Indikacionet mjekësore për abort


Shoqëria moderne ka qenë prej kohësh dha dorëheqjen për të tillë një fenomen mjekësor si aborti, edhe pse herë pas here ende zërat e disa OJQ-ve dhe qytetarëve të veçantë se aborti - nuk është gjë tjetër veçse një vrasje të legalizuara. Megjithatë, vetëm kundërshtarët më dritëshkurtër e abortit nuk mund të pajtohen me faktin se në disa situata, aborti mund të jetë një domosdoshmëri. Ka tregues të veçanta mjekësore për abort, të cilat janë të rregulluara në mënyrë rigoroze nga legjislacioni, dhe për disa kohë tani, në sajë të zhvillimit të mjekësisë, kjo listë është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Në vitin 2008, Ministria e Shëndetësisë ka tërhequr nga lista e treguesve mjekësore për abortin mbi qindra e sëmundjeve, përfshirë kriterin e moshës kohor (më parë gratë pas 40 viteve të fuqishëm të rekomanduara për të lindur).


Aborti është aborti konsiderohet kryhet për deri në 28 javë (numërimi fillon nga dita e periudhës së fundit menstrual). Herët aborti deri në 12 javë vonesë, respektivisht, 12-28 në javë. Nëse periudha e shtatzënisë kalon 28 javë, por ekziston një nevojë urgjente për ndërprerjen e saj, aborti është quajtur një lindje e parakohshme. Aborti mund të shkaktohen nga mjete artificiale, ose aborti është myyazytsilnym (p.sh. abort). Indikacionet mjekësore për abort emergjente rregullohen me udhëzime të veçanta, të cilat devijojnë nga nuk ka të drejtë për ndonjë mjek.


Indikacionet mjekësore për abortin menjëhershëm themeluar një komision të posaçëm në një spital ose ambulatore objekteve. Komisioni përfshin obstetër-gjinekolog, mjek specialitet, kompetenca e të cilit sëmundja shtatzënë dhe Kryetar i Departamentit të Shëndetësisë në lidhje. Këto specialistë të studiuar dëshminë shtatzënë, atëherë të siguruar nënshkrimet dhe vulat e institucioneve të tyre të përfundojë me një diagnozë klinike. Dokumentacioni është transferuar në duart e gruas, apo prania e sëmundjeve veneriane dhe mendore në gratë shtatzëna në institucionin obstetrik.


Aborti mund të vendosen në kushte të caktuara fiziologjike grave të përshtatshme shtatzëna, (organizëm nuk arrihet pjekuria fiziologjike) veçanërisht pakica, mosha mbi 40 vjet (funksion riprodhues i grave në një gjendje të zhdukjes). Për më tepër, në qoftë se indikacionet mjekësore për abort emergjente nuk janë të listuara në listën aktuale, por sëmundje në gratë me shtatzëni ekzistuese së bashku, mund të paraqesin një kërcënim për jetën dhe shëndetin e gruas apo të fëmijëve, kjo çështje mund të zgjidhet komisioni konvokuar posaçërisht individualisht.


Indikacionet mjekësore për abort.
1. Sëmundjet parazitare infektive. Këto përfshijnë:
A) Të gjitha forma aktive e TB (tuberkulozi i mushkërive dhe organeve të tjera të frymëmarrjes, eshtra, joints, organet genito-urinar, etj).
B) Të gjitha format e hepatitit viral (kundërindikuar në ndërprerje akute).
B) Sifilisi (simptoma të hershme fshehur, më vonë, forma të tjera).
D) HIV.
D) Rubeola. Në praninë e sëmundjes direkt, tregues për ndërprerje ka ndodhur mund të jetë një kontakt të grave shtatzëna me infeksion në tremujorin e parë të shtatzënisë.


2. Tumoret.
A) ose ekzistuese e kaluara ishin neoplasms malinje, pavarësisht nga vendndodhja e tyre.
B) ind tumor hematopoietik malinje ose sistem limfatik.

3. Sëmundjet e natyrës endokrine.
A) Pesha formë mesatare dhe shpërndarë shkakton strumë toksike.
B) Hypothyroidism (të lindura ose të fituara)
B) diabetit në prindërit ynsulynorezystentnыy komplikuar kombinim TB kombinim mikroangiopati me gjakun Rh-negativ. Nëse diabetit të lindur fëmijë me aftësi të kufizuara.

D) hypoparathyroidism, hyperparathyroidism, diabeti insipidus, pamjaftueshmëri kronike veshkave.

Lista e indikacione mjekësore për abort janë edhe disa sëmundje të organeve gjakformuese, gjakut, çrregullime mendore (psikozë, vonuar mendor, të gjitha format e alkoolizmi kronik, etj), sëmundjet e organeve shqisore dhe sistemit nervor (inflamatore sëmundje, trashëgimore të SNQ, sklerozë të shumëfishtë, sëmundjeve kurrizore dhe truri tumoreve palcës kurrizore dhe trurit, etj).

Përveç kësaj, sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut, të frymëmarrjes, tretjes, sistemit urogjenital, sëmundjet e lëkurës, të sistemit musculoskeletal, indeve lidhës, disa sëmundje trashëguese dhe keqformime kongjenitale.

Ekzistojnë Aborti në 4 forma: deri në 6 javë duke përdorur ilaçe të bëra abortin mjekësor. Deri në 5 javë është një aspiratë vakum mundësi (mini-abort). Në një datë të mëvonshme: abort kirurgjik (curettage e mitrës) dhe lindjes artificiale (3 tremujor tretë). Gratë duhet të dini se në qoftë se një objekt mjekësor ofron abortin e saj, ligji ka të drejtë për të vendosur këtë çështje. Konkluzion për nevojën e abortit është bërë ekskluzivisht në spital, pas një shqyrtimi të plotë, dhe vetëm këshilli mblidhet posaçërisht të mjekëve, në të cilën kreu është domosdoshmërisht spital. Nga ana tjetër, pa marrë parasysh se sa e dhimbshme dhe e trishtueshme, por në shumicën e rasteve me mjekët vendimi duhet të bien dakord, për të ruajtur jetën dhe shëndetin, si dhe të jetë në gjendje për të lindë një fëmijë të shëndetshëm në të ardhmen.