Mjetet e mbrojtjes nga shtatzënia e padëshiruar


Shtatzënia është një mrekullueshme pritjet e takimit herë me njeriun e ri. Por në rast se shtatzënia është e dëshiruar. Dhe në qoftë se nuk kishte "asnjë kohë"? Pastaj ajo ndjehet? Çfarë po ndodh në mendjen e saj? Pas të gjitha, para se kjo është një zgjedhje e vështirë: të mbajnë apo jo ta mbajmë? Pjesërisht, vendimi është bërë jo në favor të fëmijës. Por një grua mund të shpëtoj veten nga kjo zgjedhje të vështirë. Ka shumë mjete për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar.


Shumë është thënë në lidhje me drogat hormonale kontraceptive, ata e bëjnë edhe me këtë detyrë - mbrojtje nga shtatzënia nuk është e dëshiruar. Por ka situata ku ata nuk mund të përshkruajnë, të gjirit pleqsh, prania e sëmundjeve kronike në gratë apo çrregullime hormonale. Në kuadër të këtij neni, unë nuk do të ndalem në to, por nuk flasim për kontraceptivët hormonal.Veprimi kontraceptive nonhormonal
Ato janë aplikuar topically, është futur në vaginë. Kjo krijon një barrierë mekanike mes spermë dhe vezë dhe fekondimit ndodh.

Asnjë mbrojtje hormonal nga shtatzënia e padëshiruar

Ka dy grupe:


Mekanike, më të zakonshme dhe më së shpeshti është grave drejtuar në këtë metodë është IUD (pajisje intrauterine).

Grupi i drogës ata janë futur në zgavrën e vaginës. Veprimi i tyre ka për qëllim të reduktimin lëvizjen e spermatozoideve dhe e bën të pamundur për depërtimin në mitër. Disa prej tyre janë shumë të efektshme, ndonjëherë duke arritur në 98-99% (Pharmatex). Tani ndalem në to në mënyrë më të detajuar.


Mekanik. Pajisje intrauterine, është përdorur kohë të gjatë, ajo mbron 99% fillimin e një shtatzëni të kërkuar. Navy ka forma të ndryshme: letër T në një figurë tetë ose spirale, etj Ato janë bërë prej plastike, por ndonjëherë bashkangjitur substanca të ndryshme me efekt terapeutik (bakri, ari, etj). Navy injektuar në mitër 2-3 ditë nga fillimi i menstruacioneve. Gratë pas lindjes se administrohet në çdo ditë.

Vedennaya mitra Marinës kontribuon në formimin e Tapat mukotike në frontin e mitrës dhe ndryshon strukturën e qelizave të rreshtim mitrës (mukozës). Nëse fekondim përkundër të gjitha masave që ndodhi, të marinës e bën atë të bashkëngjitni për murin e mitrës.Përfitimet marinës
- reaksione alergjike në zhvillim janë shumë të rralla;
- nëse duhet të hyjë në spirale mitrës, atëherë gruaja nuk ka asnjë ndjenjë e mirë, duke përfshirë edhe gjatë seksit;
- Marinës të shtrenjta dhe jo ky lloj i kontraceptive është shumë e dobishme;
- në qoftë se një grua pas lindjes, dhe ajo gji, të marinës është plotësisht i sigurt për të;
- nuk ka nevojë për të pirë një pilulë çdo natë, dhe është e mundur që të harrojnë për të bërë këtë rast, rrezikun e gjetjes shtatzënë disa herë;

Kundërindikimet absolute për përdorimin e Marinës, si një mjet për mbrojtje nga shtatzënia e padëshiruar

- Sëmundjet akute e aparatit gjenital të brendshme femërore: oophoritis, Endometrioza, etj
- Reagimi alergjik ndaj plastike ose bakri;
- prania e sëmundjeve me një tendencë për gjakderdhje: hemofili, Thrombocytopenia, dhe të tjerët;
- shtatzëni ektopike më herët;

Në të gjitha rastet e tjera, një mjek vendos nëse ju mund të përdorni si marinës.


Grupi i drogës
Këto përfshijnë medikamente, të kryejë funksionin pengesë. Gratë duhet të hyjnë direkt në vaginë përpara marrëdhënieve seksuale. Struktura e këtyre barnave përfshijnë substanca të quajtura spermacidet.

Spermicidet reduktuar lëvizshmëri të spermës veten e tyre dhe shkatërrimin e tyre. Përveç kësaj, spermicidi kanë aftësinë për të formuar një plug mucous në frontin e mitrës dhe të formojnë një film mbrojtëse për muret e vaginës.
Kontracepsioni jo-hormonal si mbrojtje nga shtatzania e padëshiruar e përdorur, në qoftë se metodat e tjera janë të kundërindikuar (DIU, pilula hormonale) ose të ketë marrëdhënie seksuale të parregullt dhe seksi rastësor.

Përshkrimi i pengesës më të zakonshme ilaçe do të thotë të cilat janë përdorur për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruarPërfaqësuesi thjeshtë i këtij grupi është konratseptyn. Një grua duhet të hyjë një qiri në vaginë përpara se secili kate akt.


Qirinj Oval, Patenteks, Nonoksylol, Benateks përveç se ata shkatërrojnë spermës ata gjithashtu kanë pronat antivirale dhe antifungal. Kjo do të thotë që një grua plus mbrojtja nga shtatzënia e padëshiruar është e mbrojtur edhe nga sëmundjet që mund të infektohet nëse nuk mbrohet marrëdhënie.

Pharmatex, një preferuar do të thotë shumë gra që nuk e përdorin hormonet. Ajo është shumë efektive, besueshmëria e mbrojtjes kundër shtatzënisë nuk është e dëshiruar afrohet marinës dhe kontraceptivëve hormonal. Përveç kësaj, Pharmatex përkryer mbron gruan nga sëmundjet, të cilat ajo mund të merrni në marrëdhënie jo të mbrojtura seksuale, candidiasis, herpes gjenital, klamidia, dhe mikoplazmave ureplazmы. Në rast të seksit aksidentale është mbrojtja ideale. Pharmatex përdorur në disa forma të dozimit: krem, topa vaginale, swabs. Në shtupë është e preferuar, pasi futja e tij në fuqi vaginë zgjat deri në 24 orë.


Metodat pengues kontraceptive është e mirë se ajo mund të përballojë për çdo grua dhe kjo nuk do të shkojë në pritje të gjinekologu. Një contraindication vetëm për përdorimin e saj të ketë një reaksion alergjik ndaj drogës ose komponentët e tij, shpesh gjalpë kakao.

E gjithë kjo është e mirë, por që vetëm do të gjej të drejtë do të thotë për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar duhet ende të konsultoheni me një gjinekolog, por ai do të gjejë një metodë të përshtatshme të kontracepcionit për ju.