Grua e shëndetshme dhe gji duhur


Shëndeti i Grave dhe crumbs duhura gji ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me njëri-tjetrin. Së pari, dhënia e gjirit është 90% e shtatzanise planifikuar profilaktik të onco-sëmundjeve vezoreve dhe gjirit. Së dyti, nëpërmjet gjirit të ushqyerit e fëmijës vazhdon marrëdhënie të ngushtë e nënës dhe fëmijës. Sa herë që nëna ime të fillojë ushqyerjen me gji një fëmijë në mes tyre nuk është një akt i butësi, kujdesin, dashurinë dhe komunikimit. Fëmija, vazhdimisht duke marrë gji, gëzojnë procesin. Manifestuar këtë pikëpamje, gjiri gjoksin me kënaqësi të madhe dhe kënaqësi, rozovoschekostyu. Pas ngopjes, Baby Gjoks refuzuar. Dhe çfarë një kënaqësi dhe nëna e pakrahasueshme lumturia merr pasi ushqyerja me gji fëmijën tuaj!Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se kur dhe si duhet të shprehin qumësht.
Nevoja për të shprehur qumësht në pleqsh fëmijë të sëmurë ose të parakohshme, si dhe në rastin kur nëna e fëmijës shkon në punë. Qumësht të tilla ruhen në frigorifer ose në një termos për një ditë. Ajo mund të përdoret gjithashtu në qoftë se ka një nevojë për të thyer gji. Nëna duhet të shprehin qumësht në kërcënimin laktostoza rastit, por një vendim mund të bëhet vetëm kur këshilluar për të bërë mjek.

Ajo duhet të shprehin qumësht shpesh?

Në qoftë se nëna është një sëmundje shumë e rëndë që nuk lejon gji duhet të shprehin më shumë qumësht. Nëse nëna vuan nga nipples plasaritur - ajo duhet të kryejë pompuar nga numri i ushqyer një fëmijë. Në mes të pompimit, ajo duhet të japë nipples trajtimit. Kjo mund të jetë jo më shumë se 2 ditë, përndryshe, pompimit të shumta mund të çojë në të përhershme apo të pompimit, ose për të zvogëluar procesin e të dhënit gji në gjoksin e nënës.
Duhur me fëmijë në gji crumbs, siguron saktësinë dhe manual pompimit mekanike ose elektrike.

Gjatë qumësht pompimit të dorës nuk duhet të duket lënduar në proces. Nëse ndonjë - mjet përdorur pajisje të pasakta pompimit. Qumështi i pompimit duhet të bëhet nga të gjitha segmentet torakal. Ztsidyvshy një gjirit, një grua ka për të filluar pompimin gji të tjera.

Si për të ruajtur shëndetin e grave dhe për të parandaluar të çara në nipples?
1. Është e nevojshme për të zgjedhur thërrimet drejtë qëndrimin e të ushqyerit e tij në kohë, ose të fillojnë nipples ndezjen, atëherë paraqitja e çara përmes të cilave bakteret që shkaktojnë mastitë (inflamacion i gjirit), apo abscesi.

2. Kur çara duhet të shprehin qumësht dhe mënyrë urgjente për të trajtuar të çara.
3. Për të gjirit ishte e thatë - të investojë në bra mbushje.
4. larje shumë të shpeshta të gjirit mund të shkaktojë nipples thatësi.

Breast e nevojshme për të ruajtur shëndetin e gruas?
Pompat e gjirit janë mekanike dhe elektrike. Nëse keni diku për të shkuar apo për të shkuar në punë, atëherë pompë gjirit është e nevojshme. Sepse procesi i pompimit nuk ka marrë shumë kohë dhe është shumë i mirë në mbajtjen periudhë të dhënit gji. Ai është aq i mirë dhe në qoftë se fëmija juaj nuk dëshiron të marrë në gjoks, dhe ju keni mjaft qumësht.


Fëmija i duhur gji ndihmon në rritjen e prodhimin e qumeshtit
Manifestimi i dashurisë për mrekulli e vogël e nënës së tij e lidhur direkt me oxytocin hormon, i cili është në përputhje me alokimin e kapaciteteve për qumësht në femra.
Por ankthi, çdo lloj dhimbje dhe ankth i nënës pengojnë këtë refleks. Një grua nuk duhet edhe dyshim se ajo është në gjendje për të kryer fëmijën e duhur gji! Kjo gjithashtu ndikon në refleks. Mom duhet të jenë të sigurt, më të tjerët, fle, ha mirë dhe të bëjë ushtrime gjimnastikor projektuar posaçërisht për fëmijë në gji.


Nëse qumështi nuk është e mjaftueshme, është që të rrisë frekuencën dhe kohëzgjatjen e feedings, duhet të kryejnë dhe të pompimit qumësht për të ushqyer fëmijën e saj gjatë natës. Atë natë Hormoni i mirë është prodhuar. Ndihmë e mirë dhe fërkoni përsëri në rajonin e kraharorit, lavazheve vagjinore dhe përdorimi i pijeve të ngrohta, veshje të ngrohtë. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të përdorni mbledhjen bimor. Nëse ende në një periudhë të gji fëmijën tuaj merr sasi të pamjaftueshme, ju nuk duhet menjëherë t'i japë atij një shishe e ushqimit. Kjo mund të çojë për të përfunduar vidyazyka fëmijën nga gjiri. Apliko në këtë rast gota, pipettes, lugë!

Ndihmojë fëmijën Papën në një kohë kur gji nëna e ushqen atë - është e pamohueshme. Një njeri duhet moralisht të mbështesë gruan e tij, ajo do të ndihmojë të saj të bëhen më të sigurt. Sidomos ndihmojë njeriun për të ndihmuar gruan e tij gjatë shkëputjes nga gjiri i një mrekullie të vogël. Kujdesi Papën për fëmijën, të ushqyerit dhe duke luajtur me të, jo vetëm - të ndihmojnë nënën, por një plus i madh në stabilitetin e marrëdhënieve brenda familjes.

Cila është natyra higjienike për të ndihmuar në ruajtjen e shëndetit të gruas ushqyerit kohë?
1. Mos i lani kraharorin shpesh me sapun dhe ujë, dhe më të mirë të trajtuar mbetjet e saj qumësht në javën e parë pas lindjes.

2. higjienike të marrë një dush në tuaj.
3. Bra ndryshojnë shpesh dhe e përdorin atë për të jastëk gjirit.
4. Shpesh dhe tërësisht të lani duart tuaja, sidomos pas zëvendësimit pelena dhe pelena dhe tualet.
I dashur mami, të kujdeset për shëndetin e tyre dhe të shpenzojnë të duhur me gji fëmijën e saj i dashur!