Mjetet kontraceptive kundër shtatzënisë së padëshiruar


Kontracepcioni shumë ndjehen goditet temë. Megjithatë, profesionistët duhet të kthehen në atë përsëri dhe përsëri, për shkak se në vendin tonë ka ende një numër i madh i operacioneve të abortit.
Është e njohur se kontraceptive janë të dizajnuara për të zgjidhur disa probleme. Së pari, ato janë përdorur për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar. Dhe së dyti, për të mbrojtur kundër sëmundjeve që transmetohen seksualisht. Të gjitha kontraceptive janë të ndarë në klasa. Le të fillojmë me tregimin në lidhje me mënyrën më të thjeshtë dhe të lëvizin për më komplekse.


Së pari, të caktojë agjentë natyrore kontraceptive të tilla si akt seksual interruptus. Duhet të theksohet se ekspertët vlerësojnë një metodë e mbrojtjes kundër shtatzënisë së padëshiruar të paqartë. Fakti se turistik të saj në mënyrë sistematike e pamundur, pasi ajo dëmton shëndetin e të dy partnerëve. Megjithatë, kontraceptimi natyrore ende kanë të drejtë të ekzistojnë, të tilla si kur metodat e tjera të parandalimit janë në dispozicion.

Kontraceptive natyrore nga shtatzënia e padëshiruar përfshijnë të ashtuquajturin ritmin ose metodën biologjike të bazuar në llogaritjen e sigurt dhe e pasigurt për ditë konceptin e ciklit menstrual të gruas. Ky grup i metodave përfshijnë temperaturën, metodën kalendar, hulumtime qafës së mitrës mukusit dhe symptotermalnыy metodë që kombinon metodat e mësipërme. Të gjithë ata janë shumë komplekse dhe kërkon shumë kohë, por në të njëjtën kohë absolutisht të padëmshme dhe të lirë.

Ndër metodat natyrore të parandalimit përfshin metodën laktacioni amenorrhea. Ajo është e bazuar në supozimin se një grua e cila lindjes dhe fëmija plotësisht gji ushqen shpesh dhe në të cilat në këtë mënyrë nuk ka menstruacioneve për 6 muaj mund të konsiderohet jopjellor. Kjo metodë nuk mund të konsiderohen të besueshme, dhe të mbështeten mbi të rëndë nuk ia vlen.
Tani mësoni më shumë në lidhje me metodat kontraceptive pengesë. Ata janë të ndarë në dy klasa: mekanike dhe kimike. Klasa e parë përfshin prezervativë meshkuj dhe femra. Nëse ju e dini e prezervativëve meshkuj gjithë, femrat nuk janë aq të zakonshme. Ata janë tanket vendosura në vaginë, unaza e cila është e fiksuar në buzë gjenitale.


Ndër mjetet mekanike edhe kapele të ndryshme qafës së mitrës dhe diafragmave vaginale. Ata janë bërë e materialeve të ndryshme, dhe në vitet e fundit, kryesisht në diafragmave metalike dhe kapele, dhe bërë nga materiali i veçantë si gome.
Shumica Preparatet kontraceptive kimike sot - tableta vaginale, krem, sprays, qirinj, sponges, filma. Ata janë njomur në një përbërje kimike të veçantë. Input i substancave shkatërruese ndikim në spermë, parandalimin e depërtimit të tyre në qafën e poppies dhe tubave. Këto substanca janë përdorur jo vetëm për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar, por edhe të mbrojë kundër viruseve herpes dhe Human Papilloma shkatërrojë mikroorganizmave të tilla si Klamidia dhe Trichomonas.

Sponges vaginale janë ndoshta arritjet më moderne të industrisë. Ata u njohën me seksin në vaginë, si një lloj pengesë. Ndër qirinj më popullore - Patenteks-ovale dhe Pharmatex. Ata janë të njohur mirë dhe të lehtë për t'u përdorur, nuk ka efekte sistemike mbi trupin e femrës dhe praktikisht ka contraindications. Megjithatë, në disa raste alergji, alergjik shkakton ndryshime në zbatimin e këtyre kontraceptivëve.

Tani në të kontraceptivëve më moderne, intrauterine dhe metodat hormonale. Sot prodhimi i kontraceptive intrauterine përdorin materiale inerte, si opletayuschyesya teli bakrit. Dhe efekti kontraceptiv varet pikërisht nga zona e bakrit pajisje bishtalec intrauterine. Sa më e madhe zona, më periudha e aplikimit të spirale. Aktualisht, ata janë të administruara për një periudhë prej 5 vjetësh. Pas kësaj periudhe, pajisje intrauterine pushon për të vepruar dhe, për më tepër, fillon të rritet infeksionit shtesë.

Përveç kësaj, kohët e fundit u shfaq në spiralet e tregut që përmbajnë hormonet që janë përdorur për qëllime mjeksore në proceset inflamatore në mitër dhe shtojca, me parregullsi menstruale, anemia dhe sëmundje të tjera. Nuk është një spirale, i projektuar veçanërisht për gratë që kanë lindur fëmijë.
Shfaqja e kontraceptivëve hormonal shënoi një lloj revolucioni në kontracepsion. Deri më sot, rreth 70 milionë gra preferojnë këtë metodë vetëm. Ka shumë hormone: orale (në formë tabletash) injeksion dhe administruara me anë të pajisjes intrauterine. Pllakat mund të jenë një, dy - ose tre faza, zgjedhja e tyre është shumë e gjerë. Droga injectable administrohet çdo 3 muaj. Kjo sasi është e mjaftueshme për të besueshme mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar.


Designed dhe kontraceptive postcoital. Ata drejtuar në raste emergjente, për të eliminuar rrezikun e shtatzënisë. Shumica e tyre aplikojnë grua që çojnë jetë të parregullt seksuale.
Siç e kemi parë, Medicine tani ofron shumë mënyra që ne të mbrojtur. Prandaj, konsultimi me një gjinekolog në lidhje me pro dhe kundrat e metoda të ndryshme kontraceptive, gratë moderne mund të zgjedhin mjetet më të përshtatshme. Por, ndërsa ne nuk mund të harrojmë për ndikimin e tij të mundshëm kompleks në trup dhe nevojën për konsultim me një specialist.