Anestezi gjatë gratë lindjes


Flisni për lehtësim dhimbje gjatë lindjes gratë. Mungesa e plotë e dhimbje pa ndonjë ndihmave - janë tepër të rralla. Nëse ju doni të marrin në konsideratë atë "lajm i keq." Një "e mirë" është: intensiteti i dhimbjes gjatë fisnore - një koncept krejtësisht individuale, dhe kjo varet nga dy faktorë kryesorë - në nivelin e pragut lindur dhimbje dhe nivelin e femrave të trajnimit për lindjen e fëmijës.

Natyrisht, nën ndikimin e dhimbjes përgjithshme ndryshon funksionin e sistemit kardiovaskular, ndryshimet e frymëmarrjes norma (të cilat mund të shkelin rrjedhjen e gjakut utero-placentar) Problemet mund të lindin aktivitet i mitrës, përzier dhe të vjella. E gjithë kjo mund të ndikojë negativisht në shëndetin e porsalindur.Anestezi kurrizore
Vazhdueshëm anestezi kurrizore ka disa avantazhe, të cilat përfshijnë dhimbje efikasitetin e lartë (92-95%), aftësinë për të mbajtur nënat vetëdijen, asnjë efekt të dëshpëruar në aktivitet dhe shtetit maternitetit nënës dhe fetusit. Anestezi kurrizore është treguar për dhimbje të forta në lindjes, me punën incoordination, dystocia cervikale, e hipertensionit gjenerike (presion në rritje), me një shkallë të lartë të miopi.

Gruaja "mbytur" në dhimbje dhe për këtë arsye ka humbur aftësinë për të kontrolluar sjelljen e tyre - një problem shumë i madh për mjekët dhe rrezikun për fëmijën. Pra, mendoni për anestezi të nevojshme. Por termi "dhimbje" mund të kuptohet shumë. Gjëja e parë që vjen në mendje grua është shumë e frikësuar gjatë dhimbje punës gjenerike - një dhimbje duke përdorur ilaçe dhe anestezi epidural. Le të flasim për këtë.


Mos harroni se nuk ka qetësues dhe drogës hipnotik, nuk analgjezik që është duke lëvizur nëpër placentë dhe nuk do të ndikojë fetusin. Prandaj, zgjedhja e drogës duhet të jetë me shumë kujdes dhe në mënyrë rigoroze individuale. Është e rëndësishme të marrin në konsideratë futjen e drogës. Zakonisht painkillers qëllim shpenzojnë zbulimin e qafës së mitrës 3-4 cm, dhe u ndal dy orë para datës së pritshme të lindjes, një grua në kohën e ndonjë përpjekje mund të ndjehen dhe duhet të kryejë mjeku ekipit. Por skema universale e analgesics ekzistojnë.


Metodat shumë: teknikat masazh, praktikat e veçanta të frymëmarrjes, hipnozë, lindjes në pozitën e lirë të trupit, ndikimi i muzikës etj Një duhet të kuptojnë se efektiviteti i këtyre teknikave, për fat të keq, të paparashikueshme - për shkak të dhimbjes dhe kompleksitetit të sistemit përmban trupin e njeriut. Sipas mendimit tim, më efektive dhe më e rëndësishmja, metoda absolutisht e sigurt është psihoprofilakticheskoy përgatitja shtatzënë për lindjen e fëmijës. Qëllimi i kësaj metode - eliminojë frikën shtypëse dhe në këtë mënyrë për të hequr dhimbjen psikogjenike komponent gjenerike. Duke besuar në faktin se lindjes - një dobishme ardhurat proces fiziologjik, gruaja heq një pjesë të konsiderueshme të dhimbjes. Një pikë shumë e rëndësishme është prania psikologjike në burrit nënat lindjes ose person tjetër i afërt.


Ajo është gjithashtu e dobishme për të parë shtatzënë takuar me mjek dhe mami i cili do të kryejë lindjen. Në kujdesin shëndetësor praktike në metodën e përzgjedhjes së lehtësim dhimbje në qasjen e punës shpesh formule dhe të zgjidhur atë në lindjen e fëmijës. Por në lindje të vështirë për të identifikuar gjendjen psiko-emocionale të nënave për të zgjedhur një metodë adekuate të anestezi. Pra, të kujdeset për veten që më parë do të marrë të gjitha njohuritë e nevojshme në shkollat ​​shtatzënë nënat, bisedoni me obstetër tuaj dhe të shkoni në lindjen e fëmijës, në mënyrë të qartë duke paraqitur të gjitha që ju presin. Dhe ju do të takohet me fëmijën. Dhe kjo është më e rëndësishme se sa dhimbje!