Intervali ideal në mes të femrave lindjet


Shumë shpesh, konceptimi dhe lindja e një fëmije nuk është rezultat i planifikimit të tij, dhe ata thonë, "kjo ka ndodhur". Kjo nuk do të thotë se ai nuk e pëlqen, dhe ajo do të trajtohet në një mënyrë të veçantë. Në mënyrë tipike, pra, më i lindur fëmijën e parë. Por në qoftë se familja e planifikuar për të mbushur deri fëmijë të dytë apo të tretë, qëndrimi në këtë çështje ndryshuar rrënjësisht. Kryesisht për shkak të faktit se shumë familje duan të heteroseksualë fëmijët, kështu që referohen në qendër të planifikimit familjar.


Gratë Sa shpesh keni parë mosha e të cilave dallimi në mes të fëmijëve të saj ose shumë të mëdha ose, anasjelltas, shumë e vogël? Gjithkush ka arsyet e veta. Në rastin e parë, ajo mund të jetë e lidhur me zhvillimin e karrierës, shëndetin, problemet financiare, etj Pohodkiv lindjes kryesisht është i drejtuar në dëshirën për të rritur fëmijët të ngushta në moshë, ose në rastin e grave shtatzëna, por është e pamundur që të ketë një abort. Nëse ne të mosrespektimi arsyen, e cila është intervali ideal mes lindjeve një grua?

Nëse një familje tashmë ka një fëmijë i parë është i lindur më vonë nuk është konsideruar gjithmonë së bashku me gjendjen e shëndetit të grave. Kjo nuk është qasje e drejtë për shkak të asaj se si e mirë që ajo mendon se trupi i saj është i gatshëm që të mbajnë një fëmijë varet jo vetëm shëndetin e saj, por edhe shëndetin e fëmijës së palindur. Besohet se të paturit e një fëmijë është në gjendje për të ndryshuar atë për të mirë, dhe ajo do të duken më të rinj se vitet e tyre, dhe intervali ideal mes lindjeve, nëse ajo ekziston, ajo nuk është veçanërisht e rëndësishme për femrat, shëndeti i të cilëve është në rregull.


Shtatzënia dhe lindja - një proces i natyrshëm për një grua. Por, pavarësisht nga fiziologjisë, në gratë, këtë herë ndryshime dramatike ndodhin. Çdo gjë në lidhje me shtatzëninë dhe lindjen ndikojë në ristrukturimin e të gjitha organeve - nga sistemi nervor dhe endokrin, sistemin musculoskeletal. Edukuar jetë të re dhe të sigurojë të gjitha kushtet e nevojshme të favorshme të punës po ndryshon metabolizmin. Ata fillojnë të funksionojnë në një mënyrë të re, menjëherë pasi ka ndodhur fekondimi. Me zhvillimin e embrionit, ka ndryshime të tjera në femra. Ndërsa në barkun e nënës, pak njeri gjithë atë e merr të gjithë përbërësit e nevojshme dhe oksigjen dhe largon produktet e mbeturinave të tyre, në sajë të sistemit të saj të nxjerrës.

Gjatë nëntë muajve të shtatzënisë trupi i gruas i nënshtrohet stresit të jashtëzakonshme, të cilat shpesh nuk mund të ndikojë në shëndetin. Për ta bërë këtë, shtoni humbjen e gjakut dhe stresi nervor lidhur drejtpërdrejt me lindjen e fëmijës. Jo raste të rralla të depresionit Postpartum, e cila nuk është mënyra më e mirë ndikon në procesin e rimëkëmbjes pas lindjes.

E gjithë kjo nuk është e krahasueshme me atë grua ndjen gëzim në lindjen e fëmijës së saj; shikuar se si ai së pari buzëqeshi, tha fjalën e parë ose të marrë hapat e parë. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se trupi i femrës është projektuar nga natyra për të mbajtur pasardhësit, ai kishte nevojë për pushim dhe kohë të shërohen. Kjo do të thotë se kur planifikon fëmijët dytë dhe të mëvonshme, mbani në mend se intervalin ideale ndërmjet lindjeve të një gruaje që do të jetë më e dobishme dhe të minimizuar efektet e padëshirueshme.


Shërim të plotë pas lindjes natyrale
Gjatë nëntë muajve, ndryshimet femra trupit të ndodhë, dhe për këtë arsye, për të rivendosur funksionet natyrore ajo gjithashtu merr kohë. Të Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) Gjetjet bërë në bazë të hulumtimit. Sipas shifrave të saj, restaurimin e plotë të trupit të femrës, që nga momenti i lindjes, duhet të jetë të paktën 25-3 vjet - një intervali të ashtuquajtur ideal mes lindjet femrave. Natyrisht, një grua mund të merrni shtatzënë, sepse funksioni riprodhues rikthehet brenda 4-6 javësh pas lindjes. Vetëm në këtë rast, trupi bie dy herë ngarkesës që nuk mund të ndikojë shëndetin. Mos harroni që trupi duhet të prodhojë qumësht të mjaftueshëm të gjirit për fëmijën tashmë lindur, dhe kjo është një tjetër ngarkesë e madhe faktor.

Gjatë periudhës kohore që ndan një nga përgjithshmë tjetër, trupi i femrës duhet të shërohen plotësisht dhe të fitojë forcë. Vetëm në këtë rast, shëndetin e grave do të vuajnë dëme minimale dhe shtatzënisë në të ardhmen nuk do të rrezikohej, e cila mund të çojë në lindjet e parakohshme, abort, anemi, fëmijët e lindur me peshë të ulët të lindjes, rritjen e rrëgjuar e fetusit dhe patologji të tjera të mundshme.

Shërim të plotë pas lindjes cezariane
Ky operacion është mjaft e zakonshme, por jo gjithmonë i pafajshëm, siç besohej zakonisht shumë. Çdo kirurgji (një seksion cesarean dhe i referohet atyre) kërkon forca shtesë për të rivendosur, si mitrës kohë ka nevojë për shërim. Kur planifikoni një shtatzëni të mëvonshme, duhet të marrë parasysh gjendjen e formimit mbresë mitrës. Në shërimin e saj të plotë pas cesarean, ju keni nevojë për të paktën 2-25 vjet. Gjatë kësaj periudhe, i përbërë nga lë mbresë ind lidhës duhet zamestytsya fibrave muskulore. Në praktikë, më mirë në qoftë se pas një operacioni të tillë, koha e rimëkëmbjes do të dyfishohet. Shërimi nuk ka gjithmonë të shkojë pa probleme, kështu që duke planifikuar shtatzaninë e ardhshme është i nevojshëm vetëm pas ekzaminimit të kujdesshëm dhe të rëndë dhe konsultim me një specialist.

Intervali ideal në mes lindjeve një grua të njohur, por jo gjithmonë duhet të ndjekin rregullat, dhe për këtë arsye, nuk kishte ndodhur shtatzënisë, le të jetë fundi shumëpritur në mënyrë të sigurtë dhe lindja e një fëmijë të shëndetshëm.