Ënjtje të këmbëve, pas cesareanNjë shumë e grave gjatë shtatzënisë ankohen këmbën ënjtje dhe besoj se ënjtje vijim pas lindjes duhet detyrimisht të kalojnë. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë rasti. Kështu, në shumicën e grave që lindin veten ose fëmijët e të cilit ishin me operacion, ënjtje të këmbëve janë me të vërtetë vetëm muaji i parë. Megjithatë, në disa raste ata ende janë edhe duke filluar të rriten. Në atë që mund të jetë shkaku i kësaj sëmundjeje?
Pse këmbët fryrë pas cezariane?Ënjtje pas lindjes me operacion nuk mund të mbahet për disa arsye dhe arsyeja kryesore - një sëmundje të venave, thrombophlebitis është. Sidomos është gjetur në familjet ku ka thrombophlebitis dhe nënën time, dhe gjyshen. Nëse shkaku i ënjtje është në të vërtetë thrombophlebitis, gruaja duhet patjetër të kthehet në një mjek si fleboloh. Ai do të jetë në gjendje për të përcaktuar me saktësi statusin e venave dhe të përshkruajnë trajtim të duhur. Por vetë-trajtimi i thrombophlebitis më mirë të mos zbatohen. Zed ju thjesht nuk e di se si saktësisht ju vonuar procesin dhe se shteti i vërtetë i venave.


Të shkaktojnë ënjtje e dytë e këmbët - një patologji kardiak. Në këtë sëmundje mund të jetë shumë, shumë dhe përsëri mund të gjeni se pse një mjek.
Arsyeja e tretë - dhe veshkave sëmundje quhet edemë renale. Sidomos kur ajo ndodh nefrit dhe pielonefrit, dhe për të diagnostikuar saktë duhet të ndërmarrë kërkime të tilla si ultrazërit.
Ënjtje të këmbëve pas cezariane nuk mund të kalojë dhe në qoftë se gruaja pi apo merr kontraceptivëve oral. Në këtë rast ju duhet thjesht të eliminuar këta faktorë dhe ënjtje do vetë. Përveç ënjtje në këmbë pas cezariane shpesh ndodhin në gratë pas 35 vjet dhe kjo është shumë, shumë shpesh.

Çfarë ndodh nëse ënjtje në këmbë pas cezariane?Para së gjithash, ju duhet patjetër të gjetur shkakun e edemë, dhe të fillojnë për të trajtuar ato. Trajtimi mund të përdoret ointments dhe krem ​​që janë aplikuar në këmbët e mpirë. Gjatë gjumit Gruaja duhet të fle në një shtrat me këmbët në mënyrë që ata janë ngritur mbi kokë.

Nëse shkaku i ënjtje të këmbëve janë venat me variçe, ju duhet të jetë i sigurt për të veshin stockings veçanta compression ose triko. Dhe sigurisht, dietë dhe nuk marrin ujë ose kripë shumë produkte. Vetë-mjekim është e angazhuar këtu në çdo rast të jetë ndryshe një trajtim të gabuar mund të çojë në pasoja shumë të pakëndshme.