Erozioni i qafës së mitrës gjatë shtatzënisë


Erozioni i qafës së mitrës është një sëmundje e zakonshme gjinekologjike që shpesh zhvillon pa asnjë simptomë. Shpesh ndodh që edhe të qenit shtatzënë, një grua e gjen më shumë për erozionin ekzistuese. Erozioni - një sëmundje e cila karakterizohet nga ulceration në sipërfaqe të mukozës të mitrës.


Si funksionon shtatzënisë erozionin qafës së mitrës?


Gjinekologë besojnë se prania e erozionit qafës së mitrës gjatë shtatzënisë nuk ndikon fëmijën në zhvillim dhe shtatzënisë vetë, por ajo është një uyazyka - nëse rezultatet e testit treguan praninë e infeksionit. Ajo pranimi i sëmundjeve infektive mund të jetë e rrezikshme për fëmijën. Shpesh, gjatë shtatzënisë erozioni i qafës së mitrës zhvillohet plotësisht asimptomatike, dhe gruaja mund të jetë në dijeni të problemeve shëndetësore. Vetëm gjatë një vizite të planifikuar në erozionin gjinekologu është diagnostikuar. Megjithatë, kur erozioni filloi të zhvillohet përpara shtatzënisë ndodhin në ndryshimet e një gruaje të trupit mund të ndikojnë në rrjedhën e mëtejshme të sëmundjes. Mund të përjetojnë shenjat e mëposhtme të erozionit:


· Sekrecionet vaginale që ndodhin pas marrëdhënieve seksuale, ngjyra transparente mutnovatoho;
· Dhimbje barku dhe kontakti vaginal seksual;
· Caktimi i mundshëm i një përzierje e qelb apo gjak.
Nëse një grua është shtatzënë dhe ajo u diagnostikua me erozion, atëherë çdo lengjet vaginale është arsyeja për një vizitë të menjëhershme te mjeku. Këto simptoma mund të shfaqen në praninë e ndonjë infeksioni që në vetvete është një rrezik fëmija palindur dhe nëna e saj. Mjeku fillestare diagnoza mund të vihet edhe gjatë inspektimit vizual të pacientit në karrige gjinekologjike. Gjithashtu, mjeku është e nevojshme për analizë Citologjia dhe në qoftë se rezultatet nuk tregojnë ndonjë anomalitë, trajtimet largohen para lindjes. Megjithatë, kur testet treguan praninë e dysplasia, një grua përshkruar teste shtesë për të ndihmuar të kuptoj se prania e HPV. Në praninë e tij gruaja i emëruar nga kolposkopisë.

Pas procedurave të ndërlikuara diagnostikuese, vetëm një specialist mund të përshkruajnë kurse trajtimi nënën shtatzënë. Kur shtatzënia është zakonisht aplikimi përshkruesit lokale me pronat e shërimit. Nëse erozioni bashkohet me inflamacion më të afërt e indeve, shfaqet ndarja, në raste të tilla mund të caktohet për drogë anti-inflamator lokale apo antibiotikët që mund të përdoren gjatë shtatzënisë. Për shembull, në qoftë se e gjakderdhje erozionit, mjeku përshkruan qirinj që përmbajnë Methyluracilum, i cili është i njohur për vetitë shëruese dhe nuk është e rrezikshme për fëmijën zhvillon. Nuk mund të administrohet me qirinj vaj buckthorn detit që kanë një efekt të ngjashëm.

Në kushte normale trajtohen erozionit të djegurit, por kjo mund të jetë në dispozicion gjashtë muaj pas lindjes vetëm, si rezultat i një trajtimi të tillë mund të ndryshojë elasticitetin e mureve të mitrës. Përveç kësaj, shpesh pas lindjes eliminon nevojën për të trajtuar veten - erozioni shërohet në sajë të ndryshimeve hormonale që ndodhin në gra.
Në çdo rast, një grua shtatzënë duhet me vetëdije për shëndetin e tyre dhe në kohë për të parë një mjek.