Shpinë shëndetësor gjatë shtatzënisë


Të gjitha rekomandimet për shëndetin e shtyllës kurrizore mund të reduktohet në pesë rregullave, zbatimi i të cilave do të bëjë shtatzënia juaj, të shëndetshëm dhe plot emocione pozitive. Le të flasim për shëndetin e shpinë gjatë shtatzënisë.
Vende në karrige të buta gjatë shtatzënisë, karrige të pakëndshme, rri shtrembër zakon të çojë në mbingarkesat e shpinë. I pari duket për të mbështetur, pastaj fillon të kujtoj veten shpinë qafës së mitrës. Për të shmangur këtë, të jenë të kujdesshëm se sjellje të merrni gjatë ditës.

• Në qoftë se ju të mbajë prapa vend si smoother, duke u mbështetur në karrige e tij. Provo në vendin rul shtesë trashë nën fileto mishi.


• Kushtoj vëmendje të cilësisë së krevatit në të cilën ju fle. Paraqet për gjumë më të mirë të ndryshojnë, për shembull, për shkak të një numri të madh të pillows dhe mbështetëse.
• Qëndrimi shpërndarë ngarkesën në të dy këmbët. Përsëri duhet të jetë i drejtë.

Nëse ka një prirje për të fituar peshë gjatë shtatzënisë, kontrolloni dietën tuaj dhe për të rritur aktivitetin fizik. Një dietë të ekuilibruar - vitamina, minerale, ushqime të pasura me kalcium, veçanërisht e rëndësishme gjatë kësaj periudhe. Vëzhgoni macet. Periodikisht, ata fillojnë të bëj përsëri, tërheq kuotat. Dëgjoni veten tuaj. Dhe një herë një dëshirë të ngrohtë deri, shtrirje, të bëjë si të prirjeve.

Ju ndoshta keni vënë re tashmë se kur humor të keq, ndryshim sjellje, tërhoqi kokën në shpatullat, krahët lavaman Me foto mirë po ndryshon. Provo dhe për të mbajtur shëndetin tuaj mendor. Më shumë në këmbë, të lexojnë libra interesante, gëzojnë socializing me familjen dhe të dashurit. Yoga kujdeset shpinë mirë. Dhe i jep kurajo, energji dhe shëndet të mirë. Komplekset e veçanta të ushtrimeve për të forcuar korse muskujve dhe praktikat meditues do të çojë në një gjendje harmonike.


Mace
Ky ushtrim gjatë shtatzënisë mund të bëhet në fillim të tërë kompleksin, dhe veç e veç, duke e përdorur atë për relaksim, lodhje e shpinë.

Teknikë
Pozicionin e fillimit - në këmbë në të katër këmbët. Duart vendosni nën shpatullat, gjunjët - në hip përbashkët. Breath - prohybaem mbrapa, terhiq (me kënaqësi ta bëjë pa tension).

Rotacioni i legenit
Midis ushtrime nuk kanë nevojë për të marrë prishet, në të kundërtën, i pari ka të rrjedhin pa probleme në të dytin, ritmikisht. Është e nevojshme për të balancuar të marrë frymë. Mundohuni të përqëndrohet në veten tuaj dhe fëmijën tuaj, ju lutem mendjen për të. Nga rruga, në qoftë se ajo është e gabuar, ju mund të kërkoni atë për të rrokulliset mbi.


Teknikë
Nga pozicionin e fillimit të fillojnë të rrotullohen legen i rruaza të ulët, gradualisht duke e çuar të gjithë shpinë, Një dhe në anën tjetër.

Cat (Rregullat e frymës)
Kneels dhe dëgjoni dëshirat e trupit të tij. Unë dua të zgjas - ju lutem! Në këtë pikë do të ishte mirë për të balancuar të marrë frymë. Për frymë të thellë duhet të jetë nxjerr gjatë. Sigurisht, dhoma duhet të ventiluar për të marrë frymë lehtë.

Teknikë
Vazhdimi ushtrimin e mëparshme, nxjerr bëj shpinën.


Qen
Ushtrimi i quajtur nga shoqata me lëvizjet e qenit tundur bishtin. Vetëm ju nuk duhet të nxitojnë dhe të bëjnë lëvizje të mprehta. Të përqëndrohet në shëndetin dhe trupit këshilla juaj.

Teknikë
Pozicionin e fillimit - në këmbë në të katër këmbët. Në nxjerr, bëj trupin në një plan horizontal, sikur duke u përpjekur për të arritur kofshën hundë. Për frymëzim prapa në pozicionin e fillimit. Përsëriteni hapat e njëjtë, por në drejtim të kundërt. Frymë thellë, mos lë normë. Ju mund të reduktojë normën.


Jo "fëmijë"
Ju ndoshta mësuar tashmë me faktin se çdo klasë duhet të përfundojë këtë sjellje dhe gjatë maksimum relaksoheni muskujt për të pushuar shpinën. Me pozitën në të katër këmbët Shkoni në anën e zgjeruar përpara, të mbajtur kokën tuaj drejt, të përballet me poshtë. Gjirit karematu touch, por mbetet barku në ajër. Është në këtë pozicion për aq kohë sa të doni, lidhur frymë, prisni për muskujve lehtësi mbrapa. Ju mund të përfundojë mësimet.