Integruar përgatitur gratë shtatzëna për lindjen e fëmijës


Gjatë shtatzënisë, është e nevojshme për të zgjidhur një sërë çështjesh të rënda që kanë të bëjnë me procesin e lindjes, përgatitjes psikologjike, duke ruajtur shëndetin e tyre dhe më shumë. Pothuajse çdo klinikë antenatal është një kurse speciale lirë në të cilën përgatitjen kompleksi i grave shtatzëna për lindjen e fëmijës. Klasët për këto kurse janë kryer nga profesionistë të kualifikuar në një program i projektuar posaçërisht.
Klasat (zakonisht 3-7) flasin shtatzënë për fiziologji e punës, nevojën për të ushqyerit e duhur dhe dietë të ekuilibruar, të mësojnë të gatuaj për të ushqyerit me gji. Megjithatë, informacioni i dhënë mund të jetë i pamjaftueshëm, sidomos nëse lindja e parë dhe gratë është një sasi e madhe e pyetjeve. Atëherë kjo ka kuptim për të shkuar në përgatitjen e shkollës për lindjen e fëmijës, zgjedhja e të cilit duhet të merret jo më pak seriozisht dhe me përgjegjësi si për zgjedhjen e një mjeku i cili do të çojë shpërndarjen. Zgjedhja e një përgatitje të Shkollës së lindjes, vizitoni klasa hyrëse, sigurohuni që ju përshtaten programin e propozuar dhe të kënaqur me cilësinë e informacionit të dhënë dhe vlerën e saj.Përgatitja e shkollës për lindjen e fëmijës
Përgatitja gratë shtatzëna për lindjen e fëmijës, e cila është mbajtur në shkolla të tilla, duhet të përfshijë masa që synojnë krijimin e prindërve të duhura dhe të vetëdijshëm për momentet më të rëndësishme në jetën e tyre - dmth, konceptim, shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës së tyre.

Në përgatitjen e shkollës për lindjen e fëmijës, bërë zakonisht për çdo nxënës individualisht. Trajnim gjithëpërfshirës synon:
- Mësoni frikën e duhur sa i përket llojeve të ndryshme, të cilat me bollëk në gratë shtatzëna - dhimbje gjatë punës, mos ki frikë të përballen me kujdesin e fëmijëve dhe të tjera;

- trajnimi praktik - si për të marrë frymë gjatë punës se ushtruar mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve gjatë lindjes dhe për të bërë më të lindjes pa dhimbje;
- trajnimin e ushtrimeve të veçanta, ju ndihmon të mbani figura tuaj dhe të mbrojtur kundër shënon shtrirje.

Ka shkolla që janë nënshtruar trajnimit "çiftet shtatzëna" gjithëpërfshirëse të lindjes apo ata të cilët specializohen në përgatitje për një lindje në shtëpi, lindur në ujë. Këtu ju mund të këshillojë në spital për kërkesat që ju përshtaten.

T'ju them se në shkollë dhe çfarë është e nevojshme për të sjellë në spital, se si të sillen, si të komunikojnë me stafin që ekzaminim duhet të kryer fëmijën e porsalindur se vaksinat e bëra. Përgatitja shkollore zgjedhur siç duhet për lindjen e fëmijës me programin e gjithanshëm të integruar sigurisht të dobishme për gratë shtatzëna dhe shmang shumë probleme bujë. Ofrojnë ndihmë të paçmuar gjatë kontraktimet, udhëtime në spital dhe gjatë lindjes.

Përgatitjen e grave shtatzëna të pavarur për lindjen e fëmijës

Nëse ju nuk më pëlqen programi gjithëpërfshirës ofrohet në shkollat ​​e përgatitur për lindjen e fëmijës, ju mund të përgatisë veten dhe, duke diskutuar programin e veprimit me mjekun tuaj.

Rekomandime të përgjithshme për përgatitjen e vetë:
1) Nëse nuk ka contraindications - gëzojnë një notuar jo vetëm ndihmon për t'u çlodhur, por trajnerë të mirë dhe forcon muskujt e këmbë dhe perineum dhe shpinë. Diving është gjithashtu e dobishme - kur fryma fëmija fillon të lëvizë, duke u përpjekur për të marrë një lëvizje oksigjeni ndihmon atë të bëhen të shëndetshme dhe më të fortë. Në disa pishina apo aquaparks programe speciale për gratë shtatzëna përgatiten për lindjen e fëmijës, të kryera nga një trajner i cili ka arsim të veçantë dhe di të gjitha tiparet e workouts gjatë shtatzënisë. Aqua-gjimnastikë për gratë shtatzëna të dobishme dhe të këndshme!

2) Ajo ka provuar për të përfituar ushtrime të veçanta, duke bërë që mund të trajnojë muskujt, duke i bërë ata më fleksibël, i cili patjetër do të ndihmojë në lindjen e fëmijës. Për shembull, ju përpiqeni të bëni gjatë urinimit pauzë të vogël. Muskujt kanë nevojë për të shtrydh dhe të mbajë për aq kohë sa ju mund. Punë të mirë muskujt e legenit do të shpërblejë jo vetëm gjatë lindjes së fëmijës, shumë më e lehtë për ta, por edhe për të shërohen shpejt nga lindja.
3) menaxhimin e zemërimit. Aftësia për t'u çlodhur është shumë e nevojshme gjatë kontraktimet punës - kështu që të bashkohen në auto-trajnimit dhe për të arritur rezultate pozitive.

4) Studimi literaturë të veçantë, të bëni pyetje tuaja mjeku, ju duhet të jetë i qartë si lindjes ndodhin, e di se si të sillen, që duhet të shkaktojë dyshim dhe ankth, dhe se - të përbashkët.

5) Angazhohen paradhënie kërkim spitalin ku fëmija juaj shumëpritur do të jetë i lindur. Kur zgjedh spitalin japin përparësi asaj që vepron në përputhje me rekomandimet e OBSH-së, të cilat ndjekin të gjitha rregullat e lindjes.
6) Konsideroni faktin se në verë spitali mund të ngushtë në lavaman, mjeku mund të shkojnë me pushime - konsideratë të gjitha opsionet. Ajo gjithashtu duhet të vendosë kontakt me mjekun i cili do të jetë me ju të gjithë gjatë lindjes. Mundohuni që të ketë një muaj para lindjes së pretenduar të gjitha çështjet janë zgjidhur.

7) Zbuloni se çfarë ju duhet për të sjellë në pranim në spital, para-kuzhinier gjithçka që ju nevojitet dhe dele në qese plastike. Zakonisht gjërat e duhura për fëmijën - pelena, pelena, pelena, sende për mom - Essentials, bathrobe, pantofla, nightie, kozmetike qese në rodzal - përmbajtja e tij mund të ndryshojnë dhe duhet të plotësojnë kërkesat e një spitali të caktuar. Specifikoni gjithashtu duhet për të blerë drogë.
8) Nëse ju doni të bëni njerëz morën pjesë gjatë lindjes paraprakisht për të mësuar apo praktikuar partneri im lindjeve në spital që inspektues duhet të kalojnë një njeri i cili e nevojshme ta veshin një rodzal. Paketa me gjëra për njerëzit gjithashtu duhet të përgatiten paraprakisht, kështu që ju të mos harroni në një nxitim.


Nëse ju jeni të përgatitur veten për lindjen e fëmijës ose do të shkojnë në shkolla speciale, është e rëndësishme për të kuptuar nevojën e trajnimit dhe të marrë parasysh të gjitha rekomandimet e ekspertëve.