Menstruacioneve gjatë shkaqet shtatzënisë


Besohet se mungesa e menstruacioneve - është një nga shenjat kryesore që një grua është shtatzënë dhe zakonisht është rasti. Këto karakteristika trupi i femrës, por kjo ndodh dhe kështu që shtatzënia ndodh, por vjen muaj si zakonisht. Shënim herë nëse menstruacionet vazhdon gjatë shtatzënisë duhet të përcaktojë arsyet për këtë mjeku, të cilat thjesht kanë nevojë për të kërkuar ndihmë për të mos humbur fëmijën sa më shumë që të jetë e mundur të përjashtojë vështirësi të mundshme me shëndetin e grave.
Shtatzënia me të vërtetë e mundur mujore? Nga momenti i konceptimit ciklit menstrual të gruas ndaluar dhe rifilloi vetëm pasi fëmija ka lindur (jo menjëherë, por pas një kohe) - dhe është normë. Megjithatë, në shumë raste, gratë kanë menstruacione gjatë shtatzënisë Zakonisht është e parrezikshme, por ndonjëherë arsyet për këtë mund të jenë mjaft serioze. Ajo duhet sqaruar: këto nuk janë më gjakderdhje menstruacioneve, dhe arsye të tjera të shkaktuara nga ciklit menstrual dhe nuk kanë asgjë. Mund të jetë i rrezikshëm këto gjakderdhje për shëndetin e grave apo të kërcënojnë fetusin?Nëse menstruacionet ndodhur gjatë shtatzënisë, gjakderdhje që filloi në muajt e parë të shtatzënisë, arsyeja mund të jetë mjaft e zakonshme. Zhvillimi, embrionin në 3 muajt e parë është ende mjaft i vogël, vetëm në këtë periudhë është zbatimi i saj në murin e mitrës. Ky proces mund të shkaktojë endometrium pjesshme dhjamë, sepse kjo mund të qëndrojë disa gjak. Nganjëherë ky është një rast i izoluar, por shpesh përsëritet gjakderdhje nga koha në kohë, për aq kohë sa embrioni rritet dhe mund të krahasohet me madhësinë e mitrës. Ky "menstruacioneve" Shtatzënia është një përzgjedhje e vogël, më shpesh kafe, por ndonjëherë nuk janë të kuq, dhe arsyet për këtë fenomen është mjaft i zakonshëm dhe jo të rrezikshme. Në këtë rast, nuk ka trajtim është e nevojshme dhe këto do të jenë gjakderdhje veten. Megjithatë, kjo nuk i heq një grua për një vizitë në kohë të gjinekologu për të kryer me ultratinguj dhe kështu të mbrojnë veten e tyre nga të tjerë, rastet më të pakëndshme.


Në të vërtetë, shkarkimi më vaginale mund të perceptohet si gratë menstruacioneve gjatë shtatzënisë, por arsyet për këtë fenomen mund të jetë shumë më e pakëndshme. Diktim i vogël u shfaq në sëmundjet e vaginës ose qafës së mitrës (erozioni, polyps). Shumica e këtyre sëmundjeve janë përkeqësuar gjatë shtatzënisë, filloni gjakderdhje. Shkaku më serioze e gjakderdhje nga vagina gjatë shtatzënisë mund të jetë një neoplazmë malinje, kështu që nuk e vënë jashtë duke shkuar te mjeku.


Gjakderdhje, perceptuar gabimisht nga gratë si menstruacioneve gjatë shtatzënisë mund të ketë një karakter të ndryshëm dhe natyrën që shkakton këtë fenomen?
A) Saktë, implantimi normale e një vezë pllenohet në murin e mitrës. Ky proces nuk përbën një kërcënim për të shtatzënisë, gjakderdhje pa dhimbje, jo shumë intensive.
B) ristrukturimi i organizmit të femrës në nivelet e hormoneve. As nuk është një kërcënim, gjakderdhje të shkurtër dhe pa dhimbje.
B) Niveli i hormoneve të prodhuara nga placenta - është i pamjaftueshëm. Nuk rrezikon jetën e nënës dhe fetusit.

D) Niveli i androgen hormon mashkullor rritur. Rreziqet mund të shkaktojë abort për shkak të shkëputjes së vezën. Është trajtuar me ilaçe të veçanta të përshkruara nga mjeku.
D) frutash bashkangjitur dobët të murit të mitrës. Ajo mund të jetë një gabim për shkak të lidhjes të gabuar të fetusit dhe konsekuent mungesa atij oksigjen. Është për shkak të pranisë së grave fibroids ose Endometrioza.
E) shtatzënia e shumëfishtë mund të shkaktojë gjakderdhje nëse një fryt refuzuar për ndonjë arsye.

F) Shtatzëni ektopike - të shkaktojë gjakderdhje.
C) Niveli i hormoneve progesterone është i pamjaftueshëm. Fruta mund të shfaroset shkak të kontraktimet e mitrës kundër një sfond të mungesës së mbështetjes për këtë hormon të rëndësishëm shtatzënisë.

Kështu, thonë në vijim: menstruacioneve gjatë shtatzënisë është gjakderdhje, e cila shkakton paqartë, duhet të jetë një sinjal të zgjoheni dhe pretekst të menjëhershme për të kërkuar ndihmë mjekësore. Në shtëpi, të krijuar shkakun menstruacioneve vërtetë gjatë shtatzënisë është thjesht e pamundur - kjo do të kërkojë shqyrtimin nga gjinekologu, t'u testuar dhe kështu me radhë Çdo diktim, veçanërisht shoqërohet me dhimbje në fund të barkut, bel duhet të çojë një grua me një specialist..


Restaurimi i menstruacioneve pas lindjes.
Procesi është gradual dhe varet nga karakteristikat individuale të trupit të femrës. Pasi trupi grua e suksesshme ofrimit fillon të shërohen në nivelet e mëparshme, procesi fillon pothuajse menjëherë pas përzënies së fëmijë i lindur pas vdekje dhe mund të zgjasë deri në 2 muaj. Gjatë kësaj periudhe të vezoreve dhe mitrës duhet të shërohet gradualisht mitrës merr përmasat e saj të mëparshëm, gojën restauruar dhe qafën e mitrës. Për disa arsye se procesi mund të vonohet, për shembull, për shkak të lindjes së rëndë nëse trupi është i dobësuar, etj


Në mënyrë tipike, menstruacioneve të parë pas lindjes së fëmijës ndodh pa ovulacionit, e cila rinovon muaj. Nëse lindjes është bërë një cikël menstrual shërim c-seksioni mund të zgjasin më shumë. Nuk ka asnjë arsye për shqetësim, kur në muajt e parë pas lindjes menstruacioneve parregullt, kujdesi duhet të jetë pas 6 muaj pas rifillimin e menstruacione, por ata kanë mbetur të parregullt. Përveç kësaj, pas lindjes mund të ndryshojë ciklin që është normale dhe shpesh merr një bazë më të rregullt, i afrohet 28 ditë.