Pirja e duhanit dhe Shtatzënia


Numri i grave duhanpirësve neyyazytsirno përparime, dhe mendohet se cigare të lehta me dëm mente të fëmijës nuk sjellin rreme.
Pirja e duhanit në botë vdesin çdo vit për të 6000000 njerëzve. Rusia është poshtë 340,000 njerëz të vdekur dhe statistikat e pirjes së duhanit në mesin e rusëve është një nga vendet kryesore në botë. Çdo 6 sekonda jetën përgjithmonë humbni një person!
Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë - problemi i shoqërisë sonë, një problem social, duke shkaktuar dëme rreth pishinë gjen të vendit.
Bashkësia ndërkombëtare është e shqetësuar për situatën dhe për rreziqet e pirjes së duhanit gjatë shtatzënisë dhënë vëmendje të mjaftueshme dhe të mbajtur një sasi të madhe të kërkimit. Përfaqësitë e efektit të dëmshëm të duhanit në shtatzëni kështu ishin ende katëshe, e cila nuk është e pranueshme dhe krimit ndaj fëmijëve të palindur.


Statistikat jep të dhëna se të gjitha vendet e prekura nga ky varësisë dhe rritjen e numrit të grave shtatzëna duhanpirësve po rritet me shpejtësi lart. Për shembull, në SHBA 55%, Britania e Madhe 43%, Australi 40% e duhanpirësve nënat e ardhshme.
Kategoria pirja e duhanit gratë shtatzëna është e përhapur në grup të ulët shoqëror (punëtorët e pakualifikuar).
Tymi i shkaktuar nga cigaret, përmban një pjesë e më shumë se 4.000 kimikateve, duke përfshirë cyanide. Dhe më shumë se 60 prej tyre shkaktojnë kancer. Kur duhani përzierjet toksike merrni në gjak, dhe është një burim i oksigjenit dhe ushqyesve për fëmijën.

Studimet e kaluara tregojnë efektet e pakëndshme të këtij varësisë. Këto përfshijnë të ulët fëmijën pesha e lindjes, lindje të parakohshme, vdekshmërinë perinatale, defekte fizike, abortin sayazytsilnyy, preeclampsia, çrregullime kongjenitale dhe pasojat afatgjata të porsalindur pas lindjes.
Sëmundje të shkaktuara nga pirja e duhanit gjatë shtatzënisë, janë të ndarë në sa vijon: sëmundje të nënës, të sëmundjeve të embrionit, sëmundjet e fetusit, sëmundje të porsalindur dhe sëmundje të fëmijëve më të vjetër.

Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë ka një ndikim të fortë negativ në fetus dhe placentë, duke shkaktuar lezione të ndryshme të origjinave të ndryshme.
Përmbledh efektin negativ të pirjes së duhanit gjatë shtatzënisë në fetusin e projektuar, aborti myyazytsilnoho rrezikut, vdekshmërisë perinatale, lindja parakohe, anomalitë në rritjen fizike dhe zhvillimin e sistemit nervor dhe fëmijë inteligjencës. Mediç përdor termin "Sindromi fetal duhanit" Vlerësimi i ekspozimit të përgjithshëm për pirjen e duhanit gjatë shtatzënisë.

Frekuenca e efekteve negative gjatë shtatzënisë rrit ndjeshëm nënat e duhanit. Pra, nëna të bëjë konkluzione të sakta. Pirja e duhanit dhe shtatzënia - është e papajtueshme, duke shkaktuar dëme në nivelin e gjenit. Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë mund të barazohet me shkatërrim të qëllimshëm të fëmijës së tyre të palindur. Në mënyrë të ngjashme tmerrshme në pasojat e saj dhe pirja pasive e duhanit gjatë shtatzënisë. Në fëmijën pas lindjes mund të zhvillojnë sindrom papritur vdekje foshnjore.
Vëzhgimi Mjekësore e grave shtatzëna të treguar se të fituar peshë trupi të shkaktuara nga rritja e ushqimit nuk e mbrojtur fetusin nga efektet negative të pirjes së duhanit. Në gratë shtatzëna gjetur ndryshime të ndryshme placentën për shkak të pirjes së duhanit është edhe një shkelje e rrjedhjes së gjakut placentar.

Rritja frekuenca e abortit spontan dhe vdekshmërisë neonatale lidhur direkt me placenta, hipoksi fetale ose sulmeve të zemrës placentë.
Ka studime që pirja e duhanit gjatë shtatzënisë ndikon në gjendjen e qarkullimit periferik dhe ndihmon në zvogëlimin e lëvizjeve të fetusit. Monoksidi i karbonit dhe nikotina përfshira në tymit të duhanit për të ndikuar drejtpërdrejtë në rritjen e ngadaltë të fetusit.
Një inhalimi i vazhdueshëm i tymit të duhanit shkakton hipoksi shënuar fetusit. Intensiteti i duhanit ndikon direkt mungesën e rritjes së peshës trupore të mbetur shtatzënë.

Statistikat tmerrshme në lindjeve të vdekura, ku nëna e tymit dhe babait. Kërcënim jeta fëmijë janë sistematikisht vыkurennыe ditë 4 cigare. Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë mund të provokojë gjakderdhje vaginale gjatë shtatzënisë hershme.

Zhvillimi fizik, emocional dhe intelektual të fëmijëve varet nga pirja e duhanit gjatë shtatzënisë. Fëmijët shumë më vonë të fillojnë të lexojnë, numërimin, pas programin e shkollës, dhe pas treguesve fizikë. Lidhur drejtpërdrejt me paraqitjen e duhanit nënës Hyperkinesis.

Pirja e duhanit e cigareve gjatë shtatzënisë mund të jetë faktor teratogjenik dhe të shkaktojnë sëmundje të lindura të tilla si cik lindura ndarë me dysh dhe shije çarë (në dysh) qiellza, dhe kombinimet e tyre.
Në nënat e duhanit më shpesh janë fëmijë me defekte të ndryshme të zemrës dhe defekte të nasopharynx, strabismus, hernia inguinale, rozuyazykam vonesë rrit lindjes yyazytsirnist e një fëmije diagnostikuar me anencephaly.
Krijuar se sperma e duhanpirësve prindërve priren të ndryshimeve morfologjike në këta fëmijë dhe prindërit kanë yyazytsirnist të lartë të defekteve të lindjes.

Një ekip i studiuesve në Universitetin e Kolumbias, mori provat e efekteve toksike të mjedisit (varësisë për pirjen e duhanit) në shfaqjen e sëmundjeve gjenetike. Poshtë konfirmimit Syndrome.
Pirja e duhanit bari (marihuanë, hashash, anasha) gjatë shtatzënisë çon në pasoja tragjike. Newborn shënuar vonesë në rritje, shkelje e formimit të sistemit nervor dhe të vizionit, të vegjëlit e dobët që nga lindja, shpesh i sëmurë, dhe disa janë të pajisura me aftësi të kufizuara mendore.
Duhanpirësit mama e vështirë të tolerojë dhe të më shumë gjasa të vuajnë nga toksiciteti, shpesh perenashyvayut fëmijë deri në 42 javë të shtatzënisë.

Gratë varur të varësisë, lindjes shpesh zgjatur. Komplikime të mëdha yyazytsirnist gjatë lindjes.
Ajo do të duket se faktet duhet të ndalojë një grua nga zakonet e dëmshme për të ardhmen e një fëmije të shëndetshëm, por shumë nuk nxitojnë për të ndryshuar ritmin e tyre të zakonshme të jetës
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Depresioni gjatë shtatzënisë
2. Trajtimi i ftohjet në shtatzëni
3. Hemorroide gjatë shtatzënisë
4. Mëllenjë në shtatzëni
Fëmija 5. përgjithshmë