Ruaj grua shtatzënë në spital


Arsyeja më e zakonshme se një grua është e vendosur në ruajtjen e spitalit - kërcënimi i abort. Në këtë rast, ju me të vërtetë duhet të shikojmë pas vetvete. Larje, gatim, pastrim, etj - Duke qenë në shtëpi, për të përjashtuar të gjithë orarin e përditshme ju thjesht nuk mund. Ajo do të duket se një gatim të tillë të tmerrshme? Vetëm se, një qëndrim pak në furrë! Për fat të keq, edhe një ton të lehtë të mitrës pas qëndrimit gjysmë ore në këmbë mund të provokojë gjakderdhje. Le të flasim për mbajtjen e shtatzënisë një grua në spital.


Gratë që tashmë kanë fëmijë, zor se mund të përballojë për të shpenzuar ditë qëndrojnë në heshtje në shtrat. Ngriti fëmijën në krahët e tij (! Oh, kam harruar, ju nuk mund të), shndërrohen ashpër gjatë prirje lojës në gjëra të rënë - të gjithë faktorët e rrezikut, mjerisht. Në spital ju jeni të garantuar do të kursehen nga punët e zakonshme shtëpiake dhe ngarkesat "i mitur". Pastrimi, gatim, larje kate - funksionet e caktuara për personelin mjekësor, ju mos u bëni merak për këtë. Shpesh kjo është e mjaftueshme për të bërë nëna shtatzënë të ndjehen më mirë. Shto një vëzhgim orën mjekësore, aftësia për të kryer të nevojshme ose intravenoze injeksione vitaminë, dhe thërrisni një mjek nëse ka situata vogël alarmante - në përgjithësi, plus kursim stacionare më shumë se e mjaftueshme.


Pika e parë negative - është, natyrisht, ndarja nga familja e tij, familjen dhe shokët e tij. Gama e komunikimit është duke u pakësuar, dhe menduar se si burri atje / nëna / motra të përballen me fëmijën moshuar, të parandaluar gjumë. Jo sfondi më i suksesshëm emocional. Disavantazhi i dytë serioze - burgosje. Plus zhvillimi i mundshëm i "sindromi pallto të bardhë": në formën e mjekëve në rrahje zemre e pacientit gjallëron dhe në mënyrë dramatike mund të kërcejnë presion. Përveç kësaj, nevoja për procedura të ndryshme mjekësore dhe ekzaminimet shton edhe pozitive. Në departamentin e patologjisë së shtatzënisë (në një spital të specializuar - nuk e shtatzënisë) është grua relativisht e shëndetshme mund të jetë tjetër për të vërtetë e pacientit "e vështirë".


Në mbrëmje, ata shkëmbyen histori nesayazykatymy dhe nëna e pambrojtur shtatzënë me një rrezik të vogël të abortit vetë domalovuye diagnozë të tmerrshme - dhe kjo ndodh. Në përgjithësi, kjo nuk është për t'u habitur se shumica e grave duan të jenë të bazuar ekskluzivisht në mbajtjen e shtëpisë.

Nëse jeni serioz për të marrë në shtëpi, ju keni nevojë për të siguruar se një numër i kushteve të rëndësishme. Ju keni për të krejtësisht të mbrojtur veten nga të gjitha punët e shtëpisë (nuk gatuaj, nuk e larë dhe nuk hekur, nuk kujdesen për të mësuar se si të shikojnë si pluhuri akumuluar, etj). Është e nevojshme për të minimizuar ndërveprimin me njerëz që e bëjnë ju shumë i ngacmuar dhe nervor, si dhe të sëmurët ose vetëm zabolevayuschymy. Pajtohem sfidë nëse jetoni "fole e madhe"! Ushqimi dhe të ushqyerit e duhur. Pavarësisht nga "gënjyer Strike", ju duhet të hani shpesh dhe të vogla. Megjithatë, siç ju kujtohet, ju mund të gatuaj, ngarkesën maksimale të mundshme - rinxeh ushqimin. Në rastin e ton theksuar që gjithmonë rrit kur ndryshon pozicionin e trupit, sidomos kur ju merrni deri dhe të shkojnë (madje edhe afër dhe të gjatë), është e dëshirueshme që dreka ju solli drejt në shtrat.


Ndërsa ju duhet të jetë gjithmonë personi i cili mund të "japin shpatullën e saj" - nga "të sjellë për të ngrënë" që "urgjentisht të marrë në spital." Ky është një kusht shumë i rëndësishëm, sepse edhe në qoftë se të gjitha kërkesat nuk mund të garantojë se situata papritmas përkeqësohet. Aftësia për të bërë injeksione dhe IVs në shtëpi. Për fat të mirë, sot nuk është një problem - disa qendra mjekësore ofrojnë këtë shërbim, ju gjithashtu mund të doyazykatysya infermiere nga klinikë. Kontakt të vazhdueshëm me mjekun i cili mund të, nëse është e nevojshme, të rregulluar kohën e trajtimit.


Gjëja më e rëndësishme në çdo rrezik e abortit - shtrihem, ju me të vërtetë duhet të gënjejë, gënjeshtër dhe gënjeshtra, pa marrë parasysh se sa e vështirë mund të duket e rastit. Përveç kësaj, është e nevojshme për të eliminuar shkakun e ton (nëse është e mundur) ose të krijojnë uyazyka mirë për zhdukjen e tij - në mënyrë korrekte dhe të menjëherë të marrë të gjitha ilaçet e përshkruara nga mjeku. Nga koha në kohë (të paktën një herë në javë) duhet të vizitoni mjekun tuaj në mënyrë që ai të mund të vlerësojë efektin e trajtimit: Nëse një regjim kursimi shtëpi pengon rezultatin e duhur, për të shmangur kalimin stacionare të ketë sukses.


Supozoni mjeku këmbëngul për hospitalizim urgjente dhe trajtim spitalor, por diçka që ju keni dyshime. Në heshtje, mos panik pyesni mjekun për të shpjeguar se çfarë lloj arsye ajo është e rekomanduar për të shkuar në spital. A është e vërtetë se situata është aq e rëndësishme? Çfarë mund të sjellë refuzimin tuaj? A ka një alternativë? Nëse ju besoni me mjekun tuaj, pasi përgjigjen e tij të hollësishme me siguri mund të vendosë. Ka një arsye që të mos i besojnë? Në këtë rast ju duhet të konsultoheni me një specialist. Për fat të keq, shpesh nëna thjesht nuk i vetëdijshëm për çfarë masë ose në një tjetër patologji të rrezikshme për veten apo fëmijën - ". Nëse diçka shkoi keq, unë do të kishte kuptuar" Kjo është mashtruese. Një shtatzënë mund të ndjehen mirë edhe kur fëmija në problemet e saj barkun serioze. Ja një shembull - PREVIA placentë. Gruaja - nuk ka ndjesi të pakëndshme mes frutave në rrezik të madh!