Ftohtë të përbashkët në shtatzëninë e hershme


Në mënyrë që të maksimizuar të përjashtojë shumë probleme në të ardhmen, një grua shtatzënë duhet të monitorojnë me kujdes shëndetin e tyre, e di se të gjithë. Nuk është çudi gruan gjatë gjithë shtatzënisë nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore, sepse çdo sëmundje nuk përjashtohet gjatë këtyre 9 muajve të gjata. Ajo do të duket se ajo mund të jetë e gabuar me ftohjet banale, ne disa herë në vit mund të pa asnjë efekte speciale bartin sëmundje, por të ftohtë në shtatzëninë e hershme mund të jetë një kërcënim serioz për shëndetin e fëmijës së palindur.


Ftohtë fillore mund të jetë i rrezikshëm, veçanërisht në qoftë se një grua në shtatzëninë e hershme shtyhet shumë të vështirë. Nuk është aq e lehtë për të kuruar një të ftohtë, duke qenë shtatzënë, për shkak se shumë droga në këtë fazë të jetës së një grua është e kundërindikuar. Ftohjet gjë përgjithësisht mjaft e keqe, por u transferua në fillim të vitit, edhe më të fshehtë. Është e qartë se kjo sëmundje e përhapur është imun, askush kurrë, ndonjëherë edhe në sezonin e ngrohtë që ju mund të kapur një të ftohtë.

Trupi i femrës gjatë shtatzënisë në një gjendje të immunosuppression, si ftohtë si infeksione të tjera mjaft lehtësisht në gjendje për të goditur atë, dhe në shtatzëninë e hershme është dobësuar veçanërisht. Embrioni nuk duhet të ndahen trupin prind, natyra ka marrë kujdesin e saj, por në të njëjtën kohë, trupi i një gruaje në këtë fazë shumë e ndjeshme ndaj kërcënimeve të tjera të jashtme: bakteret, viruset, patogjene që mund të jetë e ftohjet. Sa e rrezikshme ajo është e ftohtë në shtatzëninë e hershme, ose ajo mund të shkaktojë dëme të pariparueshme për shëndetin?


Periudha më e rrezikshme e shtatzënisë për sëmundje konsiderohet ftohtë deri në 8 javë. Vetëm atëherë embrioni hedhur sistemeve të mëdha dhe organet, të tilla si sistemi nervor. Kjo periudhë është formuar dhe fillon placentë e saj të punës. Nëse një grua mbart ftohjet në fazat e hershme të shtatzënisë së tyre rrezikon përçarje e placenta, e cila nga ana mund të shkaktojnë hipoksi fetusit, mungesa e furnizimit me oksigjen, zhvillimin vonuar fetusit.


Ftohjet, shkaktuar nga viruset që mund të prishin një bookmark në embrionit organet kryesore të brendshme, e cila mund të çojë në defekte të lindjes. Një nga pasojat më tragjike që mund të ndodhë për shkak të ftohjet, të transferuara në shtatzëninë e hershme, ajo është ndërprerja myyazytsilne. Pra ftohtë, transferohet në gjë fillim jashtëzakonisht e rrezikshme dhe kjo nuk mund të trajtohet në mënyrën se si ne e përdorur për të bërë atë çdo ditë, jeta e zakonshme.

Çfarë duhet të bëni në qoftë se një grua shtatzënë në fillim të ftohjet ende tura se ajo mund të ndihmojë, në mënyrë të pashmangshme do të jetë ndonjë problem me shëndetin e një fëmije? Në shenjë e parë e një të ftohtë, gratë shtatzëna duhet të konsultoheni me një mjek menjëherë, pasi kjo simptomave të ftohtë të njohura për të gjithë. Mos shkoni në klinikë, për shkak se ka shumë njerëz që rastësisht mund të jetë një burim i infeksionit të SARS ose gripit, ajo është e mirë për të thirrur mjekun në shtëpi. Ajo duhet të mbahet mend se shumica e barnave që kemi tradicionalisht marrë për ftohjet, tani do të jetë i kundërindikuar në mënyrë rigoroze. Në asnjë rast nuk duhet të angazhohen në vetë - nuk është rasti, kur është e mundur që të eksperimentojnë në veten e tyre. Ajo gjithashtu duhet të vënë mënjanë të gjitha bashkëshortet fondet e vjetra dhe metoda të tjera alternative të trajtimit, vetëm kujdes mjekësor në këtë fazë mund të ndihmojë parandalimin e keqja.


Në mënyrë tipike, të ftohtë nuk është veçanërisht e shqetësuar në lidhje me një grua që është në fazat e hershme të shtatzënisë, për shkak se ajo nuk mund të di edhe atë që është në pozitë "interesante". Kjo ndodh shpesh, por në të ardhmen duhet të përpiqemi në mënyrë që të zvogëlojë në minimum rrezikun e gjetjes së një infeksion. Virusi, i cili nuk është veçanërisht e frikshme për person mesatar, ajo është jashtëzakonisht e rrezikshme për fëmijën e palindur. Për të vlerësuar gjerësisht se çfarë ndikimi shkatërrues që mund të japin sëmundje në fetus, e mjaftueshme për të dini se vogël shtatzënisë një grua kur ajo është e sëmurë, më të larta implikimet e rrezikut për të ardhmen e fëmijës. Për shembull, në qoftë se një grua u godit dridhura për 3-4 javë, ndoshta shtatzëna, që nuk zhvillohet. Në periudhën e 4-12 javë në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun që të ftohtit të ndikojë negativisht në zhvillimin e një organi të brendshëm të fëmijës. Pas kësaj periudhe "të rrezikshme", që është, me fillimin e tremujorit të dytë, rreziku nuk është më aq e madhe sa sistemet dhe organet e fëmijës në mënyrë të duhur për këtë kohë janë formuar.


Hundë zihet fryma, dobësi, ethe, dhimbje të trupit, mungesa e oreksit - kjo është simptomat e zakonshme të ftohjes, por ata mund të çojë në mungesë të ushqimit dhe oksigjenit foshnje në barkun e nënës. Është shumë e rrezikshme nëse temperatura e trupit të një gruaje shtatzënë për një kohë të gjatë e mbajti lart 38 gradë - një kërcënim serioz për zhvillimin e fëmijës. Ne nuk mund të tolerojmë të ftohtë në këmbë, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj. Të gjitha barnat duhet t'i nënshtrohen përzgjedhje të plotë: asnjë aspirinë dhe droga të tjera në të cilat ajo është e përmbajtura. Nuk ka nevojë të fluturoj këmbët. Sasi të mëdha të vitaminës C mund të shkaktojë gjakderdhje nëse amortizuar ato në shtatzëninë e hershme. Në qoftë se një të ftohtë kapur ende deri, mos panik, të shumtën e rasteve përfundon mirë, veçanërisht në qoftë se gruaja e ndjekur të gjitha udhëzimet me mjekun tuaj. Analiza dhe test i mirë rezultatet, shëndet të mirë - të gjitha të cilat do të transferohen në mënyrë të sigurtë ftohjet provave.