Zorrë e pas lindjes
Zorrë disa gra pas lindjes refuzon për të punuar normalisht. Kjo mund të justifikohet me disa arsye. Nëse lindja ka qenë e vështirë, ajo është mjaft e mundshme dhe problemet zorrë. Ato zakonisht ndodhin pas një seksioni apo mitrës cezariane këputje gjatë e fortë, kur ai ka për të qep. Në përgjithësi, gjatë gjithë shtatzënisë të gjitha organet e brendshme të përshtaten me situatën e re, duke përfshirë zorrët. Kur një fëmijë është i lindur, trupi është rindërtuar përsëri në regjimin e ri dhe zorrë është ngjeshur shumë. Zorrët compression, zakonisht ndodh në tremujorin e fundit të shtatzënisë dhe për këtë arsye në këtë periudhë janë shpesh shumë femra në një kapsllëk të rënda.


Cilët faktorë shkaktojnë vështirësi në lëvizjeve të zorrëve pas lindjes?Punojnë zorrët gjatë shtatzënisë dhe ditët e para mund të varet nga disa faktorë. Kjo gjendje e organizmit si gra të tërë gjatë gjithë shtatzënisë, përdorimi i enemas për pastrimin e zorrëve për disa ditë para lindjes. Lindja e fëmijës mund të ndodhë natyrshëm ose me përdorimin e drogës stimulues ose kirurgji seksion cezariane. Kur lindjet natyrale e një gruaje, mangësitë mund të ndodhë në kanalin fallopian dhe kështu mjekët qep indeve të dëmtuara. Pastaj performanca e dobët e zorrëve mund të shoqërohet me një ndjenjë të frikës. Gruaja vetëm frikë se imponuar qepje në lëvizjen e zorrëve mund të thjesht të shpërndarë dhe me një ndjenjë të kapsllëk. Kjo ndodh gjithashtu se një grua thjesht nuk mund të kapërcejë tuaj sepse mami vetëm duhet për të ndihmuar nënën e re dhe të vënë një klizmë për pastrimin e zorrëve. Cezariane seksion - një tjetër faktor që ndikon negativisht në e duhur dhe të koordinuara zorrët. Në mënyrë tipike, kur e lindjes artificiale duke lindjet cezariane janë të veçantë droga stimuluese janë shumë të këqija për zorrë, duke e bërë atë punë më pak intensive. Komplikim i tillë quhet kapsllëk i ngathët, ajo mund të ndodhë për shkak të thyerjes së rëndë mitrës gjatë lindjes, dhe komplikime të tilla si peritonit. Anestetik i fuqishëm që është përdorur gjatë cezariane gjithashtu mund të shkaktojnë kapsllëk në zorrë. Kjo është për shkak të mungesës zgjatur e lëvizjes në femra. Për një problem të tillë të ndodhë, një grua pas lindjes apo cezariane duhet shumë shpejt të fillojë në këmbë (12 orë pas përfundimit të procesit të përgjithshëm). Me këtë zorrë terapi do të ngecë dhe të rifillojë punën e tij sa më shpejt. Megjithatë, kapsllëk - jo problemi i vetëm që mund të ndodhë në gratë lindur rishtazi. Ka raste të izoluara të diarresë në femra. Ky problem ndodh vetëm në qoftë se, kur nëna ime shumë të dua e ushqimit, e cila në masë të madhe dobëson zorrë. Ajo është gjithashtu shkelje të mundshme të të microflora pas lindjes zorrëve. Kjo mund të ndodhë vetëm kur ditët e fundit para procesit gratë gjenerike shpesh vënë klizmë. Klizmë - një mënyrë artificiale e pastrimin zorrët dhe feces me ta është kullimin dhe mikroorganizmave të dobishme. Si rezultat i ekspozimit të tillë në masë të madhe të përkeqësohet dhe microflora që të rivendoset shpejt.

Zorrë e pas lindjes - trajtimTrajtimi i lindjes zorrë është i varur nga problemet e hasura në punën e tij. Nëse kjo është - kapsllëk, atëherë përmendur tashmë enemas ose laxatives veprim të butë. Kjo është e tillë një problem trajtojnë si kapsllëk në gratë dhënë lindjes, duhet të administrohet vetëm nga një mjek me përvojë. Të gjitha barnat duhet të jetë i butë në mënyrë që të mos ndikojë në cilësinë e qumështit të nënës gjirit. Nëse në microflora gut është prishur pas lindjes së fëmijës, gruaja duhet të nënshtrohen për të normalizuar dhe ju duhet të pini ilaçe, të cilat janë bifidobacteria. Dhe më e rëndësishmja normalizimi i shpejtë i zorrëve pas lindjes - dietë të saktë dhe të balancuar. Për këtë grua gjithmonë duhet të ndjekin dietë pas lindjes. Në mënyrë tipike, normalizimi i zorrë pas procesit gjenerues ndodh brenda dy javësh, por çdo grua një proces i tillë mund të ndodhë individualisht, pak a shumë shërim afat.