik në trup. Ky duhet të plotësisht tjetër, hani si duhet, fle një ditë për të paktën 8 orë. Ulen kundërindikuar në një dietë të rreptë, humbje peshe shpejtë.


Në përgjithësi, një përgatitje të plotë për konceptimin duhet të përfshijë heqjen e të gjitha devijimeve të mundshme në trup dhe të shpëtoj nga të gjitha sëmundjet, nga e cila të jetë e mundur. Konceptimi - një periudhë mjaft të rëndësishme, ai urren bujë, kostot e sidomos nervor që të gjithë duhet të bëhet gradualisht, me qetësi, në mënyrë sistematike. Adekuate emocionale, shumë e nevojshme në përgatitje serioze për konceptimin nuk është arritur në një ditë. Këtu, më shumë se kurrë e rëndësishme për të mbështetur një njeri i cili, sigurisht, është në proces të përfshira. Është shumë e rëndësishme për të kënaqur dhe të mbështesin njëri-tjetrin gjatë kësaj periudhe, forcimin e marrëdhënieve emocionale. Ne së bashku duhet bërë gjëra që ju duan, të kërkojë të gëzojë komunikimin, të ecin, të gëzojnë jetën dhe parashikojnë të ardhmen momente të lumtura.


Çdo dashuri dashur dhe është një tjetër gur themeli në ndërtimin e themelimit të lumturisë së atësisë dhe amësisë, kështu që nuk pajis keq në këtë "blloqe ndërtimi". Në këtë moment është e rëndësishme për të kuptuar se një burri dhe gruaja të cilët planifikojnë të bëhen prindër, janë një ekip me një partner të vetëm dhe qëllimi më i rëndësishëm. Është e vështirë për të duhet të akorduar në një shtatzëni të ardhmen në qoftë se ndonjë nga partnerët, për disa arsye, nuk e ndajnë një angazhim të përbashkët për këtë qëllim. Ndoshta kjo është e dobishme që t'i nënshtrohen mbështetje psikologjike për çiftet.


Më vete dua të them disa fjalë në rastin kur bashkëshortët ose bashkëshorti ka vështirësi të caktuara psikologjike dhe e hedh poshtë mundësinë e konceptues një fëmijë për shkak të gabim ende duke përjetuar. Ndonjëherë, edhe pse, për të akorduar përsëri, të marrë disa sasinë e kohës dhe emocional në këtë rast është jashtëzakonisht i rëndësishëm në përgatitje për konceptim. Gjëja kryesore për të kujtuar një gjë: 4/5 e të gjitha rastet e dështimeve konsiderohen dukuri aksidentale dhe nuk është përsëritur domosdoshmërisht përsëri.

Gjendja emocionale në përgatitje për konceptimin, shtatzënisë dhe zbatimin e ardhshëm të emërimit të tij si prind, është e nevojshme për t'iu përgjigjur të shpeshta dhe pyetje shumë e rëndësishme: "A do të jem një nënë e mirë (babai) i mirë për fëmijën e tyre" Shumica e vetë njerëzit përgjigjur kësaj pyetjeje të vështirë, në analogji me fëmijërinë e tyre, dhe për të krijuar një ide personale të asaj që duhet të jetë "prindër të mirë". Si për të miratuar psikologët perëndimorë nuk kanë nevojë fëmijët tanë më në tërësi në mënyrë që të më plotësisht të zhvilluar emocionalisht, madje edhe fëmijë ka nevojë për mangësitë prindërore. Fatkeqësi të mëdha dhe të vogla të mësuar një fëmijë për të kapërcyer zhgënjimin, të kujdeset për veten, kështu që nuk duhet të jenë prind "e përsosur", lënë çdo gjë fëmijës tuaj, vetëm të jetë mjaft e mirë.


Pikërisht, ose pothuajse të duhet të mendojnë nëna dhe babai i ardhshëm, emocionalisht të përgatitur për konceptimin e ardhshëm. Mundur humor të keq, pjesa tjetër e duhur, humor, ajër të pastër, dhe kujdes të kualifikuar profesionale - janë elementet e nevojshme në mënyrë që të më të saktë të akorduar në një shtatzëni të ardhmen, sidomos në qoftë se për ndonjë arsye nuk është e lehtë për të arritur. Ankthi, fyerje, depresioni duhet në këtë periudhë të jetës thjesht zhduket, duke e lënë vendin vetëm të qetë pritje të lumturisë në të ardhmen.